BALIK BÖREĞİ

Deniz Ürünleri İle Yapılan Yemeklerin Tarifleri

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

BALIK BÖREĞİ

Mesajgönderen kardelencik » 02 Ağu 2009, 18:35



MALZEMELER
Yarım kg kefal
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Yarım domates
5-6 adet mantar
1 çay kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı domates suyu
Tuz
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 adet yufka


HAZIRLANIŞI
Öncelikle temizlenmiş ve bol suyla yıkanmış kefal balığını haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı alın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı tavaya aktarın. Pembeleşene dek kavurun.
Kabuğunu soyduğunuz yarım domatesi küçük küçük doğrayın. Mantarları da ince dilimler halinde kesin. Sonra mantarları, domatesi, 1 çay kaşığı kuşüzümünü, fıstığı, karabiberi ve 1 çay bardağı domates suyunu ilave edin. Yaklaşık 10 dakika sonra suyunu çeken karışımın üzerine küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefal balığını ekleyin.
10 dakika kavurduktan sonra hazırladığınız içi yufkalara sarın, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında yufkaların üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyerek, servis yapın.

BİLGİ KAYNAĞI:www.yemektarifleri.org
Kullanıcı avatarı
kardelencik
Özel Üye
Özel Üye
 
Mesajlar: 171
Kayıt: 29 Tem 2009, 23:00

Reklam

Dön Deniz Ürünleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir