Güllaç Tarifi

Tatlı Tarifleri

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

Güllaç Tarifi

Mesajgönderen Maviss » 28 Oca 2010, 01:32



Resim
Güllaç Tarifi

Malzemeler
4 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı gül suyu
10 yaprak güllaç yufkası
Ceviz içi

Yapılışı
Süt ve tozşekeri bir tencerede ısıtıp şekerin iyice erimesini sağlayın.Tercihe bağlı olarak gül suyunu ilave edebilirsiniz.
Güllaç yapraklarını iri parçalar halinde kırıp sıcak süte batırıp tepsiye serin.Yufkaların yarısını bu şekilde parçalar

koparıp süte batırdıktan sonra tepsiye dizin.Üzerine çekilmiş ceviz serpin ve kalan parçaları da aynı şekilde üzerine

dizin.Kalan sütü güllacın her yerine eşit gelecek şekilde gezdirin ve sütü iyice çekene kadar dinlendirin.Sütü çektikten

sonra dilimleyip üzerlerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

kaynak: Güllaç Tarifi
Kullanıcı avatarı
Maviss
Yeni Üye
Yeni Üye
 
Mesajlar: 2
Kayıt: 28 Oca 2010, 00:00

Reklam

Mesajgönderen senanur65 » 28 Oca 2010, 16:48

saol kardeş,yani epeyce cnm çekti,çok zor yapamamki...
Sizin "O"ndan başka hiçbir Yâriniz ve Yardımcınız yoktur...

Secde/4.Ayet
Kullanıcı avatarı
senanur65
Özel Üye
Özel Üye
 
Mesajlar: 447
Kayıt: 03 Ara 2008, 00:00
Konum: ALLAH(C.C.)KALBİ KIRIKLARLA BERABERDİR...


Dön Tatlılar

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir