Mürdüm erikli tart


Hamurişleri tarifleri

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

Mürdüm erikli tart

Mesajgönderen nazen » 12 Eyl 2007, 13:34



Mürdüm erikli tart
KAÇ KİŞİLİK: 8
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: 40 dk
Malzemeler:
Hamur için:

2.5 su bardağı un

100 gr margarin

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay bardağı tozşeker

1 kahve fincanı file badem

2 yumurtanın sarısı
Krema için:
3 yumurta

2 çay bardağı tozşeker

1 çorba kaşığı nişasta

4 su bardağı süt

2 çorba kaşığı un

1 kahve fincanı limon suyu
Süslemek için:
1 su bardağı mürdüm eriği

1 su bardağı çilek

Hazırlanışı:
* Hamur için, margarini oda ısısında yumuşatın. Un, kabartma tozu ve margarini çukur bir kaba alıp iyice yoğurun. Şeker ve yumurta sarılarını ayrı bir kapta iyice çırpın. Unlu karışıma ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika bekletin. Hamuru merdaneyle açın. 24 cm çapındaki yağlanmış ve un serpilmiş çukur bir kalıba düzgün bir şekilde yayın. File bademleri özenle hamura batırın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.
* Krema için, yumurtalar ve şekeri bir kapta mikserle iyice çırpın. Sırasıyla süt, limon suyu, un ve nişastayı ekleyip düzgün bir karışım olana kadar çırpmaya devam edn. Karışımı tencereye alıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ilınınca önceden pişirdiğiniz tart hamurunun içine dökün. Meyveleri yıkayıp süzün ve muhallebinin üzerine batırıp servis yapın.
nazen
Yeni Üye
Yeni Üye
 
Mesajlar: 20
Kayıt: 11 Eyl 2007, 23:00

Reklam

Dön Hamur İşleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir