Portakallı pilav


Makarna ve Pilav Tarifleri

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

Portakallı pilav

Mesajgönderen nazen » 12 Eyl 2007, 13:39



Portakallı pilav






Portakallı pilav
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:


2 su bardağı baldo pirinç

2.5 su bardağı su

1 su bardağı taze portakal suyu

2 çorba kaşığı iri rendelenmiş portakal kabuğu

1 çay bardağı kuru üzüm

40 gr tereyağı

Tuz

Hazırlanışı:
* Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp birkaç kez yıkayın ve süzün. Kuru üzümleri yıkayıp süzün.

* Tereyağını tencerede eritin. Pirinci ilave edip kavurun. Portakal suyu, su, üzüm ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Portakal kabuğunu ekleyip harmanlayın. Ocaktan alıp üzerini kâğıt havlu ile örtün. 10 dakika dinlendirip servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak olarak servis yapın.
nazen
Yeni Üye
Yeni Üye
 
Mesajlar: 20
Kayıt: 11 Eyl 2007, 23:00

Reklam

Dön Makarna ve Pilavlar

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir