KOL BÖREĞİ


Hamurişleri tarifleri

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

KOL BÖREĞİ

Mesajgönderen ravda42 » 20 Eyl 2007, 20:58



KOL BÖREĞİ


Malzemeler :
300 gr. kıyma
7 kahve fincanı un
1/4 demet maydanoz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 küçük kuru soğan
Tuz,karabiber


Hazırlanışı :
Soğanı küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağı ile kavurun. Kıymayı, tuzu ve karabiberi ilave edip kavurmaya devam edin. İnce ince kıydığınız maydanozu ekleyin.

Unu, tuz ve su ile yoğurup yumuşak bir hamur elde edin. Oklava yardımı ile 1-2 mm. kalınlığında açın. Hazırladığınız yufkanın alt kısmına malzemeyi koyarak rulo şeklinde sarın. Yağladığınız fırın tepsisine hamuru kıvırarak döşeyin. 1 yemek kaşığı tereyağını eritip üzerine gezdirin. 200 derece ısınmış fırında 40 dakika pişirin.
ravda42
Özel Üye
Özel Üye
 
Mesajlar: 113
Kayıt: 05 Eyl 2007, 23:00

Reklam

Dön Hamur İşleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir