Amasya Çöreği


Yöresel Yemek Tarifleri

Moderatörler: Ertugrul, ucharfbesnokta

Amasya Çöreği

Mesajgönderen abu_hayat » 21 Eyl 2007, 01:35



Resim



Malzemeler:

3,5 su bardağı süt

½ su bardağı sıvıyağ

1 paket yaşmaya

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

Aldığı kadar un

200gr. tereyağı

Ceviz (dövülmüş)



Hazırlanışı:

Tereyağı ve ceviz haricindeki diğer malzemeleri yoğurarak bir hamur elde edin. Mayalanmaya bırakın.

Hamur mayalandıktan sonra 12 parçaya bölün.

Altı tanesini servis tabağı büyüklüğünde açın.

Açılan bu hamurların aralarına eritilmiş tereyağı ve ceviz serperek üst üste koyun.

Merdaneyle biraz büyütün. Bu büyütülmüş hamurdan iki parmak eninde şeritler kesin.

Her şeriti bükerek dikdörtgen tepsinin uzun tarafının boyutunda uzatın ve tepsiye böylece yerleştirin.

Diğer şeritlere de aynısını yapın. Diğer altı bezeyi de aynı şekilde hazırlayıp sırayla tepsiye dizin.

Üzerlerine yumurta sürdükten sonra ısıtılmış fırında pişirin.
abu_hayat
İçerik Sorumlusu
İçerik Sorumlusu
 
Mesajlar: 569
Kayıt: 03 Ara 2006, 00:00

Reklam

Dön Yöresel Yemekler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir