Sarımsaklı Ekmek


Yöresel Yemek Tarifleri

Moderatörler: Ertugrul, ucharfbesnokta

Sarımsaklı Ekmek

Mesajgönderen abu_hayat » 21 Eyl 2007, 01:49



Malzemeler;
1 3/8 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı şeker
3 yemek kaşığı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı sarımsak ezmesi
4 su bardağı un
tuz
1/4 parmesan peyniri, rendelenmiş
1 tatlı kaşığı fesleğen
3 yemek kaşığı yeşil soğan, doğranmış
1 tatlı kaşığı karabiber

Hazırlanışı;

1. Yarım su bardağı suda maya ve şekeri eritin ılık yerde kabarana kadar bekleyin.

2. Un, tuz ve diğer malzemeleri bir kapta karıştırın. Mayalı karışım ve kalan suyu ekleyin , yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun (hamur cıvık oluyorsa biraz un ekleyin veya kuruysa biraz ılık su ekleyebilirsiniz) ve üstünü örterek ılık yerde 1 saat veya hamur iki katı olana kadar bekletin.

4. Hamur hazır olunca da biraz daha yoğurun ve istediğiniz ekmek şeklini verdikten sonra fırın tepsisine yerleştirin, üstünü nemli bir bezle örterek bir yarım saat kadar daha bekletin.

5. Daha önceden 180C derece ısıtılmış fırında 30 dakika veya ekmeğe vurunca tok ses çıkana kadar pişirin.


Resim
abu_hayat
İçerik Sorumlusu
İçerik Sorumlusu
 
Mesajlar: 569
Kayıt: 03 Ara 2006, 00:00

Reklam

Dön Yöresel Yemekler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir