Orucun Fazileti : Oruç Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Orucun Fazileti

Oruç Hakkında Gerekli Bilgiler

Yetkili: Zulal, Berzah

• Reklam

Orucun Fazileti

İleti Berzah » 07 Eyl 2007, 14:30

Orucun fazileti hakkında Resulüllah (s.a.v)'den birçok hadisi şerif nakledilmiştir. Bunlardan bazıları :

"Ademoğlunun her ameline on kattan yedi yüz kata kadar sevap verilir. (Ancak) Allah (c.c) şöyle buyurmaktadir: "Oruç bunun dışındadır. O benim içindir ve onun sevabını da ancak ben veririm. (Kulum) benim için şehevi arzusunu ve yemesini terk etmektedir" Oruçlu için iki rahatlama vardır. Bir rahatlama orucunu açtığı sırada, bir rahatlama da Rabbine kavuştuğu sıradadır. Şüphesiz oruçlunun ağız kokusu Allah katında misk kokusundan daha hoştur"

"Yüce Allah buyurmaktadır ki: Ademoğlunun her ameli kendi içindir. Oruç hariç. O benim içindir ve mükafatını da ben veririm. Benim için yemesini, içmesini ve şehevi arzusunu terk etmektedir" (Ibn Huzeyme).

"Her iftar vaktinde Allah'ın (cehennemden) azat ettiği kişiler vardır. Bu, her gece böyle devam eder"

"Oruç bir kalkandır"

"Oruç sizden birinin çarpışma esnasında kullandığı kalkan gibi bir kalkandır''

"Allah buyurmaktadır ki: Oruç, kulun ateşten korunmasına yarayan bir kalkandır. O benim içindir ve sevabını da ben veririm"

"Oruç ve Kur'an kıyamet gününde kul için şefaat ederler. Oruç der ki: Ey Rabbim! Ben onu yemekten ve şehevi arzusundan alıkoydum, beni onun için sefaatçi kıl. Kur'anda der ki: Ben onu gece uyumaktan alıkoydum, beni onun için şefaatçi kıl. Böylece onlar şefaat ederler" (Ibn Hanbel).
Kur'an, yaşantıya asılarak şeytanı savar.Duvara asılarak değil !
Berzah
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

• Reklam

Oruç Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir