Izgara tavuk şiş


Et İle Yapılan Yemeklerin Tarifleri

Moderatörler: Ertugrul, ucharfbesnokta

Izgara tavuk şiş

Mesajgönderen nazen » 12 Eyl 2007, 13:37



Izgara tavuk şiş






Izgara tavuk şiş
KAÇ KİŞİLİK: 8
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk
Malzemeler:


1 kg tavuk şiş

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı yoğurt suyu

1 kahve fincanı soğan suyu

Tuz, köri

2 kırmızı soğan

Defne yaprakları

4 limon

Hazırlanışı:
* Tavuk etlerini marine etmek için, süt, yoğurt suyu ve soğan suyunu bir kapta karıştırın. Tavuk etlerini bu sosla karıştırıp ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında en az 6-7 saat dinlendirin.
* Soğanların kabuklarını soyup sekiz eşit parçaya bölün. Limonların her birini de dörde bölün. Tavuk etleri, soğan, limon kabukları ve defne yapraklarını ızgara yapacağınız şişlere özenle dizin. Izgarada pişirip sıcak servis yapın.
nazen
Yeni Üye
Yeni Üye
 
Mesajlar: 20
Kayıt: 11 Eyl 2007, 23:00

Reklam

Dön Et Yemekleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir