Dumanı üstündeToros çorbası


Çorba Tarifleri

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

Dumanı üstündeToros çorbası

Mesajgönderen nazen » 12 Eyl 2007, 13:42



Dumanı üstündeToros çorbası

İrmik, bulgur, nohut gibi hububatla hazırlanan bu çorbanın yoğun tadı ve kıvamıyla adeta dumanı üstünde...





Toros çorbası
KAÇ KİŞİLİK: 10
HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:


1 su bardağı irmik

1 su bardağı ince bulgur

1 soğan

2 yumurta akı

Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber

2 litre et suyu

250 gr haşlanmış nohut

75 gr tereyağı
Terbiye için:
1 su bardağı un

1 su bardağı yoğurt

Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:
* İrmik ile bulguru bir kapta karıştırın. Soğanı soyup rendeleyin. Yumurta aklarıyla birlikte bulgurlu karışıma ilave edin. Tuz, karabiber ve çok az su ekleyip hamur kıvamında yoğurun. Karışımı nohut büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın. Et suyunu tencerede ısıtıp bulgurlu topları haşlayın.

* Nohudu tencereye ekleyip 5 dakika pişirin. Terbiye için, un, yoğurt ve limon suyunu bir kapta çırpın. Kaynamakta olan çorba suyundan çok az ekleyip ılıtın. Tencereye ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tereyağını tavada eritip kırmızıbiberi ekleyin. Biberli tereyağını çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
nazen
Yeni Üye
Yeni Üye
 
Mesajlar: 20
Kayıt: 11 Eyl 2007, 23:00

Reklam

Dön Çorbalar

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir