Şekerpare : Tatlılar

Åžekerpare

Tatlı Tarifleri

Yetkili: Zulal, Berzah

• Reklam

Åžekerpare

İleti tomurcuk » 20 Eyl 2007, 11:15

Merhabalar :D Bakalım bu tarifimi nasıl bulacaksınız? Hadi başlayalım...

[ img ]

Malzemeler: 1 adet yumuşak margarin, 2 yumurta, 1 su bardağı şeker, yarım çay bardağı sıvı yağ (ayçiçek yağı), 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin, 1 su bardak ceviziçi veya fındık (dövülmemiş) ve aldığı kadar un.

Yapılışı: Vanilya ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri bir kapta iyice yoğur daha sonra vanilya ve kabartma tozunuda ekle ve tekrar yoğur.Küçük parçalardan toplar oluştur ve her birinin üzerine 1 adet ceviziçi veya fındık koy.Fırın tepsisine diz ve hafiif pembeleşene kadar pişir. Fırından çıkardığınız tepsiye soğuk şerbeti dökün ve üzerini 5 - 10 dakika bir tepsiyle kapatın.

Şerbeti: 3,5 su bardağı şeker ve 4,5 su bardağı suyu kaynatıyosunuz, daha sonra 3-4 damla limon suyu damlatıp 5 dakika daha kaynatıyosunuz. Afiyet olsun...
Kullanıcı avatarı
tomurcuk
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Re: Åžekerpare

İleti TuAnA » 20 Eyl 2007, 11:28

KARDEŞİM SAĞOLASIN BENDE HEM RESİM EKLEDİM HEMDE RENKLENDİRDİM UMARIM BEĞENİRSİN HAKKINI HELAL ET...(BU ARADA ÇOK GÜZEL YAPARIM BEN ŞEKERPAREYİ) :D
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
Kullanıcı avatarı
TuAnA
Özel Üye
Özel Üye

İleti gulyaprak » 20 Eyl 2007, 13:46

COK GÜZEL YA NEFİS GÖZÜKÜYOR COK SEVDİĞİM BİR TATLIDIR.BAKLAVADAN SONRA AMA.PAYLAŞIMIN İCİN SAGOL KARDEŞİM BU RAMAZANI ŞERİFTE COK İŞİMİZE YARIYOR BU TATLILAR.SELAMETLE
Kullanıcı avatarı
gulyaprak
İslamiYasam Genel Sorumlusu
İslamiYasam Genel Sorumlusu

Re:

İleti tomurcuk » 21 Eyl 2007, 10:44

Allah razı olsun Tuanacım ben dedimya daha önce çok acemiyim artık siz beni idare edersiniz İnşallah. Çok güzel olmuş cıvıl cıvıl hemde :) bende çok renkliyimdir kişilik olarak.Tekrar Allah razı olsun Tuanacım. Selametle..
Kullanıcı avatarı
tomurcuk
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Re:

İleti TuAnA » 21 Eyl 2007, 11:13

AMİN RABBİM CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN KARDEŞİM EN EMİNE EMANETSİN
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
Kullanıcı avatarı
TuAnA
Özel Üye
Özel Üye