Sevgisini İçinde Tutanlara : Kıssadan Hisse

Sevgisini İçinde Tutanlara

Kıssadan Hisse'ler

Yetkili: abu_hayat, Zulal, Berzah, inci

• Reklam

İleti gulyaprak » 19 Arl 2006, 12:11

Daha henüz 18 yaşındaydı,ama hayatının sonundaydı.Tedavisi mümkün olmayan ölümcül bir kansere yakalanmıştı .Kahır içerisinde eve kapatmıştı kendisini.Sokağa çıkmıyordu .Annesi bir de kendisi o kadardı bütün hayatı..Bir gün fena halde sıkıldı,dayanamadı,attı kendini sokağa.Bir yığın vitrinin önünden geçti.Tam bir CD satan dükkanı geride bırakmıştı ki ,bir an durdu .Geri döndü, kapıdan içeri, gözüne hayal meyal takılan genç kıza bir daha baktı. Kendi yaşlarında harika bir genç kızdı tezgahtar.

Hani ilk bakışta aşk derler ya işte öyle takılıp kalmıştı . İçeri girdi. Kız gülümseyerek yanına geldi.." Nasıl yardımcı olabilirim size" dedi genç delikanlıya .Nasıl bir gülümsemeydi o. Hemen oracıkta sarılıp öpmek istedi kızı.. Kekeledi geveledi ,sonra "Evet " diyebildi.Rasgele bir CD'yi işaret ederek. "Evet ..Şu CD'yi bana sarar mısınız?" Kız CD'yi aldı içeri gitti.Az sonra paketlediği CD ile geri döndü.Aldı paketi çıktı dükkandan,evine döndü, açmadan dolabına attı.

Ertesi sabah gene gitti aynı dükkana.Gene bir CD gösterdi kıza ,sardırdı,aldı eve getirdi, attı paketi dolabına yine açmadan…Günler hep alınıp sarılan CD'lerle geçti .Kıza açılmaya bir türlü cesaret edemiyordu.Annesine açıldı sonunda.

Annesi "git konuş oğlum ne var bunda" dedi.Ertesi sabah bütün cesaretini topladı.Erkenden dükkana gitti.Bir CD seçti. Kız gülerek aldı CD'yi arkaya gitti,paketlemeye.Kız içerdeyken bir kağıdın üzerine "sizinle bir gece çıkabilir miyiz?" diye yazdı.Altına telefon numarasını ekledi,notu kasanın yanına koydu gizlice.Sonra paketini alıp çıktı gene dükkandan.İki gün sonra evin telefonu çaldı.Anne açtı telefonu.CD dükkanındaki tezgahtar kızdı arayan..Delikanlıyı istedi..notunu yeni bulmuştu da..

Anne ağlıyordu."Duymadınız mı " dedi."Dün kaybettik oğlumu".

Cenazeden birkaç gün sonra ,anne odasına girebildi sonunda oğlunun.Ortalığa çeki düzen vermeliydi.Dolabı açtı. Oraya atılmış bir yığın açılmamış paket gördü. Paketleri aldı, oğlunun yatağına oturdu ve bir tanesini açtı.İçinde bir CD vardı, bir de minik not.

"Merhaba.Sizi öyle tatlı buldum ki.Daha yakından tanımak istiyorum. Bir akÅŸam birlikte çıkalım mı* Sevgiler …Jacelyn!." Anne bir paketi daha açtı.Onda da bir CD ve bir not vardı. Siz gerçekten çok tatlı birisiniz, hadi beni bu gece davet edin ,artık.Sevgiler.. Jacelyn!.

Yani ;her şey bir anda yarım kalmıştı..

Unutmayın. Düşündüğünüz şeyi mutlaka söyleyin.Birini seviyorsanız mutlaka
söyleyin ona İçinizdekini söylemekten korkmayın.. Ve hemen söyleyin.Hemen .Çünkü; doğru zamanı bekler ve " işte tam sırası" dediğinizde bir de bakarsınız geç ve yarım kalmışsınız..

Dostlarınıza ,sevdiklerinize ,ailenize ve sevdiğinizi söyleyemediğiniz herkese bugün den sonra söylemeye başlamalısınız onları sevdiğinizi ve önemsediğinizi. . Bir gün sonrasını garantileyemediğimiz bu yaşamda en güzel şey olan sevgi sözcüklerini sevdiklerimizden esirgememeliyiz...
Kullanıcı avatarı
gulyaprak
İslamiYasam Genel Sorumlusu

İleti ebva » 21 Arl 2006, 20:53

Rabbim içimizdeki sevgiyi vakit kaybetmeden söyleyebilmeyi nasip eylesin :)) Yarın a çıkacağımız kesin olmadıgından , en kısa sürede..
Elif ERGÜN ERGÜN
Kullanıcı avatarı
ebva
İçerik Sorumlusu
İçerik Sorumlusu

İleti Berzah » 23 Arl 2006, 19:59

Haklısın... :roll:
Kur'an, yaşantıya asılarak şeytanı savar.Duvara asılarak değil !
Berzah
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

İleti ebva » 17 Oca 2007, 22:06

Sevgileri yarınlara bıraktınız
Çekingen, tutuk, saygılı.
Bütün yakınlarınız
Sizi yanlış tanıdı.

Bitmeyen işler yüzünden
(Siz böyle olsun istemezdiniz)
Bir bakış bile yeterken anlatmaya herşeyi
Kalbinizi dolduran duygular
Kalbinizde kaldı
Siz geniÅŸ zamanlar umuyordunuz
Çirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek.
Yılların telaşlarda bu kadar çabuk
Geçeceği aklınıza gelmezdi.

Gizli bahçenizde
Açan çiçekler vardı,
Gecelerde ve yalnız.
Vermeye az buldunuz
Yahut vakit olmadı

Behçet Necatigil
Elif ERGÜN ERGÜN
Kullanıcı avatarı
ebva
İçerik Sorumlusu
İçerik Sorumlusu

İleti Berzah » 18 Oca 2007, 13:11

paylaşımın için teşekkürler...
evet yılların telaşlarda bu kadar çabuk geçeceği hiç aklımıza gelmezdi :cry:
Kur'an, yaşantıya asılarak şeytanı savar.Duvara asılarak değil !
Berzah
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

İleti abu_hayat » 19 Oca 2007, 10:35

Çok güzel ir paylaşım ellerinize sağlık arkadaşlar. Ebvacım şiir çok hoş.. Çok güzel paylaşımlar bunlar. Teşekkürler arkadaşlar.
Ama bazen sırf söylediğiniz gibi içimde kalmasın bilsin diye söylenen şeyler daha üzücü olabiliyor. Yaşamdaki şeyler bu hikayedeki kadar masum olamayabiliyor ve insanın canını yakabiliyor.

Belli şeyler insanın içinde kalmalı.. Ben bunu savunuyorum;)
Allah razı olsun hepinizden tekrar..
Kullanıcı avatarı
abu_hayat
İçerik Sorumlusu
İçerik Sorumlusu

Re:

İleti discuskny » 25 Haz 2007, 20:34

arkadaşlar ben yeni üye olduğum için daha yeni okudum ve çok duygulandım. insan sevdiğini çekinmeden saklamadan söylemeli. bazı durumlarda abu_hayat kardeşimizin de söylediği gibi "belli şeyler insanın içinde kalmalı." bu söze katılıyorum ama yinede sevginin saklanmaması gerektiğini düşünüyorum. SAYGILAR...
Kullanıcı avatarı
discuskny
Yeni Üye
Yeni Üye

Re:

İleti TuAnA » 25 Haz 2007, 21:07

sevgi gerçekse söylenmeli geçici heves bi şeyse söylenmemesi en iyisi.abu_hayat ablamın dediği gibi bazen herşey söylenilmiyo insanın içini yakıp kavurabiliyo herşeyi en doğru şekilde ve zamanda karşımızdakini kırmadan üzmeden söyleyebilmek dileğiyle
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
Kullanıcı avatarı
TuAnA
Özel Üye
Özel Üye

İleti hakandidinir » 28 Haz 2007, 17:54

GERÇEK BİR SEVGİYSE KALPTE

DİLLER SÖYLEMEZ

SANMA SÖYLEMEYEN DİL KABULLENMEZ

YANAR BİR KOR DURUR KALPTE HİÇTE KÜLLENMEZ

SEVGİ YAŞANIRKEN BAZEN ASLA DİLLENMEZ

MAŞUK AŞKA DÜŞER DÖNER AŞIK NE YAPSIN

ASIRLARDIR ÖRNEĞİ ÇOK BÜLBÜL NE YAPSIN

SÖYLESEDE O AŞKINI HEP SEVGİLİSİNE

HAZAN GELİP GÜL SOLDUMU LİSAN NE YAPSIN

RABBİM SEVDALARIN EN GÜZELİNE VE AKİBETLERİN EN HAYIRLISINA VAKTİ SAATİ ERİŞEN HER GÜZELLİĞE SİZLERİ KAVUŞTURSUN

ŞUNU UNUTMAYINKİ DİLDE HİKMETLER GİZLİDİR RABBİM YOLVERMESSE DİLLER SÖYLEMEZ

RAHMANA EMANET OLUNUZ
Kullanıcı avatarı
hakandidinir
Özel Üye
Özel Üye

Re:

İleti gulyaprak » 28 Haz 2007, 18:25

COK GÜZEL YAZMIŞSSIN HAKAN KARDEŞ YA NEDİYEYİM RABBİM RAZI OLSUN İNAN ..TÜM KALBİMLE DİYORUM Kİ SEVİLENLERDEN OLURSUN HER DAİM...KARDEŞLERİM SİZLERDE RABBİMDEN BUNU İSTERİM..
Testiyi doldurmak için çeÅŸmeyi bulmak gerek. Hizmet nimettir, Rabbim (c.c.) hizmetlerinde muvaffak eylesin.!!
Kullanıcı avatarı
gulyaprak

Re:

İleti sevim » 12 Ekm 2007, 22:17

yüreğine sağlık
Kullanıcı avatarı
sevim
Yeni Üye
Yeni Üye

• Reklam