Kayseri Böreği


Yöresel Yemek Tarifleri

Moderatörler: Ertugrul, ucharfbesnokta

Kayseri Böreği

Mesajgönderen abu_hayat » 21 Eyl 2007, 01:37



Resim

Malzemeler:

Hamuru için:





4 yumurta

4 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı zeytinyağ

1 paket kabartma tozu

1 damla sirke

300 gr tereyağ

Aldığı kadar un

Tuz

Börek Harcı için:


1 kg kuzu kuşbaşı

2 soğan

Tuz,karabiber,pul biber

Peynirli harç:

Yarım kg beyaz peynir

1 demet maydanoz



Hamurun hazırlanışı:


Dört yumurta ,zeytinyağı ve yoğurt mikserle çırpılır. Diğer malzemeler eklenir ve on dakika yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.

Sekize bölüp üzeri nemli bir bezle örtülür. Yarım saat dinlendirilir

Et küçük küçük doğranır. İki kaşık tereyağ ekleyip biraz kavrulur.Soğan ince doğranır. Kavrulan ete eklenir.Baharat ve tuz eklenir.

Peynir rendelenir. İnce kıyılmış maydanoz ilave edilir.

Hamur unlanarak açılır. Yumuşamış tereyağ sürülür. Karşılıklı katlanarak bohça gibi kapatılır. Dolaba konur. Sekiz parçada bu şekide açılır.

Dolaba konan ilk parça tekrar dikdötrtgen açılır. Ortaya arzu edilen iç konup karşılıklı kapatılır. Dört parmak arayla kesilir.

Börekler katlanan taraf üste gelecek şekide tepsiye dizilir. Kalan bir yumurtanın sarısı çırpılır. Üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış sıcak fırında pişirilir.
abu_hayat
İçerik Sorumlusu
İçerik Sorumlusu
 
Mesajlar: 569
Kayıt: 03 Ara 2006, 00:00

Reklam

Dön Yöresel Yemekler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir