Müslümana Milli Piyango Tuzagı : Genel Konular

Müslümana Milli Piyango Tuzagı

Diger Forum Konularımız

Yetkili: Zulal, Berzah

• Reklam

Yıl Başında Milli Piyango Bileti Satın Alıyormusunuz ?

Evet
0
Oy yok
Hayır
6
100%

Toplam oy : 6

Müslümana Milli Piyango Tuzagı

İleti Med_Cezir » 27 Arl 2006, 13:34

Selamun Aleykum.
Bu yazımda sizler ile :nüfusunun %99 u müslümandır diye belirtlilen Türkiye'nin yılbaşında satılan milli piyango istatistiklerini sunucam inş.

[ img ]

Görüldügü gibi geçtigimiz yıl 62.743.015 yani 62 milyon küsür bilet satılmış.

Türkiyenin nüfusunuda 70 milyon kişi civarında oldugunu düşünürsek.
%99 luk müslüman kesimin %90 ı bu kumarı güle oynaya oynamış oluyor.

Rakamlarımızın tabiki gerçegi tam olarak ifade ettigi söylenemez fakat. Büyük bir kesimin bu haramı işlediğini ortaya çıkmış oluyor.

Peki Dinimizin kumara bakış açısı nasıl kısaca belirtelim :

Ey iman edenler, içki, kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak şeytanın işlerinden olan pisliklerdir. Öyleyse bun(lar)dan kaçının; umulur ki kurtuluşa erersiniz. (5/90)

Gerçekten şeytan, içki ve kumarla aranıza düşmanlık ve kin düşürmek, sizi, Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçtiniz değil mi? (5/91)

---------- --------
Yorum sizlerin arkadaÅŸlar ?
Ölen Hayvan İmiş Aşıklar Ölmez !

Helalin fazlası hesap, haramın fazlası azaptır.
Kullanıcı avatarı
Med_Cezir
İslamiYasam Genel Sorumlusu

İleti Misafir » 27 Arl 2006, 17:01

Sn. Med_Cezir çok önemli bir konuya değinmiştir. Piyangoyu kazanan kişi hayatını kurtulmuş zannetmektedir ama yanılmaktadır. Çünkü piyango ilk çekildiğinden bu yana tüm kazananlarının hemen hemen hepsinin gerek maddi gerekse manevi durumları iyiye değil aksine kötüye gitmiştir. Çünkü bu parada hiçbir zahmet veya alınteri yoktur. Dolayısylada bu paradan da hayır beklemek yanlış olur. Bu nedenle kendi düşüncem sizlere de tavsiye ederim.
"PİYANGODAN ÇIKACAK PARA HİÇ ÇIKMASIN DAHA İYİ"
(zaten çıkmaz bana çünkü oynamıyorum)
Hoşçakalın allaha emanet olun.
Misafir

İleti zumra » 29 Arl 2006, 00:13

eh yani bu kadra olur göz göre göre harama atılma.
hani bir iyiliği yapmak istediğiniz de yapamazsanız ne oluyordu? Allah (c.c.) onu yapılmış gibi sevaplandırıyordu.
peki ya bu????????
çıkarsa haram çıkmazsa değilmi diye düşünülüyor.
ister çıksın ister çıkmasın eğer nefis onu almaya aklınızı zorlayıp bunu başardı ise o parayı almış ve haram para yemişten farkımız yok.
belki çıkar diye alıp sonra biri sizi uyardığında yada çıkmadığın da "aaa evet haram para, "çıkmazdı zaten. yada "çıkmazki bana boşver" falan gibi laflarla ancak kendimizi kandırdığımızı sanarız. sanarız evet. çünkü bizde çok iyi biliriz ki bu pekala harama el uzatmaktır.
Allah bizi bilmediğimizdne sorumlu tutmayacak. bizi önce bildiklerimizden sorumlu tutacak.
tövbe ne güzel temizleyicidir. tövbe edin ve girmeyin bu kapanların içine. tövbe edin de aslanın çoktan yuttuğu bi lokmaya (üstelik çok açık delillerle haram sayılan lokmaya) talip olmayalım.
Allah sonumuuz hayretsin.
Kullanıcı avatarı
zumra
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti Med_Cezir » 29 Arl 2006, 00:24

Amin İnşallah.
Fakat bu durumun sebeplerinin bence en önemlisi ; şeytan ve nefsin iş birliği ;
Şeytan İnsana ;
** Burdan çıkıcak para ile iş açarsın,zaten durumunda kötü fakirlik var devir kötü,çocuklarına bakman lazım,hem çıkan para ilede hayır yaparsın kötü yolda kullanmaz sın ....... ve benzeri çogaltabilcegimiz sebepleri bir bir önüne atar. Kişinin nefside bu duruma yem olur. cahilce , herşeyden habersiz .....
İşte bu noktada yazılcak güzel bir söz. ALLAH C.C SONUMUZU HAYIR ETSİN İNŞALLAH
Ölen Hayvan İmiş Aşıklar Ölmez !

Helalin fazlası hesap, haramın fazlası azaptır.
Kullanıcı avatarı
Med_Cezir

HAYIRLI GECELER

İleti ahsen » 29 Arl 2006, 22:30

ÇOK GÜZEL BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİNİZ ÇOK SAĞOLUN.BEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİYİM VE DIŞARDA GEZERKEN ARKADAŞLAR HADİ ALAIM DA Bİ TANE HAYATIMIZ DEĞİŞSİN DİYOLAR.EVET HAYATIMIZ DEĞİŞİR DOĞRU SÖYLÜYOLAR AMA HANGİ ANLAMDA????BEN ŞİMDİYE KADAR ALMADIM MI ALDIM AMA GERÇEKLERİ GÖRMEMEİZ LAZIM.EĞER PARA Bİ İŞE YARASAYDI BABAM 12 YILDIR HASTA OLARAK EVDE OTURMAZDI.İYİ DÜŞÜNÜN LÜTFEEEEENNNN
Kullanıcı avatarı
ahsen
Yeni Üye
Yeni Üye