GÜVEÇ


Et İle Yapılan Yemeklerin Tarifleri

Moderatörler: Ertugrul, ucharfbesnokta

GÜVEÇ

Mesajgönderen TuAnA » 05 Eki 2007, 14:18



Resim

Malzemeler:
1 kğ Patlican
500 gr. koyun eti
750 gr. Domates
6-7 Adet sivri biber
1 baş sarmısak
2 yemek kaşığı salça
pulbiber
karabiber, tuz
1 çaybardağı Ayçiçek yağı
1 bardak su


Hazırlanışı: Önhazırlık olarak patlicanlar alcalı soyulup doğranır, ayrı bir kapta domatesler küp şeklinde doğranır, biberler doğranır, sarmısaklar soyulup ikiye bölünür, etler doğranır. Büyük bir kap içersinde doğranan patlican biber et ve sarımsak, salça ve baharatlarla birlikte harmanlanır. Etin kemikleri varsa güveç tenceresine önce kemikler dizilir sonra bir sıra harmaladığımız karışımdan yerleştirilir onun üzerine bir sıra doğradığımız domateslerden dizilir, malzemeler bitene kadar bu işlem devam edilir en üste kalan domateslerden konur, iyice bastırılır, üzerine su ve ayçiçek yağı dökülür. Güveç ocakta 5-6 saat, fırında 2 saat pişirilir. (Güveç kabınız büyük değilse küçük güveç kaplarınıda kullanabilirsiniz, küçük güveç kaplarının ağzı alüminyum folyo ile kapatılır. İçine su koyulan fıırn tepsinine yerleştirilip 220 drecede 2 saat pişrilir.) Afiyet olsun.
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
TuAnA
Özel Üye
Özel Üye
 
Mesajlar: 1165
Kayıt: 06 Şub 2007, 00:00
Konum: SULTANAHMET

Reklam

Dön Et Yemekleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir