Öğrenci, Demirel'i Türban İle Şok Etti : Güncel Haberler

Öğrenci, Demirel'i Türban İle Şok Etti

Önemli Haberleri Tartıştığımız Alanımız

Yetkili: abu_hayat, Zulal, Berzah

• Reklam

Öğrenci, Demirel'i Türban İle Şok Etti

İleti Med_Cezir » 29 Arl 2006, 11:07

Diyanet İşleri BaÅŸkanları’nın kızlarına “türban” yerine “yüksek öğretim” tavsiyesinde bulunduklarını önceki akÅŸam Kanal D’de yayımlanan Genç Bakış programına konuk olan 9.CumhurbaÅŸkanı Süleyman Demirel açıkladı.

MuÄŸla Üniversitesi’nde öğrencilerin sorularını yanıtlayan Demirel, geçen yılki “Başını örten Suudi Arabistan’a gitsin” sözlerine açıklık getirdi. Üniversite ve türban üzerine konuÅŸurken Diyanet İşleri BaÅŸkanı Ali BardakoÄŸlu ve eski baÅŸkan Mehmet Nuri Yılmaz’ın kızlarının üniversite sınavları sonrası, babalarına “Okuyalım mı? Başımızı mı örtelim?” diye sorduklarını anlattı. Demirel, iki babanın da kızlarına “oku” dediÄŸini söyledi. İşte Demirel’in öğrencilerle yaÅŸadığı türban diyaloÄŸu şöyle:

* Yıllardır başörtüsü, başörtüsü diyerek vatandaÅŸtan oy topladınız. Geçen yıl ise gitsinler Arabistan’da okusunlar diye bir tabir kullandınız. Acaba çizginiz mi deÄŸiÅŸti?

Demirel: Şu anda bu salonda aranızda hiç türbanlı öğrenci var mı?

* Salondaki öğrenciler: Yok.

Demirel: Veya Türkiye üniversitelerinde eğitim gören türbanlı öğrenci var mı?

* (Salonda uÄŸultu.)

Demirel: Dokuzyüz bine yakın kız öğrenci arasında türbanlı öğrenci niye yok? Türban yasağını ben mi koydum! KardeÅŸim bu soruyu ’türban yasağını kaldıracağız’ diyenlere sorsana, onlar nerede?

* (Salonda uÄŸultu)

Demirel: Türkiye Cumhuriyeti’nin kanunları var. Anayasa Mahkememiz var. Danıştay var. Avrupa mahkemeleri var. Bu mahkemeler, üniversitelerde kız çocuklarının türban takmalarını bir siyasi simge sayıp, müsaade etmiyor. Türkiye’nin üniversiteleri de türban takılmasına müsaade etmiyor. Åžimdi soruyorsunuz; bu çocuklar ne yapacak? Bunu bugünkü Diyanet İşleri BaÅŸkanı’na kızı sormuÅŸ: ’Baba türban mı takayım, okula mı gideyim?’ Babası diyor ki ’oku’. Çünkü Kuran’da ’ikra-oku’ diye baÅŸlıyor. Bundan evvelki Diyanet İşleri BaÅŸkanı, bir büyük din alimidir, aynı suali onun kızı soruyor. O da diyor ki ’Oku. Türban takacaksan daha sonra takarsın ama evvela bir oku’.

Türban takan öğrencilerin üniversitelerde okumasına ÅŸu anda Türkiye’nin kanunları müsait deÄŸil. ’Okumak isteyen ne yapsın?’diye bana sorulduÄŸu zaman, ’Türbana müsaade eden ülkelere gitsin okusun’ dedim hepsi bundan ibaret. EÄŸer cahil kalmak istemiyorsa, mutlaka okumak istiyorsa Avusturya, dünyanın baÅŸka ülkelerinde türban takan öğrenciye bir ÅŸey demeyen yerler var. Türban bir iÅŸaret veriyor. Kadınların yüzde 60’ının başıbaÄŸlı. Kimse bir ÅŸey diyor mu? Anamın, kızkardeÅŸimin başı baÄŸlı. Yazmayla, yaÅŸmakla baÄŸlı. Benim kızkardeÅŸim kimseye, “Benim gibi ol, ben Müslümanım, başını baÄŸlamayan Müslüman deÄŸil” demiyor. Başını baÄŸlamayan Müslüman deÄŸil mi? Bu ayrıcalığa Türkiye tahammül eder mi? Bırakın baÄŸlayan baÄŸlasın, açan açsın. Ama üniversiteye geldiÄŸi zaman, eÄŸer kızımız başını açık tutmak istiyorsa, yanında oturan başını kapalı tutmak istiyorsa, bir süre sonra “ben başımı baÄŸlıyorum çünkü ben inançlıyım, sen deÄŸilsin”e dönüyor iÅŸ. İstiyor musunuz böyle bölünelim? Hayır, istemiyoruz. Anlaşıldı mı?

Polemik yaratmayalım
Hac görevi nedeniyle Suudi Arabistan’da bulunan Diyanet İşleri BaÅŸkanı Ali BardakoÄŸlu, danışmanı aracılığıyla, “İbadet mahallindeyim. Polemik yaratmak istemiyorum” dedi. Ancak, 2 kız, 1 erkek çocuk babası olan Ali BardakoÄŸlu’nun 26 yaşındaki Åžeymaisimli kızıyla 29 yaşındaki Åžeyda isimli kızının üniversiteyi başı açık okudukları ortaya çıktı. Åžeyma BardakoÄŸlu’nun Marmara Üniversitesi Fen Fakültesi, Åžeyda BardakoÄŸlu’nun ise Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu oldukları, öğrencilikleri boyunca baÅŸlarının açık olmasına raÄŸmen evlendikten sonra kendi istekleri ile kapattıkları öğrenildi.

Yılmaz: Evet kızım sordu
Diyanet eski BaÅŸkanı Mehmet Nuri Yılmaz da, kızı Emine’nin Bilkent Üniversitesi’ni kazandığını ve kendisine “Baba okuyayım mı, başımı mı kapatayım?” diye sorduÄŸunu söyledi. Kızı Emine ile arasında geçen konuÅŸmayı CumhurbaÅŸkanlığı döneminde Süleyman Demirel’e aktardığını da ifade eden Yılmaz, “Tam tarihini hatırlamıyorum. Ama sayın Demirel’in hafızası çok iyidir” diye konuÅŸtu.

Yılmaz şöyle devam etti: “Kızım Emine ÅŸu anda 30 yaşında. Üniversite sınavında Bilkent Üniversitesi’ni kazandı. Bana, ” Baba, okuyayım mı? Başımı mı örteyim? “ diye sordu, ben de ” Oku kızım “ dedim.

Dinde bir kaide vardır. Okumak aÅŸkı taşıyana direnilmez. Bir çocuk okumak istiyorsa, başı örtülü de olarak okula alınmıyorsa orada bir zaruret doÄŸar. O halde başı açık okula gidilir. Kızım üniversiteye baÅŸlayacağı yıl kendi isteÄŸi ile evlendi ve Bilkent Üniversitesi’ne gitmedi. Evlenince de başını örttü. Ama türban deÄŸil, Anadolu kadının taktığı ÅŸekilde başörtüsü takıyor. Açık Öğretim Fakültesi’ni de bitirdi.”

Müslüman bir ülkeyi yöneten insanlardan böyle cahilce sözler duymak ne yazıkki çok üzücü. Fakat şunu üstüne basarak vurguluyorum ki.Bizler bu siteyi Allah'ın izni ile ; unutulan Ehli Sünnetin hatırlanmasına bir nebze vesile olalım diye açtık.ve Bu haber deki gibi düşünceleri olan insanlara ister başkan desinler. isterlerse Hacı isterlersede Hoca desinler ;bu tip insanların dinimize uymayan görüşlerine sonuna kadar tepkimizi Allah'ın izni ile göstericegiz.

İbni Abbas radıyallahu anhümâ şöyle dedi:
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem, kadınlaşan erkeklere ve erkekleşen kadınlara lânet etti.
Buhârî'nin bir başka rivayetinde de (Libâs 61) "Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem, kadınlara benzemeye çalışan erkeklere ve erkeklere benzemeye çalışan kadınlara lânet etti" denilmektedir.
Buhârî, Libâs 62. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Libâs 28; Tirmizî, Edeb 24; İbni Mâce, Nikâh 22

Yine Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Cehennemliklerden kendilerini dünyada henüz görmediğim iki grup vardır: Biri, sığır kuyrukları gibi kırbaçlarla insanları döven bir topluluk. Diğeri, giyinmiş oldukları halde çıplak görünen ve öteki kadınları kendileri gibi giyinmeye zorlayan ve başları deve hörgücüne benzeyen kadınlardır. İşte bu kadınlar cennete giremedikleri gibi, şu kadar uzak mesafeden hissedilen kokusunu bile alamazlar. "
Müslim, Cennet 52

Soru: Kız öğrencilerin ilim öğrenmeleri farz. Ancak ilim öğrenmek için gittikleri okulda başlarını açma zorunluluğu var. Bu zorunluluk karşısında başlarını açıp okula devam etmeleri caiz midir?
Cevap: Her Müslümanın bilmesi zaruri olan dini bilgileri öğrenmek, erkek ve kadın herkese farzdır. Mantık, matematik gibi diğer ilimleri öğrenmek ise mubahtır. Bu noktayı belirttikten sonra, İslâmi ölçüleri ihmal etmemek kayıt ve şartıyla kızların tahsil yapması caizdir. Tahsil yapmak için başını açmak zorunda kalıyorsa, Allah Teâlâ'nın örtmeyi emrettiği başını, kulların açmasını istemesi üzerine iyi düşünmelidir. Allah (cc), yarattığı insanı kendisine kul olması için halketmiş ve dünya hayatıyla ilgili tercihlerini bu çerçeve içerisinde vermesini tavsiye etmiştir.
Ölen Hayvan İmiş Aşıklar Ölmez !

Helalin fazlası hesap, haramın fazlası azaptır.
Kullanıcı avatarı
Med_Cezir
İslamiYasam Genel Sorumlusu
İslamiYasam Genel Sorumlusu

Re: Öğrenci, Demirel'i Türban İle Şok Etti

İleti hakandidinir » 27 Ekm 2007, 17:11

rabbimiz merhametli ve lutufkardır şimdi bunlar dünyayı parsellemiş konuşuyor ben şuna izin vermem ben buna karşıyım neye göre bakan yok hakimiyet kayıtsız şartsız allahındır lakin bu yasakları koyanlar allahın mülkünde onun yasaklarını hiçe sayarak işkembeyi kübradan savuruyor onları ve onlara gönül verip bel bağlayanları azim olan rabbime emanet ediyorum şüpesizki ölüm kaçışı olmayan bir sondur bunu bilene bu yeter

rahmana emanet olunuz
Kullanıcı avatarı
hakandidinir
Özel Üye
Özel Üye

• Reklam

Güncel Haberler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir