Efendimizin (s.a.v)üstünlükleri : Peygamberimiz Hz. Muhammed ( s.a.v )

Efendimizin (s.a.v)üstünlükleri

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) hakkında bilinmesi gerekenler, hadîs-i şerifler ve onun mübârek hayâtı, ahlâkı..

Yetkili: Ertugrul, abu_hayat, Zulal, Berzah

• Reklam

Efendimizin (s.a.v)üstünlükleri

İleti Zaman » 30 Arl 2006, 00:07

Kur’an-ı kerimde ve namazda olduÄŸu gibi, ezan okunurken de Allah’ın ismi, Habibinin ismiyle birlikte okunmaktadır. Hadis-i ÅŸeriflerde buyuruldu ki:
(Göklerden geçerken, “Muhammed Resulullah” olarak ismimi gördüm.) [Bezzar]

(Cennette her aÄŸacın yaprakları üzerinde “La ilahe illallah Muhammedün Resulullah” yazılıdır.) [Ebu Nuaym]

(Âdem aleyhisselam Cennetten çıkarılınca, ya Rabbi, Muhammed aleyhisselamın hürmetine beni affet diye dua etti. Allahü teâlâ ise, [ne cevap vereceÄŸini bildiÄŸi halde, cevabını da diÄŸer insanların duyması için] “Ya Âdem, onu henüz yaratmadım. Nereden bildin?” buyurdu. Âdem aleyhisselam da, ArÅŸta "La ilahe illallah Muhammedün Resulullah" yazılı olduÄŸunu gördüm. Anladım ki, ÅŸerefli isminin yanına ancak en çok sevdiÄŸinin, en ÅŸerefli olanın ismini layık görürsün dedi. Allahü teâlâ buyurdu ki: “Ya Âdem doÄŸru söyledin. O bana insanların en sevgilisidir. Onun hürmetine dua ettiÄŸin için seni affettim. EÄŸer Muhammed aleyhisselam olmasaydı, seni yaratmazdım”) [Taberani]
Kullanıcı avatarı
Zaman
Yeni Üye
Yeni Üye

• Reklam

Peygamberimiz Hz. Muhammed ( s.a.v )

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir