ETLİ BULGUR PİLAVI(MALATYA)


Yöresel Yemek Tarifleri

Moderatörler: Ertugrul, ucharfbesnokta

ETLİ BULGUR PİLAVI(MALATYA)

Mesajgönderen TuAnA » 15 Eki 2007, 09:15



Resim

Malzemeler :
1/2kg. parça et
2 su bardağı bulgur (pilavlık)
3 kaşık tereyağı
Tuz - karabiber


Hazırlanışı :
Parça et yıkanıp 12-15 bardak su ile ateşe konur. Et pişince tuz ilave edilir. Bulgur salınır. Kısık ateşte pilav pişirilir. (Suyu az gelirse üzerine kaynar su ilave edilir.) 3 kaşik tereyağı kızdırılıp servis tabağına alman pilavın üzerine gezdirilir.Afiyet olsun...
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
TuAnA
Özel Üye
Özel Üye
 
Mesajlar: 1165
Kayıt: 06 Şub 2007, 00:00
Konum: SULTANAHMET

Reklam

Dön Yöresel Yemekler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir