NAMAZA NASIL VE HANGİ VESİLE İLE BAŞLADINIZ? : Genel Konular

NAMAZA NASIL VE HANGİ VESİLE İLE BAŞLADINIZ?

Diger Forum Konularımız

Yetkili: Zulal, Berzah

• Reklam

NAMAZA NASIL VE HANGİ VESİLE İLE BAŞLADINIZ?

İleti yabangulu » 05 Oca 2007, 17:38

* Namaza nasıl ve hangi vesileyle başladınız?
* Namazla ilgili unutamadığınız bir olay yaşadınız mı?
Kullanıcı avatarı
yabangulu
Özel Üye
Özel Üye

İleti kizilcik » 07 Oca 2007, 01:34

namaza nası başladığım sorusuna karşılık,işten ayrıldıktan sonra tamamen waktim olduğu için we ferah ferah da waktim olması buna wesile oldu diyebilirim.
namazla ilgili unutamadığım şey konusuysa,oda çok ilginç olaylar aslında bunlar bu şekilde anlatılmaz ama şunu söleyebilirimki hepsi namaza teşfik olaylardı...aslında bi olaya bağlamamakta gerekli çünkü zaten dünyada herşey bizim aslında namaz kılabilmemiz için yaradılmış...
Kullanıcı avatarı
kizilcik
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti Med_Cezir » 07 Oca 2007, 01:41

Bende tek bir olaya baglıyamıyorum malesef. küçük yaştan beri zihnimizde yer eden şeyler bilgi ile olgunlaşınca ortaya çıkan meyvelerin bir tanesinide namaz ibadetini yerine getirme çabası olarak yorumluyorum ben. bu olgunlaşmayı saglayan ana etkenlerden birisinin de Feyzullah Birışıgın Allah İnsana ne demişti isimli kitabını gösterebilirim.

Tüm insanların bu eşsiz ibadetin güzelligini tada bilmesi duası ile.
Ölen Hayvan İmiş Aşıklar Ölmez !

Helalin fazlası hesap, haramın fazlası azaptır.
Kullanıcı avatarı
Med_Cezir
İslamiYasam Genel Sorumlusu

İleti selin » 09 Åžub 2007, 22:36

uzun zaman önce başladım namaza ama malesef hiç bir zaman tam anlamıyla kılamadım bir hafta öncesine kadar başıma gelen bir müsibet bana herşeyi apaçık gösterdi sanki ve şimdi hiç olmadıgım kadar karalıyım sitenizdende her konuda kendimi bilgilendirip daha bilinçli ibadet etmek istiyorum
kul kardeşine yardım ettiği sürece
allah,da ona yardım eder
Kullanıcı avatarı
selin
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti Med_Cezir » 09 Åžub 2007, 22:45

İnşallah Selin Kardeşim. Yeterki Gayretli Ol istekli ol Rabbimizin izni ile herşey olur.
Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Kıyamet gününde kulun hesaba çekileceği ilk ameli onun namazıdır. Eğer namazı düzgün olursa, işi iyi gider ve kazançlı çıkar. Namazı düzgün olmazsa, kaybeder ve zararlı çıkar. Şayet farzlarından bir şey noksan çıkarsa, Azîz ve Celîl olan Rabb'i:
- Kulumun nâfile namazları var mı, bakınız? der. Farzların eksiği nafilelerle tamamlanır. Sonra diğer amellerinden de bu şekilde hesaba çekilir. "
Tirmizî, Mevâkît 188. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Salât 149; Nesâî, Salât 9; İbni Mâce, İkâmet 202

Namaz Dinin Diregidir.Yaşantımız Boyunca herşeye vakit buluyoruz.Biraz gayret ettikmi inşallah namaz borcumuzuda layiki ile yerini getiririz.
Ölen Hayvan İmiş Aşıklar Ölmez !

Helalin fazlası hesap, haramın fazlası azaptır.
Kullanıcı avatarı
Med_Cezir

namaz

İleti TuAnA » 10 Åžub 2007, 09:48

namaza 4. sınıfa giderken annemin vesilesi ve yardımıyla başladım o gün bu gündür kılarım arada bırakmalar oluyodu ama artık yok bi olay yaşamadım sebebini bilmiyorum ama ben namaz kılarken aklım namaz dışında oluyo sitelerden yararlanıyorum kitaplardan faydalanmaya çalışıyorum ama yine de yenemedim şunu çok üzülüyorum bu yüzden
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
Kullanıcı avatarı
TuAnA
Özel Üye
Özel Üye

İleti gulyaprak » 10 Åžub 2007, 15:05

Namaz hakkında cok söyleneck kelimeler var.Namaz başlı başına bir ibadet.Dnin direği hepimiz söyler ve duyarız direksiz ev olmaz.Namaz miractır kulun Rabbisine niyazı bir duasıdır.NAMAZ İLLA NAMAZ.!!!!
Ben nasıl başladım hatırlamıyom.ama ailede herkes kılınca hevesleniyon azimleniyon yaz aylarında kurslar olurdu tatil olunca onlara devam ederdik hocamız öyle bir anlatırdı ki seccadeden kalkmak istemezdi canımız.hep arkadaşlarımızda aynı idi sadece ben değil.şimdi diyom ki Allah razı ve memnun olsun o hocamızdan .kendilerine yuce rabbimden rahmet diliyom mekanı cennet olsun inş şimdi kendileri ebedi olan dünyaya göc eylediler.Bizi yetiştirdikleri icin binlerce teşkler..
Kullanıcı avatarı
gulyaprak

Re:

İleti yaban » 31 AÄŸu 2007, 14:37

namaza liseye giderken başladım kaça gittimi hatırlamıyorum ama ilk kılmaya başladımda kapıyı içerden kitler öyle kılardım namazımı kimse görmesindiye sonra camiye gitmeye başladım cemaatle kılmaya başladım ezan okuyupta namazkılamaya askerde de kıldım namazımı şimdi kaytarmaya başladım önçeleri ezansesini duyupta namaz kılmaya gidemedim zaman ağlamak geliyoru içimden şimdi saatimi kurmazsam sabah ezanını bile duymu yorum ben kendimi özlüyorum o eski günlerimi namaz vakti gelince vaktinde kılamıyacam diye ağlamaklı oldum günleri arıyorum adımla değil özümle müslüman olmak istiyorum artık namazını kılan sadakasını veren nefsine yenilmeyen bilmem beni anlıyormusunuz kendimi anşatabiliyormuyum bilmiyorum
Kullanıcı avatarı
yaban
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

• Reklam

Genel Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir