Elbisede aranılacak şartlar : Fıkıh ve Akaîd

Elbisede aranılacak şartlar

İslam Fıkıh ve Akaid Bölümü

Yetkili: Ertugrul, abu_hayat, Zulal, Berzah, ucharfbesnokta

Forum kuralları
Yazılarınızda mutlaka kaynak belirtiniz. Sadece site linkli kaynaklar kabul edilmemektedir. Konularınızın silinmesine sebep olabilir.
  • Reklam

İleti Med_Cezir » 08 Oca 2007, 12:01

Bu âyet-i kerimelerin ışığında "İslâmî bir elbise"nin temel vasıflarına bakalım:
1. Elbise örtücü olacaktır. Avret yerlerini örtmeyen elbise, yahut örtse de çok dar yâ da çok ince olması hasebiyle vücudun kalıbını belirten, yâ da tenini gösteren elbise İslâmî değildir.
2. Elbise helâl olacaktır. Erkekler için ipek giymek haramdır. Bu hususla ilgili Hz. Ali (r.a.) şöyle rivayet etmektedir: "Resûlullah'ın (s.a.v.) sağ eline ipek, sol eline de altın aldığını gördüm ve daha sonra şöyle söylediğini işittim: "Bu ikisi ümmetimin erkeklerine haramdır." (Ebû Dâvud, Libas: 11)
3. Elbise güzel olacak, giyene yakışacaktır. Yâni çok dar, çok bol, çok kısa, çok uzun ve pejmürde bir şekilde olmayacaktır. Kısaca "Eşref-i mahlukat" ve "yeryüzünün halifesi" oluşu vasıflarına uygun olacaktır.
4. Temiz olacaktır.
Ölen Hayvan İmiş Aşıklar Ölmez !

Helalin fazlası hesap, haramın fazlası azaptır.
Kullanıcı avatarı
Med_Cezir
İslamiYasam Genel Sorumlusu
İslamiYasam Genel Sorumlusu

İleti salih » 08 Oca 2007, 15:20

dogru söze nedenir.en önemlisi helalinden temiz olmalı degilmi .O zaman ibadetlerimiz daha bir tatlı daha bir huzurlu olur.Rabbim tahir kullarından eylesin.
Kullanıcı avatarı
salih
Özel Üye
Özel Üye

İleti Berzah » 11 Oca 2007, 17:38

Allah nimetlerini insanların üstünde görmek ister.güzel ve dinimizin kurallarına göre giyinmek de Rabbimizin verdiklerine bi şükürdür...
Kur'an, yaşantıya asılarak şeytanı savar.Duvara asılarak değil !
Berzah
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

İleti abu_hayat » 11 Oca 2007, 19:48

Allah razı olsun böyle ilmihal bilgiler ekleyelim inşallah. Bir çoğumuzun ilmihal bilgilerden haberimiz yok.. Var olanlarda zaten afedersiniz tabiri yerinde ise kendi yaşantılarına uyduruyorlar islamiyeti..
Rabbim hakkıyla yaşamak nasip etsin inşalah.
Kullanıcı avatarı
abu_hayat
İçerik Sorumlusu
İçerik Sorumlusu

Re:

İleti banu44 » 09 Haz 2007, 15:06

günümüzde tesettür adı altında satılan aslında tesettürle alakası olmayan kıyafetler çoğunlukta.bunun en önemli faktörü taleptir aslında İslamda tesettürü tam anlamında kavramayanlar arastırmayanlar hertürlü satılan malı alıyorlar beden ölçülerini belli eden elbise tesettür değil sadece basörtüsü takmak da kapalılık anlamına gelmemeli.nasıl yasamak istiyorsa öyle giyiyor bazıları
Kullanıcı avatarı
banu44
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Re:

İleti nisa » 14 Haz 2007, 00:28

ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL BİR NOKTAYA DEYİNİLMİŞ. SOKAKLARDA NİCE İNSANLAR TESETTÜRÜ ÇOK AFEDERSİNİZ ÇİRKİNLEŞTİRİYOKİ MESELA BAŞI ÖRTÜLÜ,ÜZERİNDE DAR BİR BADİ,ALT TANDA PANTOLON YA BÖYLE KAPALILIKMI OLUR İŞTE SÖZDE KAPALIYIM BUNLARIN NEDENİ ANNE BABADAN KAYNAKLANIYO NEYSE ÇOK SAGOLUN TEKRAR ALLAH RAZI OLSUN HATIRLATTIGINIZ İÇİN
Kullanıcı avatarı
nisa
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Re:

İleti hakandidinir » 26 Haz 2007, 08:05

DEĞERLİ KARDEŞLERİM ELBİSEDE ARANACAK HUSUSLAR

1 EN ÇOK TERCİH EDİLEN RENK OLACAK
EĞER BÖYLE OLMASSA OLMAZ

2 ETİKETİ GÖRÜNMÜYOR OLSADA KATLANIRKEN VEYA BİR SEBEPLE KOLAY GÖRÜNÜR HALE GELE BİLECEK

3 ÖYLE ÇOK SAĞLAMDA OLMAYACAK YILLAR YILI HEP AYNI ELBİSEYİMİ GİYECEĞİZ

4 MODEL OLARAK BİZE YAKIŞMASI ÖNEMLİDE DEĞİL ÜNLÜ BİR SANATÇI ŞARLATAN VEYA İŞ ADAMI SİYASETÇİ NE BİLEYİM CANIM HAYATI SIRF BU İŞE YARAYAN BİRİ GİYİYORSA YETERLİ

ŞİMDİ OKUDUKTAN SONRA DUYAR GİBİYİM GÜLÜŞÜNÜZÜ AMA GÜLMEYİN DEĞERLİ ARKADAŞLAR TEKTIĞINIZ KRAVAT GİYDİĞİNİZ PANTALON GÖMLEK ELBİSE VEYA EŞARP BU SAYDIKLARIMIN KAÇINA UYUYOR SİZ KASTEDEREK ALMAMIŞ OLSANIZDA HEMEN HEMEN TAMAMINA NİYE ÇÜNKÜ ÜRETİM POLİTİKASI BU GERİSİ LAFI GÜZAF

ŞİMDİ SORUYORUM ARKADAŞLAR MÜSLÜMANLAR BU KADAR DİKKATLİDE NİYE ÇOĞUMUZ CORC PUŞA BENZİYORUZ OYSAKİ BAŞTA PEYGAMBERE ONUN ARKADAŞLARINA EN AZINDAN YEDİ YÜZYIL HÜKÜM SÜREN CEDDİMİZE BENZEMEMİZ GEREKMEZMİ BİZİ ZATEN BÖYLEDE KABUL ETMEZLER NEDEN KENDİMİZDEN DAHA FAZLA FERAGAT EDELİM

KARZAİ GİYİNİNCE KARİZMATİK BİZ GİYİNİNCE İRTİCAYİK Mİ OLUYOR ARKADAŞLAR BUNDAN SORA HAKAN KARZAİ YAZIYOR

AMA DURUN BİR DAKKA BEN VAZ GEÇTİM BEN HAKAN DİDİNİRİM HER NEKADAR CAĞDAŞLIK ADI ALTINDA KÖKÜ TEMELİ KAZINMAYA ÇALIŞIYORSADA TIRNAKLARINLA TARİHİNE TUTUNAN VE TUTUNACAK OLAN

RAHMANA EMANET OLUNUZ
Kullanıcı avatarı
hakandidinir
Özel Üye
Özel Üye

• Reklam

Fıkıh ve Akaîd

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir