Namazlardan Sonra Allah'ı c.c Tesbih Etmenin Fazileti : Hadisler Deryası

Namazlardan Sonra Allah'ı c.c Tesbih Etmenin Fazileti

Hadisler Bölümümüz

Yetkili: Ertugrul, abu_hayat, Zulal, Berzah

• Reklam

Namazlardan Sonra Allah'ı c.c Tesbih Etmenin Fazileti

İleti Med_Cezir » 20 Oca 2007, 17:28

Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Mekke'den Medine'ye hicret eden müslümanların fakirleri Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'e gelerek şöyle dediler:
- Varlıklı müslümanlar cennetin en yüksek derecelerini ve ebedî nimetleri alıp götürdüler. Bizim kıldığımız namazları onlar da kılıyorlar. Tuttuğumuz oruçları onlar da tutuyorlar. Fazla malları olduğu için hac ve umre yapıyorlar, cihad ediyorlar ve sadaka veriyorlar, biz veremiyoruz.
Bunun üzerine Resûl-i Ekrem onlara:
- "Sizden önde gidenlere yetişebileceğiniz, sizden sonra gelenleri geçebileceğiniz, sizin yaptığınızı yapanlar dışında herkesten üstün olacağınız bir şeyi haber vereyim mi?" diye sordu.
- Evet, söyle yâ Resûlallah! dediler.
Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
- "Her namazın ardından otuz üçer defa Allah'ı tesbih eder, O'na hamdeder ve tekbir getirirsiniz. "
Hadisi Ebû Hüreyre'den rivayet eden Ebû Sâlih'in söylediğine göre, sahâbîler bu zikirleri nasıl okuyacaklarını sorunca Resûl-i Ekrem şöyle buyurdu:
"Her birinden otuz üçer defa olmak üzere sübhânallah, elhamdülillah, Allâhü ekber, dersiniz. "
Buhârî, Ezân 155; Daavât 18; Müslim, Mesâcid 142. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Vitir 24
Müslim'in bir rivayetinde şu ilâve vardır:
Birkaç gün sonra fakir muhâcirler Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'e tekrar gelerek:
- Zengin kardeşlerimiz bizim yaptığımız zikirleri duymuşlar. Aynını onlar da yapıyorlar, dediler.
Bunun üzerine Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
- "Ne yapalım! Artık bu Allah'ın bir lutfudur, Allah lutfunu dilediğine verir. "
Müslim, Mesâcid 142
Ölen Hayvan İmiş Aşıklar Ölmez !

Helalin fazlası hesap, haramın fazlası azaptır.
Kullanıcı avatarı
Med_Cezir
İslamiYasam Genel Sorumlusu

İleti Med_Cezir » 20 Oca 2007, 17:53

Amin Cümlemizden İnşallah.
Malesef belirttiginiz gibi bu güzel tesbihat ihmal edilmekte. Peki ama neden ?
Bence En büyük sebebi Bilgisizlik. bilgisizlik dolayısı ile kişi şeytan ın ta yardımı ile. ;
Zaten namazımı kıldım farzı yerine getirdim.2 Dakikada tesbih e ayırırsam dünya işlerim tehlikeye girer,çok büyük zaman ve bunun sonucunda para kaybederim.... vb.
Tabi bu örnek işin biraz farklı yönü , ama nihayetinden buna benzer sebeplerle ertelenip,eşsiz sevapların kaçırıldıgını ve şeytan ın bayram yaptıgını düşünüyorum.
Yapılan ve yapılamayan ibadetlerin güzelliklerinin farkına varabilmek duası ile.
Ölen Hayvan İmiş Aşıklar Ölmez !

Helalin fazlası hesap, haramın fazlası azaptır.
Kullanıcı avatarı
Med_Cezir

İleti ebva » 22 Oca 2007, 00:32

Evet savaş ortasında dahi namazın peşinden tesbih çekmeden Allah ı zikretmeden namazı bitirmedikleirmi duymuştum. Eline sağlık çetin Allah razı olsun.
Elif ERGÜN ERGÜN
Kullanıcı avatarı
ebva
İçerik Sorumlusu
İçerik Sorumlusu

sonumuz hayrola

İleti Ertugrul » 05 Mar 2007, 01:15

24 saatten ne kadarını ayırabiliyoruzki ibadetimize,gafil müslüman olmuş gitmişiz.halbuki müslümanım diyen toplumumuz namaz kılmıyorki tesbihatına ne kıymet versin.Bu gün bir yarışma proğramında seyrettim peygamberimizin ailesine (hz. fatma hasan hüseyin ...)ehli beyt cevabını veremedi.Malesef çok acı bir duruma düşmüşüz
Tende kudret nerden olsun nimet-i cân ÅŸükrüne,Bin dilim olsa yetiÅŸmez bir dilim nân ÅŸükrüne..ertugrul@islamiyasam.com
Kullanıcı avatarı
Ertugrul
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

İleti gulyaprak » 05 Mar 2007, 10:41

ALLLAH RAZI OLSUN ÖNEMLİ İHMALE GELMEYEN BİR KONU.HOCAM BİZE ŞÖYLE ANLATIRDI "NAMAZI KILIYORUZ BU BİR YEMEK GİBİ DÜŞÜNÜN BİŞİRİYORSUNUZ TAM KIVAMA GELİYO LAKİN YİYEMİYORSUNUZ" ONDAN DOLAYI GAYRET SARF EDİN VE TESBİHLERİ MUHAKAK CEKİN DERDİ.EVET CEKMEYE GAYRET SARF EDELİM.BEN YUKARIDA KISSAYI BİR DEĞİŞİK BİLİYORUM"ASHABIN ÖNDE GELEN KADINLARI YA RASULALLAH BİZLER CİHAD EDEMİYORUZ YANİ ERKEKLER GİBİ SAVAŞA GİDİP DİNİMİZ İCİN BİRŞEYLER YAPAMIYORUZ DEYİN YÜCE NEBİMİZ BU TESBİHLERİ CEKİN ZİRA SİZLERE BİİZNİLLAH CİHAD SEVABI İHSAN OLUNACAK BUYURDULAR ABDULLATİF ADLI KİTAPTAN OKUDUM KAYNAĞINIDA YAZAYIM.RABBİM HAKKI İLE NAMAZINI EDA EDİP TESBİHLERİMİZİ İHLASLI BİR ŞEKİLDE CEKEBİLMEK NASİP EDER İNŞ
Kullanıcı avatarı
gulyaprak

• Reklam

Hadisler Deryası

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir