EN HAYIRLILAR... : Hadisler Deryası

EN HAYIRLILAR...

Hadisler Bölümümüz

Yetkili: Ertugrul, abu_hayat, Zulal, Berzah

  • Reklam

EN HAYIRLILAR...

İleti Zulal » 04 Arl 2007, 11:13

EN HAYIRLILAR...
Ebû Eyyûbi’l-Ensârî (r.a.) rivâyet ediyor:
Resûlüllah sallallâhü aleyhi vesellem [Efendimiz, bir gün kızı] Fâtıma radıyallâhü anhâ’ya şöyle buyurdu:
“Nebîmiz nebîlerin hayırlısıdır. O, babandır. Şehidimiz, şehitlerin hayırlısıdır. O, babanın amcası Hamza’dır. İki kanadıyla cennette dilediği yerde uçan bizdendir. O, babanın amcasının oğlu Ca‘fer’dir. Ve bu ümmetin torunları Hasan ve Hüseyin bizdendir. Onlar senin oğlundur. Mehdî de bizdendir.” (Taberânî, Mu‘cemü’s-Sağîr, 1/66)
Hadîs-i şerifte Peygamberimiz (s.a.v.)’in, Uhud Harbi’nde şehit düşen amcası Hz. Hamza (r.a.)’nın, Mûte Harbi’nde şehit olan amcasının oğlu Hz. Ca‘fer (r.a.)’in ve torunları Hz. Hasan ve Hüseyin (r.anhümâ)’in faziletine dikkat çekildikten sonra, Hz. Mehdî aleyhi’r-rahmeti ve’r-rıdvân’ın da Ehl-i Beyt’ten olduğu hatırlatılmaktadır.
“Mehdî”, kelime olarak Allah tarafından kendisine yol gösterilen mânâsına gelir. Dînî ıstılâhımızda ise mânâsı, kıyâmet kopmadan önce gelecek ve kendisinden evvel zulümle dolmuş olan dünyayı adâletle dolduracak olan Ehl-i Beyt’ten bir zâttır. Kıyâmetin büyük alâmetlerindendir. Silsiletü’l-Müceddidîn (k. esrârahüm ecmaîn) hazerâtı kendisiyle ikmâl ve tamamlanmış bulunan, yani bu zincirin 33. ve son halkasını teşkil eden Süleyman Hilmi Tunahan (k.s.) hazretleri, bir sohbetlerinde bu hususta şu îzahatta bulunurlar:
“Hz. Mehdî (aleyhirrıdvân) hakkında vâki hadîs-i şeriflerde, Fahr-i Âlem (s.a.v) Efendimiz’den sırran haber sâdır olmuştur; ancak, anahtarı kimde ise o açar ve işin hakikatini o anlar, başkası anlayamaz. Herkes anlasa sır zâhir olur. Usûle muhâlif gelir. Yani zamanın sâhibi, Resûlüllah’ın vârisi perdeyi kime açarsa, ancak o anlar. Nüzûl-i Îsâ aleyhisselâm’daki sır da böyle. Allah dostlarının rütbesindeki büyüklükleri nisbetinde halleri ve sırları kapalıdır.”
İkinci bin yılının müceddidi, Silsile-i Aliyye’nin 23. halkası İmâm-ı Rabbânî (k.s.) hazretleri de bir mektuplarında, Hz. Mehdî (aleyhirrıdvân) ile alâkalı şu açıklamayı yapmaktadır:
“Zannediyorum ki, ekmel-i velâyetle geleceği va‘dedilen Mehdî (aleyhirrıdvân), bu nisbet (yani Tarîkat-ı Aliyye-i Nakşibediyye-i Müceddidîn kolu) üzere olacak ve bu Silsile-i Aliyye’yi tamamlayıp tekmil edecektir.” (1/251)
Kullanıcı avatarı
Zulal
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
 
İleti: 779
Kayıt: 24 Şub 2007, 00:00

Re: EN HAYIRLILAR...

İleti gulferi » 05 Arl 2007, 17:56

ALLAH ONLARIN ŞEFFAATINDEN MAHRUM BIRAKMASIN.PAYLAŞIMIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN SAYIN ABLACIGIM.SELAMETLE.
Kullanıcı avatarı
gulferi
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
 
İleti: 2334
Kayıt: 20 Ekm 2007, 23:00
Konum: GAZİANTEP



  • Reklam

Hadisler Deryası

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir