KAŞARLI TAVUK SARMA


Et İle Yapılan Yemeklerin Tarifleri

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

KAŞARLI TAVUK SARMA

Mesajgönderen TuAnA » 04 Şub 2008, 09:39



Resim
[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=523&i=tavuksarmahg2

Malzemeler:
4 adet ince tavuk göğüs
4 dilkim kaşar peyniri
1 adet yumurta
1 çay kaşığı pul biber
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 paket pane harcı ya da galeta unu
3 yemek kaşığı sıvı yağ


Yapılışı :
Yumurtayı geniş bir kaba kırıp içine,baharatları ve tuzu ilave edelim.
İyice çırpalım.Diğer tarafta bir tavuk göğsünün içine bir dilim kaşar peyniri koyup çok kalın olmamasına dikkat ederek saralım.
Eger kalın oluyorsa ikiye katlayabilirsiniz.Tavaya sıvı yağı koyup kızdıralım.Hazırladığımız tavuk göğüslerini önce yumurtalı harca sonra pane harcına batırıp kızgın yağa koyalım.Kısık ateşte her iki tarafını da güzelce kızartalım.İçinin iyi pişmesi için, kısık ateşte kızartmak çok önemli.Pişirme işlemi 20-25 dakika kadar sürmeli.Pişip pişmediğini bir bıçakla küçük bir kesik atarak kontrol edebilirsiniz ama bunu yaparken bir miktar kaşar tavukların içinden akabiliyor.Sarmalar hazır olunca pilavla servis yapalım.Afiyet olsun.
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
TuAnA
Özel Üye
Özel Üye
 
Mesajlar: 1165
Kayıt: 06 Şub 2007, 00:00
Konum: SULTANAHMET

Reklam

Dön Et Yemekleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir