şeytan : Kıssadan Hisse

ÅŸeytan

Kıssadan Hisse'ler

Yetkili: abu_hayat, Zulal, Berzah, inci

• Reklam

ÅŸeytan

İleti TuAnA » 09 Åžub 2007, 15:54

40 sene üç ayların tamamında nafile oruç tutan bir zat, bir gün bir alışveriş kuyruğunda bulunur. Dışarıdan gelen bir kişi, kuyruğa girmeden alış veriş yapmak ister ve bunda israr eder. O kadar israr eder ki, kuyrukta bulunanların sabrını taşırır.

-"Neden acele ediyorsun? diye sorarlar. O da der ki,

- "Bu gün nafile oruç tutmuştum. iftar yaklaştı. Onun için acele ediyorum" deyince kuyrukta bulunan ve 40 senedir nafile oruç tutup kimseye söylemeyen adam dayanamadı:

-"Be adam, ben kırk senedir nafile oruç tutuyorum; gene de senin bu yaptığını yapmıyorum" deyince o adam:

- "Ben de 40 senedir sana bunu bir türlü söyletemiyordum. Nihayet söylettim. Ben Şeytanım" diyerek oradan uzaklaşır...[/i][/b]
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
Kullanıcı avatarı
TuAnA
Özel Üye
Özel Üye

İleti gulyaprak » 09 Åžub 2007, 19:39

yapmış oldugumuz ibadetlere asla riya karıştırmamalıyız.Yani başkaları görsün veya duysun diye değilde Allahın lutuf ve keremini umarak,sadece rabbimizin rızasını kazana bilmek icin ibadet yapmalıyız.Tabii şuda var yapmış oldugumuz ibadetler sayesinde başkalarına örnek olma gibi düşüncemiz varsa o başka...Onuda tam iman sahibi olacaz ki riya karıştırmayacağız.kalbimize gurur gelmeyecek..Yüce rabbim rızasını ve mehabbetini kazanabileceğimiz ibadetler yapabilmek nasip eyler inş.Paylaşımın icin teşkler..
Kullanıcı avatarı
gulyaprak
İslamiYasam Genel Sorumlusu
İslamiYasam Genel Sorumlusu