İYİLİĞİ EMİR KÖTÜLÜKTEN NEHİY : Hadisler Deryası

İYİLİĞİ EMİR KÖTÜLÜKTEN NEHİY

Hadisler Bölümümüz

Yetkili: Ertugrul, abu_hayat, Zulal, Berzah

• Reklam

İYİLİĞİ EMİR KÖTÜLÜKTEN NEHİY

İleti Med_Cezir » 13 Åžub 2007, 17:32

Mü'minlerin annesi, Ümmü Seleme Hint Binti Ebû Ümeyye Huzeyfe radıyallahu anhâ'dan rivayet edildiğine göre, Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Sizin üzerinize birtakım emirler, yöneticiler tayin olunacaktır. Onların dine uygun olan işlerini iyi bulur, uygun olmayanlarını ise hoş karşılamaz, tenkit edersiniz. Kim hoş karşılamaz, kerih görürse günahdan korunmuş olur. Kim de tenkit eder, onların kötülüklerine engel olmaya çalışırsa, kurtuluşa erer. Fakat kim de razı ve hoşnut olur, onlara uyarsa isyan etmiş olur. " Bunun üzerine sahâbe-i kirâm:
- Ya Resûlallah! Onlarla savaşmayalım mı? dediler.
Peygamber Efendimiz:
-"Aranızda namaz kıldıkları sürece hayır" buyurdu.
Müslim, İmâre 63
Ölen Hayvan İmiş Aşıklar Ölmez !

Helalin fazlası hesap, haramın fazlası azaptır.
Kullanıcı avatarı
Med_Cezir
İslamiYasam Genel Sorumlusu
İslamiYasam Genel Sorumlusu

İleti abu_hayat » 14 Åžub 2007, 22:42

Emri bil maruf, Nehyi anil münker..

Ne kadar önemli bir yeri var İslamın her karesi gibi şu kısacık cümlenin de hayatımızda..

Ben şunu anladım burdan yanlışsa düzeltin lütfen..
O zaman biz sadece kendimiz bilelim kendimiz yaşayalım diye yaratılmamışız..
Halife misali görev verilmiş üzerimize. Bilmek, bildiklerimizi başkalarına anlatmak onlarıda bilgilendirmek..Ta ki mahşer günü yakamıza yapışıpta "sen biliyordun da neden beni bilgilendirmedin!" demesin diye..

Öyle güzel bir görev ki bu belkide.. Yapmamız gereken İyiliği yaymaya çalışan gönüllüler olmak! Dünyalık hiç bir şey uğruna değil; Sadece bizlere annelerimizden daha merhametli olan, "Merhameti gazabını geçmiş olan" Yüceler yücesi Mevlamız için..
Ve bu yolun sonu; en güzel, en nadide..
Bizi yaratan, bizlere meleklerden üste çıkma yetisi veren Rabbimizin rızası..

Bu küçücük iş ve karşılığında Mevlamızın rızası inşallah..

Rabbim hakkıyla yaşayabilmeyi ve belkide başkalarının yaşamalarına vesile olmayı nasip etsin inşallah..
Allah razı olsun kardeşim..
Kullanıcı avatarı
abu_hayat
İçerik Sorumlusu
İçerik Sorumlusu

İleti karanfil » 18 Åžub 2007, 15:22

evet abu_hayat kardeş.. aslında hepimiz senin anladığın gibi anlamalıyız.. ki Rabbimizin rızasına ulaşalım... yorumlarınız ve konularınız çok güsel... bu siteyi seviyorum...
Kullanıcı avatarı
karanfil
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti Ertugrul » 05 Mar 2007, 01:06

Rabbimiz her ne kadar hakkıyla bu vazifeyi yapamasakta mükâfatından mahrum bırakmasın. Amin
Tende kudret nerden olsun nimet-i cân ÅŸükrüne,Bin dilim olsa yetiÅŸmez bir dilim nân ÅŸükrüne..ertugrul@islamiyasam.com
Kullanıcı avatarı
Ertugrul
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu