AYETÜ'L-KÜRSİ,,KORUYUCU MELEK : Peygamberimiz Hz. Muhammed ( s.a.v )

AYETÜ'L-KÜRSİ,,KORUYUCU MELEK

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) hakkında bilinmesi gerekenler, hadîs-i şerifler ve onun mübârek hayâtı, ahlâkı..

Yetkili: Ertugrul, abu_hayat, Berzah, Zulal

• Reklam

AYETÜ'L-KÜRSİ,,KORUYUCU MELEK

İleti MELEK » 25 Mar 2008, 18:50

Bir gün Peygamber Efendimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem) sahabilerden Ebu Hureyre hazretlerine fakirlere dağıtılmak için toplanan zekat mallarını koruma vazifesi verdi. O, görevinin başındayken kara görünümlü bir adam sessizce geldi ve zekat olarak toplanan mallardan avuç avuç almaya başladı. Hazreti Ebu Hureyre (radıyallâhu anh) hemen adamı yakaladı ve onu Peygamber Efendimiz'e götüreceğini söyledi. Adam da çok fakir olduğunu, onu çocukları için aldığını söyleyip kendisini bırakmasını istedi. Adamın haline acıyan Sahabi Efendimiz, onu salıverdi. Sabah olunca, Allah Rasûlü;

“Ebu Hüreyre! Dün akşamki hırsızı ne yaptın?” diye sordu. O da;

“Ey Allah'ın elçisi! Bana fakir olduğundan ve bakmakla sorumlu olduğu çocuklarından bahsedince, acıyarak onu salıverdim.” şeklinde cevap verdi. Peygamber Efendimiz;

“O adam sana yalan söyledi, o tekrar gelecek” buyurdu.

Gece olunca adam tekrar gelip zekat mallarından çalmaya başlayınca, Hazreti Ebu Hüreyre adamı yine yakaladı, adam aynı bahanelerle kendisine acındırarak bir kere daha kurtulmayı başardı. Ertesi sabah Allah Rasûlü, yine bir gün önceki hırsızı sordu. Ebu Hüreyre Efendimiz de olup biteni anlattı. Allah Rasûlü;

“O adam sana yalan söyledi, fakat tekrar gelecek!” dedi.

O gece aynı şey tekrarlanınca bu sefer Hazreti Ebu Hüreyre adamı bırakmadı ve “Seni mutlaka Rasûl-ü Ekrem'e götüreceğim!” dedi. Adam yalvarmaya başlayıp;

“N'olur bırak beni! Eğer bırakırsan sana faydalı bir dua öğretirim!” dedi. Sahabi Efendimiz, o duanın ne olduğunu sorunca, garip görünümlü adam “Yattığın zaman Âyetü'l-Kürsî'yi oku. Bunu yaparsan Allah senin üzerine koruyucu bir melek gönderir ve sabah oluncaya kadar şeytan sana yaklaşamaz.” dedi. Bunun üzerine adamı yine serbest bıraktı Hazreti Ebu Hüreyre. Sabah olunca Peygamber Efendimiz hırsıza ne olduğunu tekrar sordu. Ebu Hüreyre (radiyallahu anh) adamın öğrettiği duayı ve bunun karşılığında serbest kalmayı istediğini bir bir anlattı Allah Rasûlü'ne. Olanları dinleyen İnsanlığın İftihar Tablosu;

“O, çok yalancı olduğu halde, bu sefer doğru söylemiş. Üç gecedir kiminle konuştuğunu biliyor musun?” dedi.

“Hayır!” dedi Ebu Hüreyre (radıyallâhu anh) ve şaşırtan cevabı aldı;

“O şeytandı...”
BU GÜNAHLARLA TARTARSA BENİ RAHMAN!!KIRILIR ARSA-İ MAHŞERDE MİZAN....
Kullanıcı avatarı
MELEK
Özel Üye
Özel Üye

Re: AYETÜ'L-KÜRSİ,,KORUYUCU MELEK

İleti TuAnA » 26 Mar 2008, 12:09

İNANMIYORUM ÇOK GÜZEL Bİ YAZI SAĞOLASIN.BEN AYETÜL KÜRSİNİN FAYDASINI ÇOK GÖRMÜŞÜMDÜR.Bİ KERESİNDE Bİ YERDE ARKADAŞIMI BEKLERKEN ADAMIN TEKİ MUSALLAT OLDU TAM YANIMA GELECEKKEN OKUDUĞUM AYETÜL KÜRSİNİN FAYDASIYLA GERİ DÖNÜP GİTTİ ÇOK KORKMUŞTUM AMA...
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
Kullanıcı avatarı
TuAnA
Özel Üye
Özel Üye

Re: AYETÜ'L-KÜRSİ,,KORUYUCU MELEK

İleti MELEK » 26 Mar 2008, 12:52

Rabbim bütün sıkıntılarımıza dertlerimize bi çare vermiş zaten öyle değilmi?
Bütün surelerin bir sırrı biz aciz kullarına şifası var..
artık AYETÜL KÜRSİYİ bilerek okuruz.. :wink:
Kullanıcı avatarı
MELEK
Özel Üye
Özel Üye