Kendini VazgeçiLmez mi Sandın? : Kıssadan Hisse

Kendini VazgeçiLmez mi Sandın?

Kıssadan Hisse'ler

Yetkili: abu_hayat, Zulal, Berzah, inci

• Reklam

Kendini VazgeçiLmez mi Sandın?

İleti gulferi » 16 Nis 2008, 15:10

gün bir doktora, “gerginlik ve tedirginlikten” şikâyetçi olan bir hasta gelmiş. Yapması gereken çok işinin bulunduğunu; fakat kendisinin rahatsız, işlerin ise beklemeye tahammülü olmadığını söylemiş. Doktor,

— Bu işleri başka biri yapamaz mı? Ya da bir başkası size yardımcı olamaz mı? diye sormuş. Adam,

— Onları yalnız ben yapabilirim; bütün işler bana bakıyor! diye cevap vermiş. Doktor,

— Sana bir reçete vereceğim. Bu reçeteyi aynen tatbik et**** gerekiyor! diyerek, yazıp eline vermiş.

Adam reçeteyi eline alıp baktığında, hayretler içinde kalmış. Reçetede, “Her gün en az iki saat işi bırakıp yürüyüş yapacaksın ve her haftanın yarım gününü bir mezarlıkta geçireceksin” yazıyormuş. Hasta adam;

— Yürüyüşü anladık ama; neden mezarlık? diye sormuş. Doktor,

— Oraya gidip mezar taşlarına bakmanı istiyorum.

Mezarlıklar, kendilerini vazgeçilmez sanan insanlarla doludur.

Sen de onlar gibi ölüp mezarlığa gömülünce, kendinden başkasının yapmasına imkân olmadığını zannettiğin işlerin, başkaları tarafından da yapılmaya devam ettiğini göreceksin, demiş.

Evet, bulundukları noktada kendilerini “vazgeçilmez” gören; halbuki orada, problem çözmek yerine problemin bir parçası olduğunun farkına varmayan insanlar için de, doktorun reçetesi geçerli değil mi?

Aslında, kendini bu hasta adam gibi gördüğü sürece, herkes için geçerli bir reçete

Yap dediğini yap emrine göre
Bu iÅŸ bensiz olmaz deme boÅŸ yere
O eli tutmuÅŸsa insan bir kere
Nefsini hesaba katmaz kurbanım
Rahmetinden Bir Damla Bizede Ayır YaRAB...
Kullanıcı avatarı
gulferi
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

İleti Med_Cezir » 16 Nis 2008, 16:24

Çok güzel bir ders vermiş. Beğendim :wink:
Ölen Hayvan İmiş Aşıklar Ölmez !

Helalin fazlası hesap, haramın fazlası azaptır.
Kullanıcı avatarı
Med_Cezir
İslamiYasam Genel Sorumlusu
İslamiYasam Genel Sorumlusu

İleti gulyuzlum » 16 Nis 2008, 21:06

Mezarlıklar, kendilerini vazgeçilmez sanan insanlarla doludur.

Sen de onlar gibi ölüp mezarlığa gömülünce, kendinden başkasının yapmasına imkân olmadığını zannettiğin işlerin, başkaları tarafından da yapılmaya devam ettiğini göreceksin, demiş.

Evet, bulundukları noktada kendilerini “vazgeçilmez” gören; halbuki orada, problem çözmek yerine problemin bir parçası olduğunun farkına varmayan insanlar için de, doktorun reçetesi geçerli değil mi?
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM.Çok güzel bir paylaşım.İbret alanlardan oluruz İNŞÂLLAH.
Yolun düÅŸer, Medine’yi münevvereye uÄŸrarsan  Var YeÅŸil Ravza’yı gör seher yeli.  Yüzüm, imkânım yok, beni sorarsan  Yakar ciÄŸerimi, kor seher yeli..
Kullanıcı avatarı
gulyuzlum
Özel Üye
Özel Üye