Kuran'a göre dua nasıl olur? : Dua Köşesi

Kuran'a göre dua nasıl olur?

Dualar Bölümümüz

Yetkili: Ertugrul, abu_hayat, Zulal, Berzah, ucharfbesnokta

• Reklam

Kuran'a göre dua nasıl olur?

İleti irena » 01 Mar 2007, 20:01

Bizi yaratmış, bu dünyaya yerleştirmiş, akıl ve beden sahibi kılmış olan Allah'a acaba gerektiği kadar yakın mıyız? O'na en son ne zaman yalvara yalvara dua ettik? Allah'a sadece birtakım sıkıntı ve belalarla karşılaşınca mı yalvarıyoruz? Yoksa O'nu sürekli anıyor muyuz? Dua ettiğimizde O'nun bize çok yakın olduğunu, bizim fısıltıyla söylediğimiz veya içimizden geçirdiğimiz her sözü işittiğinin bilincinde miyiz? O'nun tüm insanların ve herşeyin Rabbi olduğunu, hayattaki en büyük dostumuzun ve dayanağımızın Allah olduğunu, herşeyi öncelikle Rabbimizden dilememiz gerektiğini acaba ne kadar düşünüyoruz?
MUZEMMİL-8: Vezkurisme rabbike ve tebettel ileyhi tebtîlâ(tebtîlen).
Rabbinin (Allah’ın) ismiyle zikret ve herÅŸeyden kesilerek O’na (Allah’a) dön (ulaÅŸ, vasıl ol).
Zikir bize emredilmistir ve bunu bence uygulamak bize cok avantajli olacaktir mesela ruh zenginligi, ahiret üzerine simdiden hazirlik, ALLAHi her an tefekkür etmek vs. gibi avantajlar. Ama bazan bazi insanlerimiz cogunlukla su soruyu kuruyorlar: Neden ibadet, zikir, tefekkür gici seyleri yapmamiz lazim bu Yaradana (HASA) ne fayda verecek veya ne saglayacak onun buna ihtiyaci yok ki zatan (HASA)!" diyorlar.
Cevap ise bir örnekle verbiliriz bu tür düsünen kardeslerimize:
Misal bir iyi okumus ve yüksek mevkii ye sahip bir doktor düsünelim bir hasta yanina tedavi icin gidiyor ve sonuc olarak doktor o hastaya ona yarayacak ve daha önceden hazir bulunun ilaclardan olusan bir recete yaziyor. Simdi bu Hasta: "Ama size ne benim bu recetedekini uygulamam size bir faydasi varmi?!?" Dese cok ama cok sacma olmaz mi Doktorun isi bu hastalarin iyiliesmesine vesile olmak, ve onlara gerekli seyleri tavsiyye etmek yoksa normal düsünürsek bu o doktorun nesine ki, degil mi? ALLAHin bizim ibadetlerimize ihtiyci lakin bizim ibadete ihtiyacimiz var ki o´nunda istedigi gibi ahirette iyi bir makama sahip olmak aslina bakarsak burada ALLAHin kullarina olan merhametidir ey mümin kardesler!!!
Hadi insALLAH zikirimizi, tefekkürümüze hep yerine getirelim ve namazlarimizi dogru dürüst kinsiz kilalim!
Ebû Süfyan'dan, dedi ki: Ben Câbir'den duydum şöyle diyordu: Ben Nebiyyu (S.A.V.)'den, şöyle derken işittim. "Şübhesiz ki, kişi ile "şirk ve küfür" arasındaki şey sâdece namazı terketmektir."
Sizi şu yakıcı ateşe sokan nedir?" diye sormuşlar." [MÜDDESSİR: 42]

"Onlar şöyle cevap verirler: Biz namaz kılanlardan değildik," [MÜDDESSİR: 43]
Kullanıcı avatarı
irena
Özel Üye
Özel Üye