VEHHABİLİK NEDİR??? : Soru-Cevap

VEHHABİLİK NEDİR???

Aklınıza Takılan Soruları Yazabileceğiniz Alanımız.

Yetkili: abu_hayat, Zulal, Berzah, ucharfbesnokta

• Reklam

VEHHABİLİK NEDİR???

İleti irena » 07 Mar 2007, 22:59

VehhabiliÄŸi kuran, Mehmed bin Abdülvehhabdır. İngiliz casuslarından, Hempher’in tuzağına düşerek, ingilizlerin (İslamiyet’i imha) etmek çalışmalarına alet oldu.

[İngiliz Casusunun İtirafları kitabında, Vehhabiliğin kuruluşu uzun anlatılmaktadır.
Eline geçirdiÄŸi, İbni Teymiye’nin Ehl-i sünnete uymayan kitaplarını okumuÅŸ, (Åžeyh-i necdi) diye meÅŸhur olmuÅŸtu. Düşünceleri, ingiliz paraları ve ingiliz silahları karşılığında, köylüler ve Deriyye ahalisi ile reisleri Muhammed bin Süud tarafından desteklendi. Sapık din adamı ibni Teymiye’nin fikirleri ile Hempher’in yalanlarının karışımına Vehhabilik denir.
Kullanıcı avatarı
irena
Özel Üye
Özel Üye

İleti gulyaprak » 08 Mar 2007, 10:35

ÖNEMLİ VE GÜZEL BİR KONU VEHABBİ GİBİ BOZUK BİR İTİKAT YOKTUR BELKİDE İNSANLARIN KAFASINI KARIŞTIRMAK İCİN ELİNDEN GELENİ YAPMIŞLAR HAMD OLSUN MEVLAMIZA Kİ BİLİNCLENİYOZ GİT GİDE..YÜCE RABBİM DOGRU YOLUNDAN SIRATI MUSTAKİMİNDEN AYIRMASIN SON NEFESİMİZE KADAR SON NEFESİMİZDE DAHİL OLMAK ÜZERE..SELAM VE DUAM İLE
Kullanıcı avatarı
gulyaprak
İslamiYasam Genel Sorumlusu

Re: VEHHABİLİK NEDİR???

İleti Med_Cezir » 08 Mar 2007, 10:43

irena yazdı:Sapık din adamı ibni Teymiye’nin fikirleri ile Hempher’in yalanlarının karışımına Vehhabilik denir.

Bu sözü kim söylemiş ise,Abartılı buldum.İbn Teymiyyenin yazdıgı bütün kitaplar değil belki bir kaç tanesindeki ince detaylar sorunlu olabilir.Ama bu sözü hak edicek kadar kötü bir insan oldugunu düşünmüyorum.

İrena Kardeşim yaznın kaynağını yazar isen sevinirim.
Ölen Hayvan İmiş Aşıklar Ölmez !

Helalin fazlası hesap, haramın fazlası azaptır.
Kullanıcı avatarı
Med_Cezir

İleti irena » 08 Mar 2007, 11:26

http://www.dinimizislam.com/default.asp bu sitede dikkatimi çekmişti.
Kullanıcı avatarı
irena
Özel Üye
Özel Üye

İleti Med_Cezir » 08 Mar 2007, 11:37

Vehhabilik kötü bir toplulugun savunşu. Bu sonuna kadar dogrudur.
Bi önceki yazımda belirttigim gibi. Benim tek katılmadıgım nokta. Hanbeli Alimi Teymiyye ye Sapık denilmesi.
Biraz abartılı bir cümle gibi buldum.O nedenle öyle bir tepki verdim.
Rabbim cümlemize dogru bilgileri ögrenip ,bu bilgilerle amel etmemizi nasip eylesin inşallah.
Ölen Hayvan İmiş Aşıklar Ölmez !

Helalin fazlası hesap, haramın fazlası azaptır.
Kullanıcı avatarı
Med_Cezir

İleti irena » 08 Mar 2007, 11:39

tabiki sizi haklı görüyorum bu konuda benim bir bilgim olmadığı için oradaki yazıyı alıp paylaştım olduğu gibi,yanlışlığı varsa tabiki bunu dile getirmeniz gerekiyordu..ilginiz için teşekkür ederim...
Kullanıcı avatarı
irena
Özel Üye
Özel Üye

İleti Ertugrul » 08 Mar 2007, 13:42

evet ibni teymiyenin sapık olduğu abartılı olmuş bencede,fakat itikâdi hususlarda ehli sünnete ters düştüğü söyleniyor tabiki araştıma yapmadım bunu yazarken.
Tende kudret nerden olsun nimet-i cân ÅŸükrüne,Bin dilim olsa yetiÅŸmez bir dilim nân ÅŸükrüne..ertugrul@islamiyasam.com
Kullanıcı avatarı
Ertugrul
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu