fıkralar : Fıkra, Mizah Bölümü

fıkralar

Bir Parça Tebessüme Ne Dersiniz ?

Yetkili: abu_hayat, Zulal, Berzah

• Reklam

fıkralar

İleti gulyaprak » 14 Kas 2006, 16:40

Kutup Ayısı

Baba kutup ayısı ile oğlu dolaşıyorlarmış. Yavru ayı:
-Baba, benim dedem kutup ayısı mıydı? Diye sormuş. Babası da:
-Tabii ki oğlum diye cevaplamış. Biraz daha yürüdükten sonra Yavru ayı:
-Peki, dedemin babası kutup ayısı mıydı? Baba biraz meraklanarak:
-Tabii ki yavrum, dedenin babası da kutup ayısıydı, niye merak ettin ki? Yavru ayı:
-Hiiç... Diye cevap vermiş. Biraz daha yürüdükten sonra Yavru ayı yine:
-Peki, dedemin annesi? Baba, biraz da sinirlenerek:
-Evet yavrum, o da kutup ayısıydı sertçe karşılık vermiş. Aradan fazla geçmeden Yavru ayı yine:
-Peki baba, dedemin babasının babası, annesi, amcası filan hepsi kutup ayısı mıydı? diye sormuş. Babası bu sefer kızarak:
-Evet, hepsi kutup ayısıydı. Benim babam, annem, annenin babası, annesi, onların babaları, anneleri, senin bütün sülalen kutup ayısı tamam mı? Diye bağırmış. Ardından da niye soruyorsun bunları diye azarlamış oğlunu. Oğlu da:
-Nedense ben çok üşüyorum. Demiş.

Annesinden temel'e mektup

"Sevgili oğlum Temel... Senin hızlı okuyamadığını bildiğim için mektubu yavaş yavaş yazıyorum...
Artık senin büyük şehre gittiğin sırada yaşadığımız evde yaşamıyoruz. Baban bir gazetede, "İnsanların başına genellikle evlerinin iki kilometre civarındaki bölgelerde kaza geldiğini" okumuş; o yüzden taşındık...
Sana yeni adresi veremiyorum, çünkü yeni evimizde bizden önce oturan hemşerilerimiz, taşınınca adresleri değişmesin diye kapı numarasını söküp götürmüşler...
Bu evde garip bir çamaşır makinesi var. Geçen gün içine dört gömlek koydum, çalıştırmak için duvardaki zinciri çektiğimden beri bir daha gömlekleri göremedim.
Geçen hafta sadece iki kez yağmur yağdı. İlki üç gün, ikincisi ise dört gün sürdü...
Benden istediğin yeleği postaya verdim. Ancak, halan 'o koca düğmelerle paket çok ağır olur' deyince düğmeleri kopartıp yeleğin cebine koyduk. Orada bulabilirsin...
Not: Sana biraz da para gönderecektim, ama zarfı bir kere yapıştırmış bulundum... Sevgiler... Annen

Kırmızı ışık

Adamın birini kırmızı ışıkta geçtiği için polis durdurmuş, adamdan
ehliyet ruhsat istemiş. Adam da "Yanımda yok, arkadaşın evinde
içiyorduk, sanırım fazla kaçırdım, biraz sarhoşum orada unutmuş olmam
lazım" demiş.. Polis dumur olmuş tabii..Kırmızı ışık, alkol, ehliyet ruhsat yok...Gitmiş komiserine durumu anlatmış...
Komiser gelmiş adama ehliyet ruhsat sormuş, adam çıkartıp uzatmış hemen. Komiser şaşırmış tabiii...
Alkol metreyi çıkarıp üfletmiş, adamda zerre alkol yok...
Şaşırmış tabi..
"Yaw memur bana sizin alkollü olduğunuzu ve ehliyetinizin yanınızda
olmadığını söyledi" demiş.
Bizim uyanık dönmüş komisere..
"Siz ona aldırmayın, pek iyi değil galiba.. Birazdan size kırmızı ışıkta
geçtiğimi filan da söyleyebilir"
Tamamdır

İskoçya da iki avcı ava çıkarlar. Yürüme esnasında avcılardan biri yere düşer ve hareketsiz olarak yatar. Bunu gören arkadaşı hemen yanına gelir bakar ki arkadaşı nefes almıyor,gözlerin deki ferin de
kaybolduğunu fark eder ve hemen acil sevisi arar.Arkadaşım öldü,der ne yapmam gerekir diye sorar.Telefonun ucundaki ses:
-"Sakin olun ben size yardım edebilirim ama önce arkadaşının öldüğünden emin olmamız gerek"
der,ve birkaç saniye sessizlikten sonra bir el silah sesi duyulur.Sonra:

-"Tamam ÅŸimdi
Kullanıcı avatarı
gulyaprak
İslamiYasam Genel Sorumlusu
İslamiYasam Genel Sorumlusu

İleti Berzah » 14 Kas 2006, 22:51

komikmiÅŸ... :P
Berzah
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

İleti Ertugrul » 05 Mar 2007, 00:58

Güzeldi,Allahta sizleri güldürsün hem dünya hem airette
Tende kudret nerden olsun nimet-i cân ÅŸükrüne,Bin dilim olsa yetiÅŸmez bir dilim nân ÅŸükrüne..ertugrul@islamiyasam.com
Kullanıcı avatarı
Ertugrul
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu