Bir ANNE'nin ANNEce Terbiyesi... : Kıssadan Hisse

Bir ANNE'nin ANNEce Terbiyesi...

Kıssadan Hisse'ler

Yetkili: abu_hayat, Zulal, Berzah, inci

• Reklam

Bir ANNE'nin ANNEce Terbiyesi...

İleti E_YILDIZ » 17 Eyl 2008, 10:24

Aşçılığıyla ün yapmış yaşlı bir kadın, akşam yemeğine gelecek olan oğlu ve yeni gelini için yine mutfağına kapanmış, yemek yapıyordu.

Aynı akşam yemeğe eski bir aile dostu da davetliydi. Beklenen misafirler gelip sofraya oturduklarında çok şaşırtıcı bir durumla karşılaştılar. Yaşlı kadının o gece yaptığı yemekler değme oburların bile iştahını kapatacak kadar berbattı. Tatlılar un kokuyordu, patatesler yanmıştı, köfteler ise neredeyse hiç pişmemişti. Oğlu, yeni gelini ve aile dostu, kadıncağıza durumu fark ettirmemek için ellerinden geleni yaptılarsa da, yemek sırasında pek iştahlı göründükleri söylenemezdi.

Nihayet yemek bitti ve yeni evli çift annelerinin ellerini öperek evlerine gittiler. Aile dostları ise biraz daha kaldıktan sonra gitmeyi düşünüyordu. Oğlu ve gelini gittikten sonra, yaşlı kadına:

"Senin harika bir aşçı olduğunu adım gibi biliyorum. Bana söyler misin, bu geceki yemekler neden o kadar kötüydü? Bence ya hastasın ya da bir sorunun var." dedi.

Yaşlı kadın gülümseyerek cevap verdi:

"Hayır, hiçbir şeyim yok. Kasten yaptım. Bu yemekten sonra oğlum asla ikide bir annesinin yemeklerini hatırlatıp karısının kalbini kıramayacak."
"Muhakkak ki, zâlim idârecilerin huzûrunda hakkı ve adâleti müdâfaa etmek, Allâh indinde cihâdın en yücesidir." (Tirmizî, Ebû Dâvud)
Kullanıcı avatarı
E_YILDIZ
Özel Üye
Özel Üye

Re: Bir ANNE'nin ANNEce Terbiyesi...

İleti umutlu » 17 Eyl 2008, 10:52

keske bütün anneler böyle düsünse inş benimde böyle keynanam olur paylasımın için Allah razı olsun
Kullanıcı avatarı
umutlu
Özel Üye
Özel Üye

İleti gulferi » 17 Eyl 2008, 11:01

KONU TEKRARI LÜTFEN KONULARI AÇARKEN FORUMDA TARAMA YAPALIM..
Rahmetinden Bir Damla Bizede Ayır YaRAB...
Kullanıcı avatarı
gulferi
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

İleti lazhuseyin » 17 Eyl 2008, 12:41

inş olur allah hayırlı eş hayırlı kaynana versin sizlered bizlerede
Kullanıcı avatarı
lazhuseyin
Özel Üye
Özel Üye