Namazı Yaşayanlar : Edebiyat

Namazı Yaşayanlar

Edebi Metinlerimizi ve Denemelerimizi Paylaşalım.

Yetkili: abu_hayat, Zulal, Berzah

• Reklam

Namazı Yaşayanlar

İleti abu_hayat » 04 Nis 2007, 09:16

Nasıl Bir Namaz Kılmak İstesiniz? (Bir soruyla başlanmış kitaba ve bu soruların cevabını ilerleyen sayfalarda tek tek ayrıntılı olarak yazmış..)

Yaşanmış namaz hikayelerinden meydana gelen elinizdeki(yani benim elimde ki :) ) nefis çalışmayı hzırlayan sevgili dostum ve kardeşim Said Demirtaş'a sordum.
- Namazda iken nasıl bir tesbih, nasıl bir tekbir, nasıl bir tahmid etmek istersin?

...

- Veysel Karanî gibi tesbih, Bediüzzaman Hazretleri gibi tekbir, Hz. Muaviye (r.a) gibi tahmid etmek isterim.

..

-Niçin onlar gibi?

- Çünkü dedi, Veysel Karanî gece sabaha kadar secdede Allah'ı tesbih etmiş; Bediüzzaman Hazretleri namaza başlama tekbirini aldığında bulunduğu bina sarsılmış; Hz. Muaviye (r.a) rükûdan sonra "Rabbena lekel hamd" diyen ilk kişi ve kıyamete kadar bütün nimetlerin böyle hamd etmesine vesile olmuş.

diye başlayan bir giriş metninin ardından çok güzel ve ibretlik hikayelerle donatılmış..
İnşallah Okuyup örnek alacağımız bir kitap.
Kullanıcı avatarı
abu_hayat
İçerik Sorumlusu
İçerik Sorumlusu

Re: Namazı Yaşayanlar

İleti orhan » 19 Nis 2007, 14:35

Hiç kimse ibadeti başkası gibi yapamaz.Bu çok üstün bir varlık dahi olsa.Özenti,tutku ve özlem sevgininde üzerine çıkarak farkına varmadan insanı putlaştırmaya götürür.Her varlık orjinal ve çok değerlidir.Ama tekamülden farklılıklar olması bir hakikattir.Herkes yaşamda konumunu,görevini,yerini ve noksanlıklarının bilgisi ve bilincini kapasitesinde ibadetine bir anlam katabilir.
Kullanıcı avatarı
orhan
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti TuAnA » 19 Nis 2007, 14:57

ben aldım kitabı gerçekten çok güzel ve faydaını da hemen görüyosunuz herkese tavsiye ederim
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
Kullanıcı avatarı
TuAnA
Özel Üye
Özel Üye

İleti yabangulu » 20 Nis 2007, 13:33

aaa bende okudum bu kitabı!hatta siteye kitabın içinden bir kaç şey eklemiştim.güsel ve etkileyici bir kitap okumanızı tavsiye ederim!
Kullanıcı avatarı
yabangulu
Özel Üye
Özel Üye

İleti smysf » 13 Haz 2007, 17:56

bende okudum kitabı ama
Hz. Muaviye (r.a) rükûdan sonra "Rabbena lekel hamd" diyen ilk kişi ve kıyamete kadar bütün nimetlerin böyle hamd etmesine vesile olmuş.
bu kısmı bilmiyordum acaba gerçekten doğrumu biri beni bilgilendirebilirmi
:roll: :roll: :roll:
Kullanıcı avatarı
smysf
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti gulyaprak » 13 Haz 2007, 20:37

evet kardeşim dogru namazda ilk defa "Rabbena lekel hamd" diyen ilk kişi hazreti Muaviye r.adır.kendisi aynı zamanda ashabı kiramdan olup peygamber efndimizi görme hatta cogu kez rasulullahın arkasına dahi binme şerefine nail olmuştur.öyleki ikinci hazreti ömer diye adlandırılan Ömer ibni Abdulazizden daha mubarek bir zattır şöyleki:imamı Rabbanı muceddi elfi sani Ahmedi faruki serhendi hazretleri kitabında şöyle buyurur:ashabı kiramdan hazreti muaviyenin atının burnuna giden toz dahi Ömer ibni Abdulazizden daha buyuktur.neden peki cünki rasulullahı görmüştür onun sohbetinde bulunmuş o nur peygamberin arkasında saf tutmuştur.
Sahabe-i Kirarn'ın derece bakımından üstünlüğünü görüyor musun? Değil sahabe gibi olmak, atının burnuna giren toz olabilse, yine de büyük rütbe.

Yine yetmişbin evliyanın reisi İmam-ı Rabbani Kuddise Sirruhû 'ya sordular:

-"Hazreti Vahşi Radîyallahû Anh'mi üstün, yoksa Veysel Karani Kuddise Sirruhû mu?"

Niçin bunları soruyorlar?

Hazreti Vahşi, Resulûllah Sâllâllahû Aleyhi Vesellem'in en sevdiği amcası, Hazreti Hamza Radîyallahû Anh'ı şehid etti. Lâkin sonradan iman etti, sahabe oldu.

Veysel Karani Kuddise Sirruhû ise, o asırda yaşamış olmasına rağmen Resulûllah Sâllâllahû Aleyhi Vesellem'i göremedi, sahabe olamadı. O da çok büyük zat. Selefin sultanı, evliyanın piri.

İmam-ı Rabbani Kuddise Sirruhû buyurdu ki:

-"Veysel Karani bütün manevi makamları aşsa, aşsa ve gelebileceği son noktaya gelse... İşte bu makam; Hazreti Vahşi'nin Radîyallahû Anh, Resulûllah Sâllâllahû Aleyhi Vesellem'i iman ederek, gördüğü anda ilk ayak bastığı makamdır."

O Sahabe-i Kiram, her birerleri saadet asrının mimarlarıdır. Hangi birine uyarsak hidayet bulacağımız zevat-ı kiramdır.

Bize düşen onları hürmetle anmak, coşkuyla sevmektir.

Rabbim bizleri onların şefaatine nail eylesin. Amin!
Testiyi doldurmak için çeÅŸmeyi bulmak gerek. Hizmet nimettir, Rabbim (c.c.) hizmetlerinde muvaffak eylesin.!!
Kullanıcı avatarı
gulyaprak
İslamiYasam Genel Sorumlusu

İleti abu_hayat » 13 Haz 2007, 21:10

Allah razı olsun abla bu vesileyle hepimizin kafasındaki sorular dağılmış oldu. Yanlışlar doğru oldu inşallah...
O zaman şunuda ekleyelim. Peygamber efendimiz s.a.v ile birlikte namaz kılıyorlarken Peygamber efendimiz s.a.v "Semiallahulimenhamide" dedikten sonra Muaviye r.a "Rabbenalekelhamd" demiş ve bundan sonra bu şekilde söylenmeye başlamış. Bundan sonra sünnet olarak devam etmiş!
Kullanıcı avatarı
abu_hayat
İçerik Sorumlusu
İçerik Sorumlusu

İleti Med_Cezir » 13 Haz 2007, 21:23

Çok güzel bilgi olmuş Allah Razı Olsun Abla.
Ve eger yanlış hatırlamıyor isem. Namaz esnasında Muaviye r.a ın "Rabbenalekelhamd" demesi sonrası. Peygamber efendimiz namaz sonrası bu sözü kim söyledi demiş , ilk sefer söyleyen kötü bir şey yaptığını düşünüp ortaya çıkmamış, ikinci defa sorunca kötü bişey olmadığını belirtince, Muaviye r.a kendisinin söylediğini belirtir ve Peygamber efendimiz de kendisinin söylediği sözün sevabını yazmak için meleklerin birbiri ile yarıştığını belirtir.

Umarım yanlış hatırlamıyorumdur. Selametle
Ölen Hayvan İmiş Aşıklar Ölmez !

Helalin fazlası hesap, haramın fazlası azaptır.
Kullanıcı avatarı
Med_Cezir

Re:

İleti gulyaprak » 14 Haz 2007, 16:37

DOGRU HATIRLIYORSUN KARDEŞİM BÖYLE BİLGİLER BİZLERE LAZIM EGER BİŞEYLER VEREBİLİYORSAK NE MUTLU GAYEMİZ RIZAYI İLAHİ..SELAMETLE
Kullanıcı avatarı
gulyaprak

Re:

İleti hakandidinir » 15 Haz 2007, 17:15

DEĞERLİ KARDEŞLERİM RABBİMİN RAHMET MELEKLERİ SİZLERİ KUŞATIP CENNETE KADAR REFAKATÇİNİZ OLSUNLAR
EEEEEEE BUKADAR CENNET EHLİNİN DUASI İLE İNŞALLAH RABBİM TEALA BEN GARİBANIDA AFEYLER

RAHMANA EMANET OLUNUZ
AKTARIM İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM
Kullanıcı avatarı
hakandidinir
Özel Üye
Özel Üye