Cuma Namazı : Genel Konular

Cuma Namazı

Diger Forum Konularımız

Yetkili: Zulal, Berzah

• Reklam

Cuma Namazı

İleti TuAnA » 06 Nis 2007, 09:14

Peygamberimiz diyor ki:
Arş'ta öyle bembeyaz bir yer vardır ki burası dünyadan yedi defa daha büyüktür.Kurşuni olan bu geniş arazide bitki namına hiç birşey yoktur.Burası iğne atsan yere düşmiyecek şekilde meleklerle doludur.Her meleğin elinde üstünde,"La ilahe ilallah Muhammedün resullullah" yazılı kocaman birer sancak bulunur.Bu melekler her cuma gecesi bu geniş araziye inerek müminlerin kurtuluşu için Allah'a yalvarıp yakarırlar.
Tan yeri ağardığında da şöyle dua ederler:Allah'ım!Boy abdesti alıp her cuma namazını kılan kullarının günahlarını bağışla."Böyle dua ederlerken gök kubbeyi sarsan sesleriyle hüngür hüngür ağlayıp feryat edereler.
BU feryatları duyan yüce Allah (c.c)"Ey meleklerim!Ne istiyorsunuz diye seslendiğinde,"Muhammed ümmetini bağışlamnı istiyoruz Ya Rabbi!"derler.Bunun üzerine yüce Allah'da,"Bağışladım onları" diye seslenerek dualarını kabul eder. (Ermişlerden Osman Efendi Seçme Dini Hikayeler)
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
Kullanıcı avatarı
TuAnA
Özel Üye
Özel Üye

Re: Cuma Namazı

İleti gulyaprak » 06 Nis 2007, 13:55

Allah razı olsun güzel bir paylaşım.Kul bir rabbisine yönelebilse başını onun manevi eşiğine koyabilse zaten mevlamız boş cevirmez.Bir kere canı kalpten bir kere ihlasla,itikadla,huzur ile "La ilahe ilallah Muhammedün resullullah"demiş olsa o yeter artar bile bizlere..
Kullanıcı avatarı
gulyaprak
İslamiYasam Genel Sorumlusu
İslamiYasam Genel Sorumlusu

İleti hakandidinir » 25 May 2007, 17:31

DEĞERLİ KARDEŞLERİM ŞU MELEKLER VARYA NEKADAR ÇOK SEVİYORLAR BİZİ CUMA GELİYOR BİZE DUA EDİYORLAR AĞLIYORUZ YALVARIYORUZ BİZE DUA EDİYORLAR ALLAHI PEYGAMBERİ ANIYORUZ BİZE DUA EDİYORLAR GİZLİ BİR HAYIR İŞLİYORUZ YİNE DUA EDİYORLAR BİRDE SİTEDEN SELAM GÖNDERİYORUM DİĞERLERİNİ BİLMEM AMA İKİSİ KESİN BİZE DUA EDİYORDUR ÖYLE DEĞİLMİ BEN ÖYLEDİR DİYE TEMENNİ EDİYORUM RAHMANA EMANET OLUN
Kullanıcı avatarı
hakandidinir
Özel Üye
Özel Üye

Re:

İleti TuAnA » 26 May 2007, 08:47

EDİYORUZ ABİCİM SEN HİÇ MERAK ETME ALLAH HER KULUNA İÇ FERAHLIĞI İMAN KUVVETLİLİĞİ VERİR İNŞALLAH
Kullanıcı avatarı
TuAnA
Özel Üye
Özel Üye

İleti hakandidinir » 26 May 2007, 11:04

GÜZEL KARDEŞİM RABBİM SENDEN RAZI VE HOŞNUD OLSUN DUALARINI MÜBAREK BELDELERDE MUBAREK İNSANLARIN YAPMIŞ VE YAPACAK OLDUKLARI DUALARLA BERABER KABUL BUYURSUN
RAHMANA EMANET OL
Kullanıcı avatarı
hakandidinir
Özel Üye
Özel Üye

İleti abu_hayat » 26 May 2007, 23:42

Amin. Allah razı olsun Tuana.. Gül yaprak abla gerçektende sözlerine tam anlamıyla ktılıyorum. O melekler bizleri seviyorlar ve gıpta ediyorlar.. Bizlerde gıpta ettirecek gibi yaşayalım inşallah. Yoksa sanıyorum hayvanlar acıyarak bakıyor olurlar bizlere..

İnsan mertebesinde sabit duran yaradılmış değil ki...

Ey kalpleri evirip çeviren Rabbim kalplerimizi Senin yolunda sabit kıl!
Kullanıcı avatarı
abu_hayat
İçerik Sorumlusu
İçerik Sorumlusu

Re:

İleti yesil » 28 May 2007, 11:53

saoll tuana yaratanın buyuklugu karsısında her daım acızız....ne kadar hamd edılsede yetmıyor...ınanmayanı bıle rızıklandıran bizleri lutuflarının farkında eylesın...
Kullanıcı avatarı
yesil
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Re:

İleti TuAnA » 28 May 2007, 15:11

sizlerde sağolun yorumlarınızdan dolayı memnun ettiniz beni Allah razı olsun hepinizden inşallah
Kullanıcı avatarı
TuAnA
Özel Üye
Özel Üye

• Reklam

Genel Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir