Kadınlar Küçük Şeylere Çok Önem Verirler : Kişisel Gelişim

Kadınlar Küçük Şeylere Çok Önem Verirler

Kişisel Gelişim Köşemiz

Yetkili: abu_hayat, Zulal, Berzah, inci

• Reklam

Kadınlar Küçük Şeylere Çok Önem Verirler

İleti gulyaprak » 14 Nis 2007, 16:51

Sırlardır çiçekler, sevginin dili sayılır. Bunlar pahalı şeyler değillerdir. Yarın evinize dönerken çiçek götürün. Bakın ne değişiklikler olacak.

George M. Cohan, Broadway'da çalıştığı zamanlarda George Cohan. annesine, ölümü anına kadar her gün iki defa telefon ederdi. Neden mi? Onun annesine bu önemi göstermesinin sebebi, annesine karşı sevgisini ve onu düşündüğü hissettirmek istemesiydi. Bu da annesini mutlu etmek için yeterliydi.

Şikago hakimlerinden Joseph Sabbath 40.000 aile davasına baktıktan sonra ve 2000 kişiyi barıştırdıktan sonra şu sözleri söylemişti:

"Evlilik hayatındaki mutsuzlukların birçoğu ufak tefek şeylerdir. Kadının sabahleyin işe giden kocasına güle güle dememesi gibi basit bir olay, boşanmaya sebep olabilmektedir"

Birçok erkek, küçük ilgilerin ehemmiyetini tam olarak değerlendirememektedir. Gaynor Maddox'un "Pictorial Review" dergisine verdiği demeçte söylediği gibi: "Ev hayatının gerçekten küçük değişikliklere ihtiyacı vardır. Mesela, yatakta kahvaltı yapmak, birçok kadının zevk duyacağı hoş bir harekettir. Bir erkek için kulübe üye olmak ne kadar önemliyse kadın için yatakta kahvaltı yapmak o kadar önemlidir" Bu gerçekleri görmek istemeyen çiftlere çok yazık olur.

Mahkemelerde her hafta on davadan birisi boşanma ile sonuçlanmaktadır. Bu evliliklerin birçoğu küçük anlaşmazlıklar yüzünden boşanmayla sonuçlanmaktadır.

"Bu yoldan bir kere daha geçmeyeceğim. Onun için birisine nezaket göstereceksem, bunu şimdi yapmalıyım. Unutmamalıyım. Zira, bu yoldan bir daha geçmeyeceğim."
Küçük alakalarınızı karşınızdakine göstermekten çekinmeyiniz

Dost Kazanma ve insanlari Etkileme Sanati | Dale Carnegie
Kullanıcı avatarı
gulyaprak
İslamiYasam Genel Sorumlusu
İslamiYasam Genel Sorumlusu

İleti abu_hayat » 14 Nis 2007, 23:55

Dale C. 'nin kitapları gerçektende çok güzel çok değerli buluyorum.. Bişey itiraf edicem abla ben bu kitabı yaklaşık bir 5-6 yıl önce okumuştum.. ve çok keyif alarak okumuştum.. Ama şu yazdığın satırları hatırlayamadım..
Bu demek ki kitap bana beni tekrar oku diyo :) Allah razı olsun çok faydalı bilgiler..
Bilmiyorum ne kadar doğrudur ama bu kaar güzel olmasına rağmen bu kitaplar bazı yanlış davranışları sözleride içerebiliyor.. Bizim örfümüze Adetlerimize göre olmayan şeyler.. En güzeli Özellkle yabancı yazarları okuyorsak işimize yarayanları alıcaz.. Gerisini önemsemiycez...
Kullanıcı avatarı
abu_hayat
İçerik Sorumlusu
İçerik Sorumlusu

• Reklam

KiÅŸisel GeliÅŸim

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir