Avucunuza iyi bakın! : Genel Konular

Avucunuza iyi bakın!

Diger Forum Konularımız

Yetkili: Zulal, Berzah

• Reklam

Avucunuza iyi bakın!

İleti gulferi » 22 Åžub 2009, 21:34

Arif Nihat, iyi bir müslümandı. Bir gün bana: “Yavuz sağ elini aç bakayım. Arapça rakamlarla kaç yazıyor, oku!” Açtım baktım Arap rakamlarıyla 81 yazıyordu. “Sol avucunu aç; onda ne yazıyor?” dedi. Açtım, onda da 18 yazıyordu. “81’le 18’i topla” dedi. Topladım 99. “Bu rakam sana neyi hatırlatıyor?” diye sordu. “Tabiki ALLAH’ın 99 sıfatı!” diye cevapladım. “Peki 81’den 18’i çıkarınca kaç kalıyor?” Elbette 63. “Peki bu sana neyi çağrıştırıyor?” diye sordu. Düşündüm! Aklıma hemen Resulullah Efendimizin ölüm yaşı geldi. Peygamberimiz 63 yaşında ölmüştü. Bana dönerek: “Bak Yavuz! ALLAH milyarlarca insanın avucuna bu ilâhî mührü vurmuştur. Bu asla tesadüf olamaz. Tesadüf olsaydı birkaç insanın avucunda olurdu.” dedi.(Yavuz Bülent Bakiler)

işte bunun için peygamberimiz avuçlarını birleştirerek dua yaparlardı bu sünneti yapmalıyız ve ellerimiz brleştirip dua etmeliyiz elhamdulillah.
ALINTI
Rahmetinden Bir Damla Bizede Ayır YaRAB...
Kullanıcı avatarı
gulferi
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

İleti melek65 » 23 Åžub 2009, 17:48

işte bunun için peygamberimiz avuçlarını birleştirerek dua yaparlardı bu sünneti yapmalıyız ve ellerimiz brleştirip dua etmeliyiz elhamdulillah.

gerçekten çok şaşırdım...kesinlikle tesadüf olamaz...paylaştığın için çok tşkler...bir şey daha öğrendim...ALLAH razı olsun...
...hüzünle titreyen gönle ince bir ah dokunur......kalbi kırık olanın kalbine ALLAH dokunur...
Kullanıcı avatarı
melek65
Özel Üye
Özel Üye

Re:

İleti sera » 23 Åžub 2009, 18:50

DUA EDERKEN ELLERİN ŞEKLİ DEGİLDE KALBİN ŞEKLİ ÖNEMLİDİR BENCE KALBİNİ ALLAH A AÇMAK YETERLİDİR AMA BİLDİGİM DİGER ŞEYDE ŞUDUR YANLIŞ OLMAMASI İÇİN İNTERNETTEN ARASTIRDIM VE AYNEN BENİM BİLDİGİMLE AYNI AYNEN ŞÖYLE: Allah Rasulü (sav) hayat-ı seniyeleri içinde dua esnasında ellerini farklı farklı şekillerde tutmuştur. Mesela; Bedir'de ellerini koltuk altları gözükecek derecede kaldırmış gece yatarken döşekte ellerini birleştirmiş namazların arkasında yaptığı dualarda omuz aralığı ölçüsünde ellerinin aralarını açmış yağmur duası ya da bela ve musibetlerin def'i için yaptığı dualarda da avuç içlerini aşağıya doğru çevirmiştir.

Dua esnasında ellerin alacağı şeklin hükmü ne farz ne vacib ne de müstehaptır. Fukaha buna âdab hükmünü vermiş ve hadis kitaplarında da bu mesele âdâb bölümünde yer almıştır. Bu sebeple kim ne şekilde ve nasıl dua ederse etsin ya da bunlardan sadece bir tanesini benimsesin netice itibariyle Allah Rasulünün sünnetine ittiba etmektedir. Onun için bunların hepsini saygı ile karşılamalıdır.
TESETTÜRLÜYÜM ÇÜNKÜ;TESETTÜRÜN ENBAÅž VASFI "BAÅžÖRTÜSÜNÜ"İLK ÖNCE KALBİMDE SONRA KAFAMDA TAÅžIYORUM..
Kullanıcı avatarı
sera
Özel Üye
Özel Üye

Re:

İleti sh3ym4 » 23 Åžub 2009, 21:19

Bi yolculuk esnasında bizim konumuzda buydu sonra biri ordan çıkıp eğer ellerinizi çarpraz yaparsanız o zaman da 1881 çıkıyo demişti:):)

(sadece ÅŸaka.inÅŸallah tepki toplamam)
...Senin sevdalınım ben,yak beni artık.Kalbim son kez atsın secde yerinde!...{E.Z.T.}
Kullanıcı avatarı
sh3ym4
Özel Üye
Özel Üye

Re:

İleti Karbeyaz » 23 Åžub 2009, 21:35

Allah razı olsun Gülferi abla...
İman insanı insan eder Belkide insanı sultan eder...
Kullanıcı avatarı
Karbeyaz
Özel Üye
Özel Üye

Re:

İleti valva » 24 Åžub 2009, 19:19

Hem Gülferi hem de Sera hanıma teşekkürler güzel bilgilerdi
Kullanıcı avatarı
valva
Yeni Üye
Yeni Üye

Re:

İleti KafKef » 24 Åžub 2009, 20:30

Bi yolculuk esnasında bizim konumuzda buydu sonra biri ordan çıkıp eğer ellerinizi çarpraz yaparsanız o zaman da 1881 çıkıyo demişti:):)

(sadece ÅŸaka.inÅŸallah tepki toplamam)

Mantıklı :D :D :D

Güzel paylaşım teşekkürler....
Kuzular için aÄŸlayan kurtlar da vardır hayatta(umarım)(Yunus Özyavuz)
Kullanıcı avatarı
KafKef
Özel Üye
Özel Üye