Selamun Aleyküm arkadaşlar,
20 Nisan Cuma günü her müslümanın üzerine farz olan Cuma Namazımı kılmak üzere camiye gittim. Camide imam efendi; “ dünya, müslümanlar için bir cehennem, kafirler içinse bir cennettir” ifadesini kullanmıştır. İmam Efendi vaazına devam ederken Hz. Musa’nın. hakkında bizlere biraz bilgi aktardı. Hz. Musa’nın yolu bir gün kabristana düşmüş. Burada bir bakmış ki selvi ağacı boyunda mezar var. Hz. Musa Yüce Allah’a ellerini açmış ve demiş ki “ Yüce Allah’ım bu mezarın içindeki nasıl biriside bu kadar uzun” Allah c.c. de “ya Musa elini mezarın üzerine tut” demiş. Hz.Musa da Allah c.c. dediğini yerine getirmiş ve mezara doğru elini uzatmış. Mezar bu hareket üzerine ortadan ikiye açılmış. İçerisinde yirmi yaşını henüz geçmiş uzun boylu bir delikanlı ve kollarının yanında da bir kadın, kadının elinde ip delikanlıda da inciler varmış.
Delikanlı; Hz. Musa bizi rahatsız ettin.
Bunun üzerine
Hz. Musa delikanlıya sormuş; “ sen kimsin ne yapıyorsun burada”
Delikanlı; Ben tüm ibadetlerimi yerine getiren harama bakmayan ve annem hariç tüm kadınlardan kaçan daha erken yaşta Allah’ıma kavuşan bir kulum .
Hz. Musa; Peki yanındaki kimdir
Delikanlı; Ben öldüğümde melekler tarafından sorguya çekildikten sonra bir kapıdan geçtim ve buraya geldim. Burası cennetmiş. Çeşit çeşit ağaçlar, meyveler, çiçekler altından ırmaklar akan bir yer burası. Ölmeden önce ben annem hariç tüm kadınlardan kaçtım. Buraya cennete geldiğimde peşimde bir kadın benim yanıma geliyordu ben yine kaçtım. Ancak peşimden bana benim helalım olduğunu beni buraya gelene kadar beklediğini söyledi. O zaman sarıldım boynuna. Elim boynundaki inciden kolyeye takıldı ve koptu. Biz yerden incileri topladık 3-4 tane ipe diztik ki sen geldin.
Hz. Musa; Sen hangi Peygamberin kavmindensin.
Delikanlı; Ben Hz. Adem den sonra gelen Hz. İdris a.s.ın kavmindenim.
Sizlere aklımda kaldığı kadarı ile anlatmaya çalıştım. Gördüğünüz gibi Hz. İdris a.s. ile Hz. Musa a.s. arsında o kadar zaman olmasına rağmen bu zaman cennette sadece bir ipe 3-4 boncuk dizecek kadar zamana denk gelmektedir.
Allah bizleri doğru yoldan ayırmasın ve bizi cennete intikal edenlerden eylesin.(Amin)