Bazı Batı Bilginlerinin Dinimiz Hakkında Görüşleri : Genel Konular

Bazı Batı Bilginlerinin Dinimiz Hakkında Görüşleri

Diger Forum Konularımız

Yetkili: Zulal, Berzah

• Reklam

Bazı Batı Bilginlerinin Dinimiz Hakkında Görüşleri

İleti Med_Cezir » 26 Nis 2007, 16:52

Everyman's Encyclopaedia, İslâm Maddesi

[size=9]İslâmiyet, hayatın bütün mes'eleleri için kâideler koyar. O eksiksiz bir kanunlar topluluğudur. Her türlü temizlikten alın, tâ alış-verişe, cinâyetlere kadar ahkâm yürütür ve hattâ sakal ve bıyığın nasıl kesileceği hakkında bile hüküm koyar. İslâm'ın bütün kanunları ehemmiyet bakımından aynıdır.“

J.W. von Goethe Kur'ân-ı Kerîm Hakkında Diyor Ki

Kur'ân'ın ezelden olup olmaması diye
Bir şüphe beni uğraştırmaz
Kitapların kitabı olduğuna iman ederim.
Müslüman olarak bana farz olduğu gibi!

Bismarck Diyor Ki

Bütün semâvî kitapları tam ve etraflıca tetkik ettimse de hiç birisinde bir hikmet ve isâbet görmedim. Bu kanunlar değil bir cemiyetin, bir hâne halkının saadetini bile temin edecek mahiyetten pek uzaktır. Lakin Muhammedîlerin Kur'ân'ı bu kayıttan âzâdedir....Ben Kurân'ın her kelimesinde büyük bir hikmet gördüm...

...Seninle aynı asırda yaşayamadığımdan dolayı üzgünüm, Ey Muhammed. Muallimi ve nâşiri olduğun bu kitap senin değildir. O, lâhûtîdir. Bunun lâhûti olduğunu inkâr etmek, mevcut ilimlerin batıl olduğunu ileri sürmek kadar gülünçtür. Bunun için beşeriyet senin gibi mümtaz bir kudreti bir defa görmüş, bundan sonra ise göremiyecektir. Ben huzûr-ı mehabetinde kemâl-i hürmetle eğilirim.
Ölen Hayvan İmiş Aşıklar Ölmez !

Helalin fazlası hesap, haramın fazlası azaptır.
Kullanıcı avatarı
Med_Cezir
İslamiYasam Genel Sorumlusu
İslamiYasam Genel Sorumlusu

Re: Bazı Batı Bilginlerinin Dinimiz Hakkında Görüşleri

İleti TuAnA » 26 Nis 2007, 17:22

çok doğru o kadar güzel kıymetli bir kitaba sahibiz ki ama değerini bilmiyoruz
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
Kullanıcı avatarı
TuAnA
Özel Üye
Özel Üye

Re: Bazı Batı Bilginlerinin Dinimiz Hakkında Görüşleri

İleti salih » 27 Nis 2007, 08:49

kuranı kerim tamamen hazreti Allahın kelamı hani ashabdan (Allah onlardan razı olsun)şiirle meşgul olan bir zat vardı islamiyeti kabul etmezden önce.o kişi durmadan şiir yazarmış kafiyeli.kuranı kerimde şiirden ne bileyim uydurma demişler.sonra Rabbimiz nas suresini inzal buyurmuş bakarsanız tamamen sonları uyar birbirine ..bu süreyi celileyi görünce hemen iman eder.vallahi bu kelam şiir değil Allahın ayetidir buyurmuştur.yüce kitabımız böyle kelamı kadimden ibaret islam dinide tabiki faziletli bir din olacak..Rabbim imanından feyzinden kuranından dini mubini celilinden ayırmasın
Kullanıcı avatarı
salih
Özel Üye
Özel Üye

İleti Ertugrul » 27 Nis 2007, 11:51

meşhur şair imril gays (bazı rivayetlerde gıys) gâria suresi ile alay maksatlı el fi'lü mel fî'lü vemâ edrâke mel fi'lü şiirini söylemiş ve bakın bende bu sureye benzer şiir söyledim der.tabiki insanlar hiç bir manası olmayan bu şiiri imril gaysa yakıştıramayıp yuhalamışlar oda mekkeyi terk etmiştir. (cahiliye devrinde şiirler kâbe duvarına aslırdı)
Tende kudret nerden olsun nimet-i cân ÅŸükrüne,Bin dilim olsa yetiÅŸmez bir dilim nân ÅŸükrüne..ertugrul@islamiyasam.com
Kullanıcı avatarı
Ertugrul
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu