Efendimiz(s.a.v)ve Salavat : Güllerin Efendisine Selam Olsun

Efendimiz(s.a.v)ve Salavat

Peygamber Efendimize Selam Bölümümüz

Yetkili: Ertugrul, Zulal, Berzah

• Reklam

Efendimiz(s.a.v)ve Salavat

İleti Berzah » 01 May 2007, 13:35

1- ''Her dua semaya çıkmadan memnudur. Buna salat vasıl olursa o dua yükselir.''

2- ''Yanında ben anıldığım halde üzerime salat etmeyen kişinin burnu yere sürtülsün.'' (Müslim)

3- ''Kim bana bir kere salat ederse Allah ona on salat eder, onun on günahını siler, onun on kat derecesini artırır.''(Beyhaki)

4- ''Cebraile mülaki oldum da bana şöyle dedi: Sana müjde ederim Allah diyor ki: ‘Kim sana selam verirse Ben ona selam veririm. Kim sana salat getirirse Ben ona salat ederim.'' (Hakim, Beyhaki)

5- ''İnsanlardan bana en yakın olanı, bana en çok salavat getirendir.''

6- ''Her cimriden daha cimri olan adam ben yanında anılıp da üzerime salat getirmeyendir.'' (Buhari)

7- ''Kim kabrimin yanında bana salat ederse ben onu işitirim. Kim uzakta bulunarak üzerime salat getirirse o bana ulaştırılır.'' (Beyhaki)

8- ''Cuma günü benim üzerime salatı çoğaltın, zira sizin salatınız bana o gün arz olunur.''

9- ''Allah’ın yer yüzünde seyahat eden melekleri vardır. Ki onlar ümmetimden bana selam tebliğ ederler.'' (İmam-ı Ahmet, Nesei, Hasan Basri Çantay meali)
Kur'an, yaşantıya asılarak şeytanı savar.Duvara asılarak değil !
Berzah
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

Re: Efendimiz(s.a.v)ve Salavat

İleti gulyaprak » 01 May 2007, 20:53

hepsinden değerli hadisi şerifler. Allah razı ve memnun olsun sevgili kardeşim.Rabbim o nur peygamberin şefaatlerine mazhar kılsın.onun mensubu olmaktan bir nebzecikte olsun ayırmasın..Daim onla olup lisanımızdan selavatı şerifeyi ve kalbimizden onun sevgisini onun muhabbetini ayırmasın ..aminnn
Kullanıcı avatarı
gulyaprak
İslamiYasam Genel Sorumlusu
İslamiYasam Genel Sorumlusu

• Reklam

Güllerin Efendisine Selam Olsun

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir