Salavat Çeşitleri : Güllerin Efendisine Selam Olsun

Salavat Çeşitleri

Peygamber Efendimize Selam Bölümümüz

Yetkili: Ertugrul, Zulal, Berzah

• Reklam

Salavat Çeşitleri

İleti Berzah » 02 May 2007, 16:59

1-"Allâhümme salli alâ Muhammedin ve enzilhül münzelel mukarrebe indeke yevmel kiyâmeti."

2-"Allâhümme enzilhül mak'adel mukarrebe indeke yevmel kiyâmeti."

3-"Allâhümme salli alennebiyyil ümmiyyi ve ezvâcihî ümmühâtil mü'minîne ve zürriyyetihî ve ehli beytihî kemâ salleyte alâ Ibrâhîme inneke hamîdün mecîd."

4-"Allâhümme salli alâ Muhammedin abdike ve resûliken nebiyyil ümmiyyi."

5-"Allâhümme salli alâ Muhammedin abdike ve resûlike ve salli alel mü'minîne vel mü'minâti vel müslimîne vel müslimât."

6-"Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedinin nebiyyi kemâ emertenâ en nusalliye aleyh,

Ve salli alâ seyyidinâ Muhammedinin nebiyyil ümmiyyi kemâ yenbegî en yusalle aleyh,

Ve salli alâ seyyidinâ Muhammedinin nebiyyi biadedi men lem yusalli aleyh,

Ve salli alâ seyyidinâ Muhammedinin nebiyyi kemâ tuhibbü en yusalle aleyh."

7-"Allâhümme salli alâ Muhammedin kemâ hüve ehlühû, Allâhümme salli alâ Muhammedin kemâ tuhibbü ve terdâ lehû."

8-"Allâhümme salli alâ Muhammedin abdike ve resûlike ve alel mü'minîne vel mü'minât vel müslimîne vel müslimât."

9-"Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve ala âli seyyidinâ Muhammedin vesellim"

10-"Salavâtullâhi ve melâiketihî ve enbiyâihî ve rusülihi ve cemîi halkihî alâ seyyidinâ Muhammed ve alâ âlihî ve aleyhisselâm ve rahmetullâhi ve berekâtühû."

11-"Sallallâhü alâ seyyidinâ Muhammedin ve cezâhü annâ mâ hüve ehlühû."
Kur'an, yaşantıya asılarak şeytanı savar.Duvara asılarak değil !
Berzah
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

Re: Salavat Çeşitleri

İleti gulyaprak » 27 Haz 2007, 20:34

RABBİM RAZI OLSUN EZBERLEMEYE CALIŞALIM Kİ BİRŞEYLER İSTİFADE EDEBİLELİM..CALIŞIRKEN NEBİLİM YURURKEN DAHİ BOŞ DURMAMAK LAZIM..SELAMETLE
Testiyi doldurmak için çeÅŸmeyi bulmak gerek. Hizmet nimettir, Rabbim (c.c.) hizmetlerinde muvaffak eylesin.!!
Kullanıcı avatarı
gulyaprak
İslamiYasam Genel Sorumlusu
İslamiYasam Genel Sorumlusu

İleti hizmetimmm » 28 Kas 2008, 16:32

s.a. berzah kardeşim selavatların anlamlarını çok merak ettim lütfen yazarmısın siteye üye olmamın sebeplerinden biri anlamlar ...
Kullanıcı avatarı
hizmetimmm
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti hizmetimmm » 29 Kas 2008, 05:52

ALLAH C.C. rızası için anlamları bilen yokmu :cry:
Kullanıcı avatarı
hizmetimmm
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti Zulal » 29 Kas 2008, 12:39

zilhicce ayı olması sebebiyle,bu ayda çok okumak lazım,Rabbim Rasülümüzün şefaatından mahrum bırakmasın.AMİN.
Kullanıcı avatarı
Zulal
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

İleti zugo » 07 Nis 2009, 20:43

Efendimiz Aleyhisselam buyurdu:

- Bana en yakın olanlar, üzerime en çok salavat getirenler olacaktir.

- Üzerime salavat getirirseniz Allah da (c.c) sizin üzerinize salavat getirir.

- Bana salavat getirin. Nerede olursanız olun salavatınız bana ulaşır.

- Allah Teala (C.C) buyurdu: "Bir defa salavat getirene Ben ve meleklerim on defa salavat getiririz."

- Cuma günü ve geceleri üzerime (100) defa salavat getirenin Allah Teala (c.c) otuzu dünyaya, yetmişi ahirete ait olmak üzere yüz hacetini kabul eder.

- Dua ile sema arasında bir engel vardır. Üzerime salavat getirilince engel açılır, dua yerine ulaşır.

- Sünnetimi ihya eden, üzerime salavat getiren, darda kalanlara yardımda bulunanlar kıyamet gününde arşın gölgesinde olacaklardir.

- Sırat üzerinde kalmış, hurma yaprağı gibi tirtir titreyen bir adam gördüm .O anda üzerime getirdigi salavat-i şerife gelip o durumdan onu kurtardı.

- Dün gece acayip bir şey gördüm. Adamın biri Sırat üzerinde düşüp kalkıyordu. O anda üzerime getirdiği salavat geldi. Elinden tuttuğu gibi Sırat'tan geçirdi.

- Meclislerinizi salavat ile süsleyiniz.,

- Kiyamet günü büyük ecir almak isteyen, üzerime salavat getirsin.

- Cuma günü üzerime (80) kere salavat getirenin seksen senelik günahi affolunur.

- Üzerime salavat getirilmeden yapilan hiçbir dua kabul olunmaz.

- Karsilaşan iki mü 'min salavat getirerek musafaha ederlerse, geçmiş ve gelecek günahlari bagışlanir. - Üzerime (100) defa salavat getirene, Allâh (c.c.) bin defa rahmet nazarı ile bakar. Iştiyakla daha fazla getiren için kiyamet gününde şefaat ve şahitlik ederim.

- Üzerime bir günde (1000) defa salavat getiren kimseye cennetteki makamı gösterilmedikçe ölmez.

- Cuma günü üzerime (100) defa salavat-i serife getiren kimse kıyamette öyle bir nur ile gelecek ki, eğer o nur bütün mahşer ehline taksim edilse hepsine yeterdi.

- Ömrünü boş yere heba eden kisinin kaybettigi zamani telafi etmesi için salavat-i şerife ile meşgul olmalidir. Eger bütün Ömrünü ibadetle geçirmiş olsan sonra bir defa salavat-i serife getirsen, getirdigin salavat bütün ibadetlerinden daha ağır gelirdi. Çünkü sen kendi gücün nispetinde salavat getirmektesin.

Allah Teala da (C.C) Rububiyyeti hesabıyla senin bir salavatına karşılık sana on salavat getirmektedir.Yani Allah Teala(C.C) sana on defa rahmet nazariyla bakmaktadir.

Allah Teala'nin (C.C) kuluna nazar-i rahmeti; insin, cinnin ibadetinden daha hayirlidir. Çünkü Allah(C.C) bir kuluna rahmeti ile nazar edince o kul azaba dûçar olmaz.

- Allah Teala(C.C), perşembe günü ikindi vakti, melekleri salavat-i şerife getirenlerin ismini yazmak için yeryüzüne gönderir. Cuma günü ve gecesi salavat getirmeyi ihmal etmemelidir.

* Salavat-i Şerife dünya ve ahirette insanin derecesini yüceltir. Onu büyük bir nur sahibi kilar. Kazanci en bol bir ticaret kaynağıdır.
Kullanıcı avatarı
zugo
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti asilem1 » 12 May 2009, 16:04

[font=Comic Sans MS][align=center]"ALLAHÜMME SALLİ VE SELLİM ALA NEBİYYİNA MUHAMMED"
"Kim sabahladığı zaman on kere ve akşamladığı zaman on kere bana salat getirirse kıyamet günü şefaatim ona ulaşır"
hadisi taberani[/align]
[/font]
[b]
αѕιℓєм
Kullanıcı avatarı
asilem1
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti melek_75 » 28 AÄŸu 2009, 23:50

Allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidine muhammedin vesellim
emeğini sağlık berzak kardeşim
Kullanıcı avatarı
melek_75
Özel Üye
Özel Üye

• Reklam

Güllerin Efendisine Selam Olsun

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir