Eğer Bir Gün Yolunuz Üniversiteye Düşerse : Makaleler

Eğer Bir Gün Yolunuz Üniversiteye Düşerse

İslami İçerikli Makaleleri Paylaşabileceğiniz Alan

Yetkili: Zulal, Berzah, inci

• Reklam

Eğer Bir Gün Yolunuz Üniversiteye Düşerse

İleti Berzah » 03 May 2007, 15:44

Eğer bir gün yolunuz üniversiteye düşerse ;utangaç bir kız yüzüyle karşılaşırsanız ,başını yerden kaldırmıyorsa,gözlerine hüzün düşmüşse ,karanlık değmişse bakışlarına ,gece gökyüzünü seyretmekten ay ışığının yüzü kalmışsa yüzünde,gözlerinden yıldızlar dökülüyorsa mesela ,nereye baktığı anlaşılmıyorsa ,her şey gözlerinde kayboluyorsa, kirpiklerine yakamozlar takılmışsa ,gözleri denize bakan bir balıkçının gözleri gibiyse.
Eğer bir gün yolunuz bir üniversiteye düşerse;genç gürültülerin arasında sessiz bir kıza rastlarsanız ,kalabalığın arasında bir sükut gibi duruyorsa ,tam konuşacakken dudakları titriyorsa ,saklamak gereken bir sırrı taşıyormuş gibi ,bir orta çağ bilgesinin susuşu gibiyse sessizliği,henüz verenin yaratılmadığı zamanlardan kalma bir sükuttaysa mesela,
Eğer bir gün yolunuz bir üniversiteye düşerse;başlarını taramayı becerememiş bir kızla karşılaşırsanız , konuşurken saçlarını savurmuyorsa , sıkı sıkıya tokalarla yapıştırmışsa saçlarını, güzelliğinden utanıyorsa mesela, yaz sıcağında boğazlı bir kazak giymişse , bir pardösü giyip yün bir başlık takmışsa kafasına ,yada modası geçmiş bir şapka takıyorsa ellerini sürekli başına götürüyorsa ,saçlarını tıkıyorsa şapkasının içeri ,ürkekse bir başına.
Bilin ki o kız başörtüsü mağdurudur.Bilin ki bir kez daha kaybetmişmişiz demektir.
Bilin ki bir kez daha kaybetmiÅŸmiÅŸiz demektir.
Bilin ki bir kez daha kaybetmiÅŸmiÅŸiz demektir.
(alıntıdır)
Kur'an, yaşantıya asılarak şeytanı savar.Duvara asılarak değil !
Berzah
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

Re: Eğer Bir Gün Yolunuz Üniversiteye Düşerse

İleti gulyaprak » 03 May 2007, 16:08

güzel bir yazı olmuş ama benim bakış acımdan değerlendirecek olursam:nebileyim bayanların üniversite okuması ters geliyor bana.tamm okumak ögrenmek ilim talep etmek iyibir şey ama bir başına uzaklarda gurbet ellerinde korumasız olarak okuması mahremi olmadan nederece dogru bilemiyorum..nese karıştırmıyayım ortalığı
Kullanıcı avatarı
gulyaprak
İslamiYasam Genel Sorumlusu

İleti abu_hayat » 04 May 2007, 09:30

Bu yakında olursa ve mahremi olursa olabilir anlamında mıdır ablacım?

Yazı güzelde güzel kardeşim, gerçekten gitsek bir üniverste ortamına ilk göreceğimiz şey oradaki rezillikler olacaktır.. En acı rezillikte başörtülü dediğimiz kardeşlerimizin yaptığıdır.. Bu demek değil ki bu yazdığınız metinde ki kardeşlerimiz yok! Bunlar varda çoğunlukta kendini asimile eden o topluma ayak uyduranlar dolduruyor gibime geliyor.. Taviz tavizi getiriyor... Önce başörtü, sonra namaz, sonra dinde uyulması gereken kurallardan taviz vermek....
Zaten Allah'ın emri varken örtünme hususunda bunu neden esgeçip bu eziyete katlanmak gerekir ki? Allah (haşa) görmüyor mu yapılanları.. Düzeltilmesi gereken bir şeyler varsa ve bunu özellikle biz bayanlar dinimizden, namazımızdan, başörtümüzden taviz vererek yapmamalıyız! Öncelikle kendimizi sonra başkalarını düzelterek yapmalıyız belkide..

bunlar sadece bence olan kısmı :oops:
Kullanıcı avatarı
abu_hayat
İçerik Sorumlusu
İçerik Sorumlusu

İleti dilaranur35 » 04 May 2007, 22:01

Gercekden çok güzel bir noktaya deginmişsin kardesım günümüzde müslüman gencler gerıde kalıyor genellikle...ne o tarafta ne bu tarafta...
eğer diğerleri gibi olmazsa yalnız kalacak,
onlar gibi olsa bu seferde vicdanı rahat bırakmıcak.Rabbim her zaman doğru yol üzerinde olmayı nasip etsin .
En son dilaranur35 tarafından, 04 May 2007, 22:02 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Kullanıcı avatarı
dilaranur35
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

İleti uykuluenes » 04 May 2007, 22:01

paylaşımınız güzel olmuş
cevap veren arkadaşlar belki bana laf düşmez belki de ben de üniversite ortamında olduğum ve yanlış bir ortamda bulunduğum için yanlış düşünüyor olabilirim ama
yine de cevap yazmak geldi içimden.
şimdi ben de bencelerimi sıralayayım..
bence üniversiteye gitmek başörtülü kardeşlerimizin de hakkı tıpkı üstünü başını giymeyi unutanlarınki gibi, yüzünü gözünü boyamaktan dünya işlerine dalmaktan asıl görevini unutanlarınki gibi..
ama bu perukla olur ama vakıf üniversitelerine giderek olur...
üniversiteler de başımızı kaldırıp etrafımıza bakamaz olduk yanlış bir olaya tanıklık edip günaha girmemek için...
oysa biz; ders aralarında başını örtüp namaz kılmaya gelen, okul çıkışı başını örtüp evininim yolunu tutan ya da peruk takıp derse gelen kardeşlerimizi gördükçe bu ülkede bişeylerin değişeceği, yüce rabbimizin izniyle laikliği yanlış tanımlayanların uygulamalarını ve bizim (ösde değil sözde) ilerigelenlerimizin dayatmalarını değiştireceğimiz konusunda umutlanırdık.
eğer başörtülü kardeşlerimiz okuyabilseydi eğer tepkimizi açıkça ortaya koyup hakkımızı savunabilseydik belki de bu gün bu tartışmaların hiç lüzumu kalmayacaktı.
bence de en başta kendimizi, sonra da çevremizdekileri geliştirme yolunda değiştirmeliyiz ama bu başörtülü kardeşlerimizin üniversite eğitiminden mahrum bırakılması anlamına gelmemeli..
Kullanıcı avatarı
uykuluenes
Yeni Üye
Yeni Üye

Re:

İleti Med_Cezir » 04 May 2007, 22:11

Uykuluenes Kardeşim zaten dinimizde egitim teşvik edilmiştir. Bayanlarında egitim görmesi gerektigi belirtilmiştir. Ama bu egitimin Bayanların haya sınırları içinde olması gerekteğini üstüne basarak vurgulamak isterim.
Dini bilgileri ögrenmek farzdır .
Mehmet Emre Üç Bin Seçme Fetvada Şöyle Belirtmiştir ;
Soru: Kız öğrencilerin ilim öğrenmeleri farz. Ancak ilim öğrenmek için gittikleri okulda başlarını açma zorunluluğu var. Bu zorunluluk karşısında başlarını açıp okula devam etmeleri caiz midir?
Cevap: Her Müslümanın bilmesi zaruri olan dini bilgileri öğrenmek, erkek ve kadın herkese farzdır. Mantık, matematik gibi diğer ilimleri öğrenmek ise mubahtır. Bu noktayı belirttikten sonra, İslâmi ölçüleri ihmal etmemek kayıt ve şartıyla kızların tahsil yapması caizdir. Tahsil yapmak için başını açmak zorunda kalıyorsa, Allah Teâlâ'nın örtmeyi emrettiği başını, kulların açmasını istemesi üzerine iyi düşünmelidir. Allah (cc), yarattığı insanı kendisine kul olması için halketmiş ve dünya hayatıyla ilgili tercihlerini bu çerçeve içerisinde vermesini tavsiye etmiştir.

Rabbimizden uzaklaştıkça,Şeytana yaklaştığımızı unutmamızı tavsiye ederim.

Hoşçakalın
Ölen Hayvan İmiş Aşıklar Ölmez !

Helalin fazlası hesap, haramın fazlası azaptır.
Kullanıcı avatarı
Med_Cezir

Re:

İleti TuAnA » 05 May 2007, 08:49

ÇOK DOĞRU MED_CEZİR KARDEŞİM Bİ SÖZ VARDIR TAVİZ TAVİZİ GETİRİR HELE DE ÜNİVERSİTE ORTAMINDA ŞEYTANA YAKLAŞMAK DAHA KOLAY BEN AİLEMİN ZORUYLA AÇIK ÜNİVERSİTEYE GİDİYORUM SINAV VAKTİ YAKLAŞTIKÇA BEN FENA OLUYORUM BAŞIMI AÇIPTA O SINAVA GİRMEK ÖLÜMDEN BETER YİNEDE ALLAH EN İYİSİNİ BİLİR ALLAH AFFETSİN BİZLERİ
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
Kullanıcı avatarı
TuAnA
Özel Üye
Özel Üye

Re:

İleti Berzah » 05 May 2007, 18:16

beğendiğim ve bir o kadar da içimi acıtan bir yazıyı paylaşmak istedim sizlerle.ameller niyetlere göredir ayrıca anlamadığım tek nokta üniversitede okuyan bayanların yadırganması ama açıköğretimde okuyanların sadece sınav zamanı başlarını açmalarının hiç konu edilmemesi.ikisi arasında nasıl bir fark var acaba?!!!
Kur'an, yaşantıya asılarak şeytanı savar.Duvara asılarak değil !
Berzah
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

İleti Ertugrul » 05 May 2007, 20:12

Arada hiç bir fark yok bence.farz olan örtünme,mübah olan ilim tahsiliyle (Çetinin mehmet emre hocadan yazdığı fetva) caiz olamaz tabiki.Niye farz dururken mübaha meyil edelimki.. Elbette bayan arkadaşların okumasına karşı çıkmak değildir bu fikir,şartların oluşmasıyla her kardeşimiz okuma hakkına sahiptir.Uzakta olma meselesi banada ters geliyor,dinimiz mahremi olmadan hac gibi farz ibadeti dahi caiz görmemekte kaldıki uzunca birzaman aileden uzak nefisle baş başa kalmak kişiyi bir adım daha hataya yaklaştırabilir diye düşünüyorum.
Tende kudret nerden olsun nimet-i cân ÅŸükrüne,Bin dilim olsa yetiÅŸmez bir dilim nân ÅŸükrüne..ertugrul@islamiyasam.com
Kullanıcı avatarı
Ertugrul
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

Re:

İleti TuAnA » 07 May 2007, 08:55

bence de bayanların okumasına karşı çıkılmıyo ama bu şartlarda açık öğretime gidenlerde normal üniversiteye gidenlerde günah işliyoruz Allah'ın emrine karşı geliyoruz bu mesele tartıştıkça uzar ve inanın bi çözüm bulunmaz başımızdakileri çözüm bulmadıkça bu işe bizlerde sadece konuşmuş olucaz o yüzden birbirimizi kırmayalım selametle
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
Kullanıcı avatarı
TuAnA
Özel Üye
Özel Üye

İleti hakandidinir » 28 May 2007, 14:38

DEĞERLİ KARDEŞLERİM İLİM ÖĞRENMEK ELBETTEKİ HER KEZ ÜZERİNE BİR GÖREV BU GÜN SÖZDE KIZLAR OKULA ADI ALTINDA KAMPANYALAR YAPAN O İLİM TÜCCARLARI GÖZ BOYAMA DALINDA OSKARA ADAY VE BİRDE İSLAMA DİL UZATIREKEN KADINA YAPILAN HAKSIZLIKLARI AKTARAN DÜŞÜNCE YANLILARI MAALESEF BU KONUDADA SAMİMİYETSİZLİKLERİNİ SÜRDÜRÜYOR ONLAR İÇİN GEÇERLİ OLAN DÜZENLERİ BOZULMASIN KİMSELER UYANMASIN AMA BANA SORARSANIZ UYANIN ARKADAŞLAR UYANIN VE SORUN BAŞI ÖRTÜLÜ DİYE OKUYAMAYAN VEYA MEDENİYETİN KORUDUĞU 25 KURUŞLUK SAKIZVEYA 2 YTL LİK DONDURMA REKLAMINDA BOY GÖZTEREN YARI ÇIPLAK KADININ HAKKINI KİM DAHA İYİ KORUMUŞ TARİHTE.
Kullanıcı avatarı
hakandidinir
Özel Üye
Özel Üye

Re:

İleti yesil » 28 May 2007, 23:57

paylasımın ıcın ALLAH razı olsun...dogru olanı yapmaya calısan genc kardeslerımızın halını acıklamaya yetermı bılemıyorum...ama elden ne gelır cocuklarımız hrıstıyanlık hak dındır deyıp muslumanlıgı kotuleyen ınsanlar(yada ınsan gorunumlu nasıpsızler) egıtmemelı...bır anne ulkenın gelecegını belırler....RABBim ummetı muhammedın sonunu hayreylesın....
Kullanıcı avatarı
yesil
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

• Reklam

Makaleler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir