¯°.¸.->Her gün bir dua<-.¸.°¯ : Dua Köşesi

¯°.¸.->Her gün bir dua<-.¸.°¯

Dualar Bölümümüz

Yetkili: Ertugrul, abu_hayat, Zulal, Berzah, ucharfbesnokta

• Reklam

¯°.¸.->Her gün bir dua<-.¸.°¯

İleti dilaranur35 » 05 May 2007, 00:41

Â’[ img ]

[ img ]

Allah’ım Seninle dua yoluyla konuşuyorum. Kimseye anlatamadığım sırlarımı Sana anlatıyorum.

-Allah’ım, bana duaların en güzelini öğret ve tüm dualarımı kabul et.

-Kur’an’da bildirdiğin seçilmiş kullarının arasına beni de kat, Ya Rabbim.

-Cennette en yüksek makamları bana da nasip et, Allah’ım.

-Allah’ım, bana cennette bir oda ver, bir ev ver, yok - yok daha da büyük istiyorum; bana büyük saraylar, köşkler, alabildiğince büyük bağlar, bahçeler ver!

-Cennette, Hz. Hatice, Hz. Meryem, Hz. Ayşe ve diğer tüm arınmış, güzel ahlaklı mümin kadınları bana arkadaş, dost, komşu yap, Ya Rabbim.

-Cennette Hz. Muhammed (sav), Hz. İsa, Hz. Musa, Hz. İbrahim ve diğer peygamberlerin yanlarında, sonsuza kadar yaşamayı nasip et, Allah’ım.

-Allah’ım, tüm bunları kazanmam için, bana bu dünyada ecir kazanma fırsatları ver.
-İçime huzur ve güvenlik duygusu ver, Allah’ım.
-Bana bu dünyada, Senin yolunda harcamak için, bolluk- bereket ver, Allah’ım.
-Ellerini benim üzerimden eksik etme, Ya Rabbim.

-Allah’ım, bana bu dünyada acı ve yoksulluk sınavı verme.
-Allah’ım, bana ölünceye kadar sağlık, güzellik ve güzel ölümler nasip et.
-Allah’ım, bana yeryüzünde Senin askerin ve hizmetkarın olmayı nasip et.

-Şer imtihanımı yaşarken, bana güç ve sabır ver, Ya Rabbim.
-Hayır imtihanımı yaşarken, bana tevazulu olmayı öğret, Ya Rabbim.
-Şeytan’ın tüm tuzaklarından ve ona tabi olan insanlardan beni koru, Ya Rabbim.
-Benim dostum ol, arkadaşım ol, sevgilim ol, koruyucum ol; beni bana bırakma, Ya Rabbim.
-Kıskanç ve kötü insanların iftiralardan beni koru, Allah’ım!

-Gizlinin gizlisini bilen Allah’ım!
-Bana şer duaları yaptırma Allah’ım.

-Her türlü olay karşısında bana sabır ve dayanma gücü ver, Ya Rabbim.
-Seni çok seviyorum, Sen de beni sev, beni koru, bana acı, Ya Rabbim.
-En güzel isimlerini benim üzerimde tecelli ettir, Ya Rabbim!
-Müslüman kadın olarak ölmeyi ve kolay can vermeyi nasip et Allah’ım!

“De ki: "Sizin duanız olmasaydı Rabbim size değer verir miydi”(Furkan Suresi,77)

-Tüm Müslümanları; haksız iftiralardan, baskılardan ve zulümden koru, Ya Rabbim.
-Dünya coğrafyasında haksız yere zulüm gören korumasız çocukları, kadınları, yaşlıları ve tüm mü’min askerleri koru, Ya Rabbim.
-Filistin halkını İsrail zulümden kurtar, Ya Rabbim.
-Tüm Müslümanları; değişmeyen tek kaynak, Kur’an yolunda birleştir, Ya Rabbim.
-Tüm Müslümanları; dağınık düşüncelerden kurtar, geleneklerini ve âdetlerini İslam diniyle ve Kuran’la karıştırmalarına izin verme, Allah’ım.

-İslam’ın yeryüzüne hakim olmasını ve Senin adının tüm dünyada yüceltilmesini bizlere göster, Ya Rabbim.

-Tüm Müslümanları, İslam şemsiyesi altında, “Cami” sıfatınla topla, Ya Rabbim.
-İslam birliğinin kurulması için tüm Müslümanlara yardım et, Ya Rabbim.
-1400 yıl önce, Kur’an’ı, Peygamberimize yazdırdığın şekliyle, İslam’da tekrar “Asrı-Saadet” yaşamayı nasip et, Ya Rabbim.
-Diğer güçlerin “sinsi tuzaklarına,” Müslüman ülkelerin düşmelerine izin verme, Allah’ım.
-Tüm insanlığı doğru yolda birleştir, Ya Rabbim.

“Hiç şüphesiz onlardan öncekileri nasıl 'güç ve iktidar sahibi' kıldıysa, onları da yeryüzünde 'güç ve iktidar sahibi' kılacak, kendileri için seçip beğendiği dinlerini kendilerine yerleşik kılıp sağlamlaştıracak ve onları korkularından sonra güvenliğe çevirecektir.”(Nur Suresi.55)

AMİN
Kullanıcı avatarı
dilaranur35
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Re: ¯°.¸.->Her gün bir dua<-.¸.°¯

İleti TuAnA » 05 May 2007, 09:00

Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn çok güzel dualar bunlar Allah kabul eder inşallah
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
Kullanıcı avatarı
TuAnA
Özel Üye
Özel Üye

İleti dilaranur35 » 07 May 2007, 15:17

BİSMİLLÂHİRRAHMÂNİRRAHÎM

Âlemlerin Rabbı olan, O eşsiz güzeli yaratan Rabbimiz…

Bütün hamd-ü senalar sana’dır. Sen kendini bildirdiğin sena ettiğin gibisin.

Bütün salât-ü selâm, en güzel hamd-i yapan Habib’in Hz. Muhammed Mustafa(sav) Efendimiz’edir.

Tüm mahlûkat ve mevcudat O’nun sırrı ile var oldu ve var olacak!

Heyhat! OÂ’nu bilmekÂ… OÂ’nu KoklamakÂ… OÂ’nu sevmekÂ…

O’nsuz olunamayacağını bilmek, O’nsuz varılamayacağını bilmek, o acziyetle Rabbe tazarruda bulunmak…

Şefkat-i Muhammedî’den “Emn-i Âman” dilemek!

Fahr-i Kâinat Efendimiz’in âlemlere rahmet ahlâkından karınca kaderince hissedar olmak için gayret, hizmet ve rıza ile yaşamak…

Biz bu rıza ve istiane içinde yaşarken, kurtuluşun, hidayetin ancak ’tan geleceğini…

Sırat-ı müstakim olan o caddesinde ancak…

Âlemlere rahmet olarak gönderilen o eşsiz Nebi, Taha, Yâsin, Ahmed, Mahmud, Muhammed Mustafa (sav.) Efendimiz’in sırrı ile son nefese kadar sebat edilebilineceğini…

Ve o sırla ancak gerçekte var olabileceğimizi bilmediğimiz sürece…

Heyhat! Yazık gerçek insanlığa aday insanlara…

Veyl bilmeyenlereÂ…

Veyl bilmek istemeyenlereÂ…

Rabbimiz! Sen sonsuz merhamet ve af sahibi olan ’sın…

Biz günâhkâr, benlik tuzağına düşmüş asi kullarınız.

O eşsiz sevgiline, O’nun âlemlere rahmet olan sevgi ve himayesine layık ümmet olamadık!

Yarabbi! Bu mübarek beraat kandili hürmetine…

Senin bu kelâmını: “Ey günahta haddi aşan kullarım, rahmetimden ümidinizi kesmeyin! Zira gazabım rahmetimden ümidini kesenlerin üzerinedir.” şefaatçi göstererek yalvarıyoruz…

’ım! Bütün hata, günah ve kusurlarımızla huzuruna geldik…

Kirli yüzümüzü rahmet aynana tuttuk…

Yarabbi! Ancak Sen affedersin affeyle biziÂ…

Yarabbi! Ancak Sen bağışlarsın bağışla bizi…

Yarabbi! Habibinin Âşkı için affeyle, bağışla bizi…

Bağışla da O Fahr-i Ebediye ümmet eyle bizi…

O’nun Hikmeti ile aydınlat…

O’nun Nûr-u ile nûrlandır…

O’nun Ahlâk-ı ile ahlâklandır…

O’nun gönlünde varlığımızı sonlandır…

’ım! Hidayet ancak Sen’dendir. Lütfeyle Yarab bizi Server-i Âlemin himayesine kat!

Ey günahkârların, şaşırmışların, çaresizlerin umudu…

Ey rahmet, merhamet peygamberiÂ…

Biz aciz, günahkâr kulları, bu acı azaptan kurtar…

Âmansızların âmânı, hasta gönüllerin gerçek tabibi olan Sensin…

Sevgin tek ilacımız, sana sevdana muhtacız…

Bizi de sev! Kurtar bizi bu dertten ya Resûl.

Aman ’ım! Gafletten, günahtan, isyandan daraldık boğulduk!

Ancak ışık Sen’de, af Sende, rıza Sende, felah Sende, vesile Sende…

Yarabbi lütfedersen gönüllerin Sultanı Tabib-i Kibriya’ya Efendimiz, bizlerin dertlerine çaresaz olsun.

Olsun ki, yüzüne bakacak yüzümüz olsun…

Bu gece hürmetine, beraatını temiz alanlardan, son nefeste beraatını temiz verenlerden eyle bizi…

Âmin.
Kullanıcı avatarı
dilaranur35
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

İleti hakandidinir » 11 May 2007, 17:36

DEĞERLİ KARDEŞİM RABBİM DUA ETMEYİ EDEBİLMEYİ EN ÖNEMLİSİ
HAYATI BİR DUADAN İBARET OLAN DOSTLAR EDİNEBİLMEYİ NASİP ETSİN BİZLERE PAYLAŞIMLARIN VE AKTARIMLARIN İÇİN TEŞEKKÜRLER
DUALARI KABUL EDEN VE DUALAR HÜRMETİNE MAGFİRET EDENE EMANET OLUNUZ
Kullanıcı avatarı
hakandidinir
Özel Üye
Özel Üye

İleti Leyla_42 » 05 Ekm 2007, 14:22

bismillahirrahmanirrahim

Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla

Allahım, yaptığım her dua, Sen'in rahmet ettiğin, ettiğim her lanet de Sen'in lanet ettiğin kimselerin üzerine olsun.

Sen, dünya ve ahirette benim dostum ve velimsin; beni Müslüman olarak öldür ve Salih kulların arasına ilhak buyur.

Allahım Senden muzır bir şeye ve saptırıcı bir fitneye uğramaksızın, kazaya rıza, ölümden sonra rahat bir hayat, cemaline bakma lezzeti ve Sana kavuşma şevki istiyorum.

Ve, zulmetmekten ya da zulme uğramaktan, düşmanlık etmekten veya düşmanlığa maruz kalmaktan, hata işlemekten veya, bağışlanmayacak bir günaha girmakten Sana sığınırım.

Gökleri ve yeri yaratan, gayb ve şehadet alemini bilen, celal ve ikram sahibi Allah'ım Sana şu dünya hayatında söz veriyor ve Seni şahid tutuyorum.Sen şahid olarak yetersin.

Ben şehadet ederim ki Sen'den başka ilah yoktur, birsin, ortağın bulunmaz; mülk Sen'indir, hamd Sana mahsustur ve Sen her şeye güç yetirensin.

Ve yine şehadet ederim ki, Muhammed (sav), Sen'in kulun ve rasulündür. Va'dininhak, Seninle karşılaşmanın da hak olduğuna, Kıyamet saatinin geleceğine bunda hiç şüphe olmadığına ve kabirdekileri dirilteceğine de şehadet ederim.

Beni nefsimle baş başa bırakırsan, beni za'fa, muhtaçlığa, günaha ve hataya itmiş olursun. Be ancak Sen'in rahmetine güveniyorum; günahlarımın hepsini bağışla, zira günahları ancak Sen bağışlarsın. Tevbemi kabul et, zira Sen, tevbeleri kabul eden ve çok merhametli olansın.

Uykuyu ve uyanıklığı yaratan Allah'a hamdolsun.

Beni saÄŸsalim ve her uzvumu yerli yerine dirilten Allah'a hamdolsun.

Şehadet ederim ki, Allah ölüleri diriltir ve O her şeye güçü yetendir.

Biz de, bütün mülk de aziz ve celil olan Allah'a aittir.

Allahım, Sen adı anılmaya en layık olansın; ibadet edilmeğe ancak Sen layıksın; Sen'sin yardım istenilenlerin en çok yardım edeni, güç ve saltanat sahiplerinin en şefkatlisi; kapısında bir şeyler dilenilenlerin en cömerdi ve verenlerin en eli açığı. Sen'sin her şeyin sahibi ve hakimi; Sen'in ortağın yoktur; Sen'sin eşi benzeri olmayan yegane varlık. Sen'den başka her şey helake mahkumdur.

Sana, ancak Sen'in müsaden ile itaat edilir ve yine ancak malumatın dahilinde isyan edilir.

Sana itaat edilir, karşılığını verirsin, Sana isyan edilir, affedersin. Her şeye en yakın şahid Sen, en yakın koruyucuda Sen'sin. Nefislerin önüne geçersin; ve ense köklerinden yakalarsın insanların yaptıklarını yazdın ve ecellerini takdir ettin.

Kalbler Sana akar; gizli, Sen'in yanında ayandır. Helal, Sen'in helal kıldığın, haram da haram kıldığındır. Din, Sen'in teşri buyurduğun; emir, Sen'in hükmettiğin; mahluk, Sen'in mahlukun; kul, Sen'in kulundur. Sen, Rauf ve Rahim Allah'sın.

Ya Rabbi günahım çok sevabım az, ancak ümidim çok Sen affedensin, affetmeyi Seven, affetmeyi yaradansın ne olur affet beni ve bütün ümmet-i müslümanı. Senden başka sığınacağım bir yer yok kapına geldim, boş çevirme.

Bu mübarek ayın, mübarek gününde Sen'den dünyada hiçbirşeyi istemediğim kadar beni bağışlamanı istiyorum.

Allahım Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)'e gök yüzünde ki yldızlar adedince, yer yüzündeki kum zerrecikleri adedince ve Seni zikreden varlıklar adedince Salat ve Selam Olsun.

Allahım Cennettin'de Efendimizle birlikte olmayı, O'nun sohbetine katılmayı ve dönüp bize tebessüm buyurduğunu görmeyi nasib et bizlere.

Dünya'nın her bölgesinde ki müminlerle birlikte dünya telaşını bir yana bırakarak Sadece Sen'in Rıza'nı ve Efendimizin Şefaat'ini kazanmak için okumuş olduğumuz Yasin-i Şerif ve Salavat ları kabul buyur ve Efendimize ayan et. Hasıl olan Sevabı bu organizasyona katılan kardeşlerimizin kendilerine ana, baba ve yakınlarına, hakka borcunu ödemiş olanlara ve hayatını sürdürenlere hediye eyle ve en zor anımızda bu amelleri ortaya çıkart.

nazmiye kardeşlerimizi de iki dünyada aziz kıl çünkü onlar seni zikrediyorlar Rabbim. Allahım hesap günü zor anımızda bizi birbirimize şahit kıl.

Allahım hasta olan kardeşlerimizede şifalarını ver. Onlar derdin yalnız senden geldiğini bildikleri için hallerinden şikayetçi değiller. Derdi veren Rabbim Dermanıda ver ve bizlere taşıyamıyacağımız yükler yükleme.

Sıkıntıda olan kardeşlerimizinde sıkıntılarını gider. Dünyada dünya derdine düşmekten bizleri koru. Ve amellerimizin en güzellerini ömrümüzün sonuna sakla. Son nefesimizde de dilimizden düşürmediğimz Kelime-i Şehadeti ve Kimey-i Tevhidi getirerek ruhumuzu teslim etmeyi nasip et.

Ve inşallah ölüm meleğini en güzel haliyle göster bizlere.

Ya Rasulallah Seni gören sohbetinde bulunan ashabın'a dostlarım diyordun.

Ama Sen beni görmedikleri halde bana iman eden kardeşlerim diyerek bizlere seslenmiştin Eyy Nebi biz kardeşlerin sana sesleniyoruz.

Salat ve Selamlarımıza cevap ver. Hesap Günü Şahidimiz Ol. Ve Ahirette beraber olmak için Rabbimize Dua et.

Salat ve Selam Olsun Sana Ey Nebi.

Hamd ve Şükürler Olsun Sana Allah'ım.

AMİN

Tüm ölmüşerimizin ruhlarına Sahipsiz kalmış ölülerin ruhlarına ve Niyetimizin Hasıl Olması için; El-Fatiha
Kullanıcı avatarı
Leyla_42
Yeni Üye
Yeni Üye

Re:

İleti Zulal » 05 Ekm 2007, 18:38

Amin.
Allahümme la tekilna ile nefsine terfate aynin ev agalla min zelik.(Allahım gözümüzü açıp kapayıncaya kadar bizi nefsimizin eline bırakma.) (Hadisi Şerif)
Kullanıcı avatarı
Zulal
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

• Reklam

Dua Köşesi

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir