Hizmet (Hutbe) : Hutbeler ve Vaazlar

Hizmet (Hutbe)

İslami bilgilerin verildiği Hutbeler ve Vaazlar

Yetkili: Ertugrul, ucharfbesnokta

  • Reklam

Hizmet (Hutbe)

İleti ucharfbesnokta » 30 Ekm 2009, 11:53

[font=Verdana][/font]Ey şeref-i İman ile müşerref olan ehl-i İman!
Bu haftaki hutbemiz, Allah’ın dinine hizmette gösterilmesi icabeden gayret hakkında olacaktır.
Mahlukatın en şereflisi olan insana verilen vazife “Her nimetin, külfeti; nimetin büyüklüğüne göredir”, kaidesince bütün vazifelerin en yücesidir. Hakka ibadet, halka hizmet şeklinde hulasa edilen bu vazife, peygamberler mesleğidir.

Cenab-ı Hak bir ayet-i kerimesinde şöyle buyurmaktadırlar: Müminlerden özür sahibi olmaksızın oturanlar ve Allah yolunda mallarıyla canlarıyla cihad edenler  müsavi olmazlar.
Peygamber Efendimiz (SAV) ise Ebu Rafi’ hazretlerine şu nasihatte bulunmuşlardır: “Ya Eba Rari’! Senin gayretinle Cenab-ı Hakk’ın bir kimseyi hidayete erdirmesi, üzerine güneşin doğup battığı her şeyden daha hayırlıdır.”
Azim,  İman ve İslamiyete hizmette, Allah’a ibadet ve taatte sabit ve berkarar olmaktır. Gayretsiz rahmet olmaz.   Cafer-i Sadık hazretleri: “Kim, son derece gayret sarfeden, Hakkın rızasına ulaşır, diye iddiada bulunursa, o haddi tecavüz etmiş olur. Kim de, gayret sarf etmeden ona vasıl olunur, iddiasında bulunursa, o da kuru temennide bulunmuş olur.   buyururlar.
Allah yolunda yapılacak hizmetlerde gösterilecek gayretin en güzel misâli,  peygamberler ve onların vârislerinin hayatlarıdır.

Yıllarca dînî teblîğ ettiği halde, sadece bir ümmete sahip olabilen peygamberler olmuştur. Bütün sıkıntılara rağmen tebliğ vazifesindeki gayretleri asla eksilmemiştir. Cenab-ı Hak, Peygamber Efendimizin gösterdiği sonsuz gayrete, ayet-i kerimesinde şöyle işaret buyururlar:“Ey habibim! Nerdeyse sen, bu söze (Kur’an’a) inanmayanların ardından üzülerek kendini helak edeceksin.”
Kendisini dinimizin en iyi, en doğru ve en süratli bir şekilde öğretilmesi ve yaşatılması davasına vermiş, bu hususta her türlü gayreti bezletmiş olan
Silsile-i Sadat'tan Ebu'l Faruk Hazretleri: “Biz değil yorgunluk, rahatsızlık; mezara gidiyor dahi olsak; okumak, okutmak ve hizmet denilince koşarız”, buyurmuşlardır.
Muhterem Müslümanlar!
Ömür en kıymetli sermayedir. İnsanın saâdet ve  hüsranı onunladır. Zayi edilmiş bir ömür olur ki son nefeste kendisine ebedî cenneti kazandıracak salih bir iş yapmaya muvaffak olmakla, geçen bütün zayiat telafi edilebilir. “Kıyamet koparken birinizin elinde bir hurma dalı bulunursa, bunu kıyamet kopmadan dikmeye gücü yeterse, mutlaka onu diksin, bırakmasın.” , hadis-i şerifi bunun şahididir.
Allah’ın dinine hizmet büyük bir nimettir. “Bu istemekle elde edilecek bir devlet değildir. Lakin zaman içinde belli kimselere min ındillah tevdi olunur”

Peygamber Efendimiz bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmaktadırlar: “Dünyanın ömrü olduğu müddetçe, Allah’ın kıyamet emri gelinceye kadar, ümmetimden hak üzere, galip ve daima dine destek olan bir cemaat asla zail olmayacak. Bunlar dine sahip çıkacaklardır. Kendilerine muhalefet edenler onlara hiçbir zaman zarar veremeyecektir.”  İşte bütün gayretimiz bu taifeden olmaya çalışmaktır.
(islamiyasam.com - ücharfbeşnokta )
En son ucharfbesnokta tarafından, 14 Kas 2009, 21:25 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Bin tane mazeret, bir tane baÅŸarıya denk deÄŸildir… Tarih yazılırken okunmaz, yazıldıktan sonra okunur...
Kullanıcı avatarı
ucharfbesnokta
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
 
İleti: 414
Kayıt: 11 Kas 2008, 00:00
Konum: Vatan=Mersin && Mekan=Kütahya

İleti melek_75 » 01 Kas 2009, 22:52

ALLAHrazı olsun kardeşim
Kullanıcı avatarı
melek_75
Özel Üye
Özel Üye
 
İleti: 476
Kayıt: 08 Ağu 2009, 23:00

İleti Med_Cezir » 14 Kas 2009, 18:18

Allah razı olsun inşallah abi.
İnşallah bizde hayırlı hizmetlerde bulunan kullardan oluruz.

Saygılarımla
Ölen Hayvan İmiş Aşıklar Ölmez !

Helalin fazlası hesap, haramın fazlası azaptır.
Kullanıcı avatarı
Med_Cezir
İslamiYasam Genel Sorumlusu
İslamiYasam Genel Sorumlusu
 
İleti: 1701
Kayıt: 11 Ekm 2006, 23:00
Konum: İstanbul


  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Gösterim
    Yazar

  • Reklam

Hutbeler ve Vaazlar

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir