SİLSİLE : Tasavvûf

SİLSİLE

Tasavvûf Bölümü

Yetkili: Ertugrul, abu_hayat, Zulal, Berzah

Forum kuralları
Yazılarınızda mutlaka kaynak belirtiniz. Sadece site linkli kaynaklar kabul edilmemektedir. Konularınızın silinmesine sebep olabilir.
  • Reklam

SİLSİLE

İleti DUNYASURGUNU » 17 May 2007, 00:13

SİLSİLE

SİLSİLE : Tasavvufi yolların hepsinde günümüzdeki mürşidden Rasulullaha kadar ulaşan bir manevi zincir söz konusudur.Bu zincirin tarihen sağlıklı oluşu tasavvufi feyz ve bereketin intikalinde çok önemlidir.Bir tasavvuf yolunun sağlamlığının en büyük delili sahih bir silsileye sahip oluşudur.
Tasavvufta "Allah’a giden yollar mahlûkatın nefesleri sayısıncadır." anlayışı sebebiyle tarikat sayısında bir sınırlama yoktur. İtikadi bakımdan kitap ve sünnete baÄŸlı, ehl-i sünnet ve’l-cemaat anlayışını benimseyen, ibâdet ve muâmelâtta İslâm’ın temel esaslarını uygulayan ve manevi bir silsileye sahip mürÅŸidler tarafından temsil edilen tarikatlar hak tarikatlardır.

Silsilenin tasavvufi önemine uygun olarak bütün tarikatlar icazetname ve silsilename ile kendi yollarındaki ruhani akışı kayıtlara bağlayarak belgelemişlerdir.
Kullanıcı avatarı
DUNYASURGUNU
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: SİLSİLE

İleti gulyaprak » 17 May 2007, 19:22

BİZLERİ BİLGİLENDİRDİNİZ TEŞKLER BİLİYORDUM AMA OKUMAKTA YİNEDE FAYDA GÖRÜYORUM BİLMİYEN KARDEŞLERİMİZ İCİN GÜZEL PAYLAŞIMLAR.HANİ BİR SÖZ VARDIR "ETTEKRARU EHSEN VELEVKİ YÜZSEKSEN "YANİ TEKRAR YÜZSEKSAN KEREDE OLSA FAYDALIDIR.ALLAH RAZI OLSUN RABBİM O SİLSİLEYİ SAADTLARIN ŞEFAATİNE MAZHAR KILSIN..
Kullanıcı avatarı
gulyaprak
İslamiYasam Genel Sorumlusu
İslamiYasam Genel Sorumlusu

İleti hakandidinir » 18 May 2007, 15:31

DEĞERLİ KARDEŞİM GÜL E KATILIYORUM BU BASİT ÖMRÜMÜZDE GEREKSİZ NEKADAR ÇOK ŞEYİ TEKRAR EDİP DURUYORUZ EN AZINDAN BÖYLE GÜZEL BİLGİLERİ TEKRAR TEKRAR PAYLAŞIP GAFLETE DÜŞMEKTEN KURTULALIM AKTARIMLAR İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM
RAHMANA EMANET OL KARDEŞİM
Kullanıcı avatarı
hakandidinir
Özel Üye
Özel Üye

• Reklam

Tasavvûf

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir