YEŞİL ELBİSE : Dini Hikayeler

YEŞİL ELBİSE

Dini Hikayeler

Yetkili: abu_hayat, Zulal, Berzah, inci

• Reklam

YEŞİL ELBİSE

İleti TuAnA » 18 May 2007, 09:03

YEŞİL ELBİSE

Yolda karşılastığımızda ezan okunuyordu.
-”Gel seni camiye götureyim” dedim. “Bugün cuma biliyorsun.”
-”Sende benim camiye gitmedigimi biliyorsun.”dedi.
-”Biliyorum ama sebebini gerçekten merak ediyorum.”
-”Ne bileyim,olmuyor işte. Hem pantolonumun ütüsü bozulup,dizleri cıkar diye endişe ediyorum.”dedi.

Gayri ihtiyari gülmeye başladım.
-”Herhalde şaka yapıyorsun. Bunun icin cami terk edilir mi?
-”Ciddi söylüyorum. Giyimime ve özellikle yeşile düşkün olduğumu bilirsin.”dedi.
Gerçekten de öyleydi. Giydiği birbirinden güzel elbiseleri; mutlaka yeşilin bir başka tonundan seçer ve her zaman ütülü tutardı.
-”Peki” dedim. “Hayatında hiç camiye gitmedin mi?”
-”Çocukken dedemle birkaç kere gitmiştim. Hem o yaşlarda dizlerimin aşınacak diye herhalde endişe etmiyordum. Fakat artık camiye gidebileceğimi zannetmiyorum.”
Söyledikleri beni son derece şaşırtmış ve bu konuyu açtığıma pişman etmisti. Daha sonra tokalaşıp ayrıldık. Onunla konuşmamızdan iki ay sonra; kendisinin camide olduğunu söylediler.Hemen gittim. Bahcedeki namaz saflarının en önünde duruyordu ve yine yeşiller vardı üzerinde . Yavasca yanına yaklaştım ve Kısık bir sesle:
“Hani camiye gelmiyecektin ?” dedim
Hiç sesini çıkartmadı. Çünkü musalla taşının üzerinde, yeşil örtülü bir tabut içinde yatıyordu..
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
Kullanıcı avatarı
TuAnA
Özel Üye
Özel Üye

Re: YEŞİL ELBİSE

İleti gulyaprak » 18 May 2007, 09:20

ayyy nasıl ibretli bir kıssa teşkler paylaşımın icin mevlam bilinci imanlı muslumanlaradan eylesin canım benim teşkler..
Kullanıcı avatarı
gulyaprak
İslamiYasam Genel Sorumlusu

İleti TuAnA » 18 May 2007, 09:34

amin ablacım beğenmene sevindim Allah namazdan ayırmasın inşallah
Kullanıcı avatarı
TuAnA
Özel Üye
Özel Üye

İleti Med_Cezir » 18 May 2007, 10:08

İnsanlar ölüceklerinin gerçekten farkına varabilse bu denli rahat yaşayamaz zaten.
Bazı insanlar bir yaparken ölümü unutur, belli bir vakit sonra hatırlar. Bazılarının ise tabiri caiz ise gözleri artık kör olmuştuk. Sürekli şeytan ın istediği yönden bakar.
Bu durum bizim ibadetlerimizi ihmal etmemize yada geregi gibi yapmamamıza sebep olur malesef.
Rabbim ölümü her an aklında tutan, İbadetlerini eksiksiz yapmaya gayret eden kullarından nasip eylesin inşallah.
Hoşçakalın
Ölen Hayvan İmiş Aşıklar Ölmez !

Helalin fazlası hesap, haramın fazlası azaptır.
Kullanıcı avatarı
Med_Cezir

İleti hakandidinir » 18 May 2007, 15:17

DEĞERLİ KARDEŞİM GÜZEL BİR AKTARIM ÖLÜM DÜŞÜNÜLDÜKÇE İNSANI OLGUNLAŞTIRAN VE KIVAMA GETİREN BİR NOKTA KISSADAKİ FANİ ŞANSLI OLAN FANİLARDEN NASIL DERSEN ÖLÜMÜNDEN SONRA CESEDİNE BİLE ULAŞILAMAYAN TÜRLÜ TÜRLÜ HALLERLE ORTADAN KAYBOLAN İNSANLARI DÜŞÜNÜNCE BİR BAŞKA BOYUT GELİYOR AKLA
ÖLÜM ANSIZIN GELİR DOĞRUDUR AMA BİZ NASIL KARŞILARIZ RABBİNİ VE ONUN EMRİ ÖLÜMÜ HATIRLAYIP RIZA DOĞRULTUSUNDA YAŞAYAN YANSADA BOĞULSADA GÖÇÜK ALTINDA KALSADA ONA GELEN ÖLÜM BİR MÜJDE BİR İKRAMİYE OLURKEN RABBİNDEN UZAK YAŞAYAN KUŞ TÜĞÜ YATAĞINDADA ÖLSE ÖLÜM ONA BİR İŞKENCE BİR AZAPTIR
RABBİM RIZASI DAHİLİNDE BİR ÖMÜR YAŞAYIP TASVİP ETTİĞİ ŞEKİLDE KENDİSİNE KAVUŞMAMIZI NASİB ETSİN
RAHMANA EMANET OLUNUZ
Kullanıcı avatarı
hakandidinir
Özel Üye
Özel Üye

İleti Ertugrul » 19 May 2007, 16:38

Dünya ibretlerle dolu,birde düşünüp öğüt alabilsek yaşantımızdan.
Tende kudret nerden olsun nimet-i cân ÅŸükrüne,Bin dilim olsa yetiÅŸmez bir dilim nân ÅŸükrüne..ertugrul@islamiyasam.com
Kullanıcı avatarı
Ertugrul
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

Re:

İleti ravda42 » 03 Ekm 2007, 20:37

ALLAH RAZI OLSUN,KARDEŞİM.İBRETLİK VE AHİRETİ DÜŞÜNMEDEN GEÇİRDİĞİMİZ HER ANIN NE DERECE GAFLET İÇERİSİNDE GEÇİRİLDİĞİNİN BİR ÖRNEĞİ.
Kullanıcı avatarı
ravda42
Özel Üye
Özel Üye

Re:

İleti tomurcuk » 11 Ekm 2007, 08:57

Tuanacım bunu ibretlik hikayelerle dolu bi kitapta okumuştum tüylerim diken diken olmuştu.Ama gerçekten saol ölümü hatırlattığın için gafletten biraz olsun bizi uyandırıdığın için.Allahım senden razı olsun..Selametle kardeşim..
Seher
Kullanıcı avatarı
tomurcuk
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Re:

İleti ENSAR65 » 12 Ekm 2007, 12:06

gerçekten güzel ve ibretlik bir yazı yazmışsın bugünde ölümü sen bana hatırlattın tuana hayat çok kısa ölümün soğuk nefesini her an hissetmeli her an ölecekmiş gibi ibadet etmeli ama yine söylüyorum biz aciz kullar bu kadar ibret alınacak konulardan bile zerre kadar ibret almıyoruz ALLAH bizleri onlardan eylemesin
Kullanıcı avatarı
ENSAR65
Özel Üye
Özel Üye

Re:

İleti _TEVAZU_ » 02 Oca 2008, 00:42

ellerine sağlık ........
hiç camiye girmeyen bile sonunda giriyor yani ......
teşekkürler paylaşım için...
Kullanıcı avatarı
_TEVAZU_
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Re:

İleti TuAnA » 02 Oca 2008, 11:20

SAĞOLUN KARDEŞLERİM RABBİM HAYIRLI GÜZEL ÖLÜMLER NASİP ETSİN DİNDEN İMANDAN KURAN'DAN AYIRMASIN
Kullanıcı avatarı
TuAnA
Özel Üye
Özel Üye

Re:

İleti yabangulu » 05 Oca 2008, 00:08

sonunda namaz kılmak için gittiğini düşünüyordum meğer kendi cenaze namazı kılınıyormuş...

allah razı olsun paylaşım çok güzeldi...ölümü bir an unutanlar için bire bir...
Kullanıcı avatarı
yabangulu
Özel Üye
Özel Üye