Allah şahidim olsun inanın bana birçoğunuzdan daha günahkar bir insandım. Nasıl günahkar bir insan olduğumu da pişman olarak söylüyorum. 7 senedir uyuşturucu bağımlısıydım. Esrar, hap, içki, aklınıza gelebilecek birçok şeyi kullandım. Zinasına kadar herşeyi yaptım. Ve bir trafik kazası geçirdim motorla. 1 hafta yoğun bakımda, 1 hafta da beyin cerrahi servisinde yattım. Ancak kendi odama alındığımda ne kazayı hatırlıyordum ne de kaza yapmış gibi görünüyordum. Çünkü vücudumda ne bir kesik ne bir kırık ne de bir çizik vardı. Görseydiniz beni: "Bu mu kaza yaptı ?" "Bu mu 1 hafta yoğun bakımda kaldı ?" derdiniz. Hastaneden çıktıktan sonra kazayı hatırlamaya çalıştım ancak hatırlayamadım. Eğer kask olmasaydı belki de ölmüş olacaktım. Kazayı hatırlayamayınca bu sefer sebebi ne olabilir diye düşündüm. Allah ' ım ben ne yaptımda başıma böyle bir olay geldi diye sorup durdum kendimce. Maalesef onu da bulamadım.
Birgün yine böyle Facebook ' ta kâbe isimli grubun bir yazısı dikkatimi çekti ve okudum, okurken de ağladım. Ardından düşündüm; dedimki kendi kendime: " Murat, herşeye sahipsin, kimseye muhtaç değilsin, çok şükür artık sağlığında yerinde ancak bir ibadetim eksik. " İbadetimin eksik olduğunun farkına vardım ama nasıl olduysa anlam veremeden unuttum. Ertesi gün annemin yanına geldim ve ona yaptığım kötü şeylerden ötürü beni bağışlamasını istedim. Devamında da "Ben artık 5 vakit namaza başlıyorum anne" dedim. Hayırdır oğlum neden ? dedi. Bilmiyorum dedim ilk 1-2 hafta sanırım namaza neden başladığımı hatırlayamadım.
Aradan yaklaşık 1 ay geçti ve son 1 aydır Allah ' a dua ediyordum. Allah ' ım bana kazanın sebebini göster diyerek yalvardım. Ve o gün hi5.com ' da yazmış olduğum bir iletiyi buldum. (Ben kazayı 17 aralık 2008 saat 19:45 - 20:00 saatleri arasında yapmışım.) İşte o ileti : " Hayat yaşamaya değer diyen bir kişi olmak için tüm benliğimi değiştirmeye hazırım." İleti tarihi benim kopma anım. 17 kasım 2008 saat 19:49 yani olaydan tam 1 ay önce.
Bu kanıtı bulunca kendi kendime dedim ki; eğer ben kazayı hatırlıyor olsaydım nasıl olurdum ? Diyelim ki kazayı hatırlıyorum. Olay şöyle gerçekleşti varsayıyorum: Motorla ilerliyorum kaza yapacağım yere 60-70 m varken sağ tarafta tanıdık birini gördüm ya da dünya tatlısı bir kız gördüm diyelim -erkek olduğum için- Ve oraya baktığımda dikkatim dağıldı yerdeki kasisi görmedim. Ardından da kaza yaptım. Beni ambulans ile hastaneye götürdüler daha sonra gözlerimi açtığımda aradan 5-6 gün geçmiş ve 2 gün sonra beni servise almışlar. Birçok kişi ziyaretime geliyor ve bana soruyor: Murat kaza nasıl oldu ? Diyelim ki anlattığım şekilde biliyorum kazayı nasıl yaptığımı. Anlattım işte böyle böyle bir kız gördüm ona bakıyorum derken kasisi görmedim ve kaza yaptım. Haa ne olacaktı sonra ? Nasıl olsa kazanın sebebini biliyor olacaktım ve devam ettiğim, bağımlısı olduğum şeylere tekrar dönecektim. Çünkü kazanın nasıl olduğunu biliyor olacaktım. Araştırmayacaktım, sorgulamayacaktım, bu kaza nasıl oldu değil neden oldu demeyecektim. İşte Allah ' ın sevdiği bir kul olmamış olsaydım arkadaşlar şimdi belki de hâlâ aynı şeyleri yapıyor olurdum. Namaza başlamadan önce herşeye tövbe ettim sadece sigaraya tövbe edemedim tekrar başlayabilirim diye.
Bu yazdıklarıma inanmayan kişiler de kanıtları merak ediyorlarsa, kanıtlar elimde. Gerektiği zaman her türlü kanıtı vermeye de hazırım.
Şu anda bir camide fahri olarak müezzinlik yapıyorum, geçen yaz Kur'an kursuna giderek tecvidli Kur'an-ı Kerîm okumayı öğrendim. Bugün ise yatıp kalkıp Allah 'a dua ediyorum, bana doğru yolu gösterdiği için. Bazen dershaneden çıktıktan sonra arkadaşımın iş yerine gidip orada bir abime imamlık yapıyorum, birlikte namaz kılıyoruz. Şimdi nerde o uyuşturucu bağımlısı genç, nerde bu müezzinlik ve imamlık yapan ?