Gelişi güzel ağrı kesici kullanmayın : Sağlık ve Yaşam

Gelişi güzel ağrı kesici kullanmayın

Sagliklı Bir Yaşam İçin Öneriler

Yetkili: abu_hayat, Zulal, Berzah, inci

• Reklam

Gelişi güzel ağrı kesici kullanmayın

İleti sey_yah » 23 May 2007, 13:05

Halk Sağlığı Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, gelişi güzel kullanılan ağrı kesici ilaçların ciddi sağlık problemlerine yol açtığını söyledi.

Halk Sağlığı Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, gelişi güzel kullanılan ağrı kesici ilaçların ciddi sağlık problemlerine yol açtığını söyledi.

Özellikle romatizmal ağrılarda kullanılan ilaçların mide ülseri ve mide kanamalarına yol açma gibi ciddi yan etkileri olduğunu belirten Dr. Dinççağ, "Bu tür ilaçların ayrıca tansiyonu yükselttiği ve hipertansiyona neden olduğu yapılan araştırmalarda ortaya konulmuştur. 16 bin erkek sağlık çalışanı 4 yıl süre ile izlenmiş, haftada 6-7 adet ağrı kesici ilaç alan bu kişilerde yüksek tansiyon oluştuğu gözlenmiştir. Bu risk parasetamol adı verilen grupta 1.34 iken, nonsteroidal ağrı kesicileri alanlarda 1.38,
aspirin kullananlarda 1.26 olarak bulunmuştur. Bu araştırma sonuçlarına göre özellikle yüksek tansiyonu olanların ağrı kesici ilaç kullanırken dikkatli olmaları gerekir. Bilinçsiz kullanılan ağrı kesici ilaçların yüksek tansiyona yol açma riski bulunmaktadır. Yine, basit baş ağrıları için nonsteroidal antiinflamatuvar ilaçların kullanılmaması gerekir. Bu tür ilaçların kendisi de baş ağrısı yapabilir. İlaç kullanırken mutlaka hekime danışılmalıdır" dedi.
BİR GÜN ÖLDÜRMEDİĞİM HER BİR YAHUDİ İÇİN BANA SİTEM EDECEKSİNİZ (ADOLF HİTLER)
Kullanıcı avatarı
sey_yah
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

İleti hakandidinir » 23 May 2007, 13:15

DEĞERLİ KARDEŞİM İLAÇ KULLANIMI HER YÖNDEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BİR KONU
İLAÇ AYNI ZAMANDA ZEHİRDİR BİR OLUŞUMU YOK ETMEK İÇİN KULLANILAN ZEHİR.BU ZEHRİ KULLANMA YETKİSİDE TABİKİ İŞİNDE EĞİTİM GÖRMÜŞ RUHSAT SAHİBİ OLMUŞ HEKİMLERE VERİLMİŞTİR OLAYIN İLMİ VE ZAİREN YÖNÜ BÖYLEDİR BİRDE MANEVİ YÖNÜ VARDIRKİ İLACI SEBEP SAYIP ŞİFAYI RABBİL ALEMİNDEN BEKLEMEK
RABBİM TEALA CÜMLE ÜMMETİ MUHAMMEDE ŞİFALAR VERSİN
Kullanıcı avatarı
hakandidinir
Özel Üye
Özel Üye

Re:

İleti Berzah » 23 May 2007, 14:02

hemen ilaca sarılmam ama çok aşırı ağrılarda ne bulursam içerim :lol:
Kur'an, yaşantıya asılarak şeytanı savar.Duvara asılarak değil !
Berzah
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

Re:

İleti TuAnA » 23 May 2007, 14:57

ya ben sürekli baş ağrısı ve romatizma ağrıları çekiyorum ve vermidon çok içerim ayrıca bebe asprini bu aralar çok kullanıyorum günde iki tane aldığım bile oluyo yüksek tansiyon yokta ama çok düşük dört gün falana sürüyo düşüklüğü 19 yaşındayım yaşlılardan beterim neyse buna da şükür
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
Kullanıcı avatarı
TuAnA
Özel Üye
Özel Üye

Re:

İleti ravda42 » 06 Eyl 2007, 20:45

TÜM İLAÇLARIN KULLANIMI MUTLAKA DOKTOR KONTROLÜ VE İZNİ İLE OLMALI.ÇÜNKÜ İLAÇ DOĞRU MİKTAR VE YERİNDE KULLANILMAZSSA AYNI ZAMANDA ZEHİRDİR.
Kullanıcı avatarı
ravda42
Özel Üye
Özel Üye

• Reklam

Sağlık ve Yaşam

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir