Malumunuz Rasülullah efendimiz reddedilmeyen duayı,bir müminin başka mümin kardeşi için yaptığı dua olarak bizlere bildirmiştir.Bu haber ile biz kulların daima çevremizi dostlarımızı arkadaşlarımızı reddedilmeyen dua ile takviye etmemiz icab eder.İnsanlığın türlü türlü şekillere girdiği ''Âhirzamân'' fitnesinden rabbimize sığınırken etrafımızda cehennem deryasına sel gibi akan,şeytanına mağlup olmuş nefsinin hevâ ve hevesine tabi olmuş sıfatı her ne olursa olsun neticede insan olanlarada olmayanlarada duâ ve istiğfarda bulunmak icap eder.
Dünyaya gelen ve ömrü hudutlu biz ademoğlunun ömrünün her anında Rabbinin terbiyesinden beri olması imkansızdır,(Rab:Terbiye edici manasındadır)Zaten islami yaşantıdan uzak kalan kimselerin hallerini izaha ihtiyaç yoktur,Dünya müminin cehennemi kafirin ise cenneti olduğuna göre kelime anlamı ile en alçak en denî en kıymetsiz dünyanın meşgalelerine fazlaca kapılmayıp ömür sermayesinden geçen her anın her nefesin kıymetini bilip geçmişten ders alarak geleceğimize kendi irademiz nisbetinde Allah ve Rasülünün çizgisinde bir ömür kalmak çizginin zerre miktarı dışına çıkmamak duası ve niyeti icap eder,eder ama bizler ameli zayıf lâkin itikadında zerre miktarı şaşkınlık olmayan kullar olarak Allahımızın tevbe kapısından asla ayrılmayıp; Rabbenağfirlî ve livalideyye ve lilmü'minîyne yevme yegumül hisâb(Allahım beni,anne babamı ve bütün mü'minleri kıyamet gününde hesap gününde afv eyle) gibi tesiri büyük âyeti kerime ve dualarla niyaz ediyoruz.
Duâ ibadetin farz olmasa bile en mühim parçasıdır,nitekim tarlaya ekilen mahsülüdür duâ.. Rabbimizin bizden; ''Bana dua edinizki duânıza icâbet edeyim'' ayeti kerimesi kullarını teşviktir duâya,Kulun acziyyetini kabul edip hakiki mülk sahibinin huzuruna ''Senden başka kimsem yok halimi arz edip derman bulacak'' tevâzuu ile çıkmasıdır.Ehli islam üzerine türlü türlü oyunların oynandığı zamanımız türkiyesi zamanımız dünyasında bütün mü'min kardeşlerimiz için duâmızı esirgemeyelim, ''Benim duâmdan ne olurki'' demeyip mezvu başlığında geçtiği gibi reddedilmeyen duâ silahımızı etkili kullanmasını bilelim.
(Yazı esnasında meydana gelen imla hatalarımızı görmezden gelmenizi istirham eder,her dâim hayır duanızı beklerim.)