Pilav Yapmanın Püf Noktaları

Makarna ve Pilav Tarifleri

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

Cevapla
Med_Cezir
İslamiYasam Genel Sorumlusu
İslamiYasam Genel Sorumlusu
Mesajlar: 1966
Kayıt: 11 Eki 2006, 23:00
Konum: İstanbul
İletişim:

Pilav Yapmanın Püf Noktaları

Mesaj gönderen Med_Cezir »

Pilav Pişirirken

o Pilav pişirmeden önce pirinci ılık suda bekletmeniz gerekir. Sıcak suyla ıslattığınızda lapa hâline gelebilir.
o Pirinç pilavını pişirirken pirinçleri fazla kavurmayalım. Çünkü kavrulduğunda vitamini gider.
o Pilavın tane tane olmasını istiyorsanız tencerenin içine 3-4 damla limon suyu damlatın.
o Kavurma esnasında tuzunu atarsanız, pirinçlerin kırılmasını engellersiniz.
o Pilavı pişirirken ısıyı yüksekten başlayıp pişmeye başladıkça kademeli olarak düşürürseniz pilavınız kıvamlı ve lezzetli olur.
o Pilavın suyunu ekledikten sonra kapağı kapalı olarak pişirin.
o Pişirirken pilavı karıştırmayın. Pirinçlerin içindeki nişasta ortaya çıkıp pilavınızın tane tane olmasını engeller.
o Pilavı tutturmak zordur. Eğer pilavınız suyu bittiği hâlde hâlâ pişmemiş ise, 1 ölçü daha sıcak su ilâve edelim.
o Pilavınızın altını kapattıktan sonra üzerine kâğıt bir havlu koyup kapağı kapalı olarak en az 10 dk. demlendirelim. Kâğıt havlu buharı çekeceğinden tanelerin birbirine yapışması engellenmiş olur.
o Pilav yaparken yağını fazla kaçırdıysanız, pilav piştikten sonra fazla yağını pilâvın üzerine bir iki dilim bayat ekmek koyarak alabilirsiniz.
o Kalan pilavı saklamak için tencerenin üzerine porselen bir tabağı ters çevirelim ve üzerine de tencerenin kapağını koyalım. Böylece tazeliğini korumuş olur.
o Pilavınızı hazırlarken bir öğünlük hazırlarsanız lezzeti değişmez.
o Isıtmak zorunda kaldığınız pilavın üzerine biraz sıcak su eklerseniz pirinçler kurumadan ısınırlar. Soğuk pilavı içi sıcak su dolu daha büyük bir kap kullanarak da ısıtabilirsiniz.
o Sade pilav hazırlayıp üzerine istediğiniz malzemelerden harç hazırlayıp değişik pilavlar elde edebilirsiniz.
o Pilavın pişmesine yakın bolca kaşar peyniri biraz da yağ eklerseniz daha lezzetli olur.
o Tavuk suyuyla yaptığınız pilavın kokusu ağır olursa, bir parça safranı suda eriterek pilava koyabilirsiniz.
o Her zaman yaptığınız pilavın biraz değişik olmasını istiyorsanız pilavı ateşten indirmeden önce içine biraz limon kabuğu rendesi ve maydanoz katabilirsiniz.
o Pilavın demlenmesi bitince, tencere soğumadan soğuk su dolu bir kaba koyalım. Böylelikle tencereye yapışan pirinçlerin çözülmesini sağlarız.


Kaynak : Şebnem Dergisi
Cevapla

“Makarna ve Pilavlar” sayfasına dön