Ayetel Kürsi'nin Fazileti

Surelerin,Duaların,İbadetlerin Eşsiz Faziletleri

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

Forum kuralları
Yazılarınızda mutlaka kaynak belirtiniz. Sadece site linkli kaynaklar kabul edilmemektedir. Konularınızın silinmesine sebep olabilir.
Cevapla
Med_Cezir
İslamiYasam Genel Sorumlusu
İslamiYasam Genel Sorumlusu
Mesajlar: 1966
Kayıt: 11 Eki 2006, 23:00
Konum: İstanbul
İletişim:

Ayetel Kürsi'nin Fazileti

Mesaj gönderen Med_Cezir »

Ayetel Kürsi'nin Fazileti

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular:

• "Her farz namazdan sonra Âyetü'l-Kürsî'yi okuyan kimseyle cennet arasına yalnız ölüm vardır." (Hadîs-i Şerîf, Şuabü 'l-Imân)

• "Kim evini hayırla doldurmak istiyorsa Ayetü'l-Kürsî'yi çok okusun. Kim abdest aldıktan sonra onu okursa Allâhü Teâlâ onu kırk derece yükseltir ve her harfinden bir melek yaratır. Bu melekler, okuyan kişinin bağışlanması için kıyâmete kadar dua ederler."

• "Kim uyuyacağı zaman Ayetü'l-Kürsî'yi okursa Allâhü Teâlâ ona sabaha kadar rahmet kapılarını açar ve ona bedenindeki tüy sayısı kadar nurdan şehirler verir. Eğer o gece ölürse şehit olur."

• "Kim evinden çıkarken Ayetü'l-Kürsî okursa Allâhü Teâlâ ona yetmiş bin melek tayin eder. Bu melekler, onu önünden, arkasından, sağından ve solundan korurlar. Eve dönmeden ölürse Allâhü Teâlâ ona yetmiş şehit sevabı yazar."

• "Kim evinden çıkarken Ayetü'l-Kürsî okursa Allah ona yetmiş bin melek gönderir. Bu melekler onun için istiğfar ve dua ederler. Eve dönüp içeri girdiğinde de Ayetül-Kürsî okursa Allah onu fakirlikten uzaklaştırır."

• "Kim farz namazların akabinde Ayetü'l-Kürsî'yi okursa onun ruhunu Allâhü Teâlâ kabzeder, alır. O, şehit oluncaya kadar peygamberlerle omuz omuza savaşan kimse gibidir."

• "Kim her farz namazdan sonra Ayetü'l-Kürsî'yi okursa ölümden başka hiçbir şey onun cennete girmesine mâni olamaz."

• "Kim Ayetü'l-Kürsî'yi okursa Allâhü Teâlâ ona ölüm sıkıntısını kolaylaştırır."


Kaynak: Fazilet Takvimi

anahtar kelimeler: ayetel kürsi faydaları, ayetel kürsi fazileti
Helalin fazlası hesap, haramın fazlası azaptır.
İletişim: destek@islamiyasam.com
Cevapla

“Faziletler Bölümü” sayfasına dön