YOĞURT TATLISI

Tatlı Tarifleri

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

Cevapla
Kullanıcı avatarı
tomurcuk
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 41
Kayıt: 16 Ağu 2007, 23:00

YOĞURT TATLISI

Mesaj gönderen tomurcuk »

Merhaba arkadaşlar.Size Ramazan-ı Şerifte kolay hazırlayabileceğiniz ve malzeme olarak da külfeti az olan bi tarif yazıyorum.Umarım beğenirsiniz.

Malzemeler: 4 adet yumurta, 1,5 su bardağı şeker, 1 su bardağı yoğurt, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu ve 1 su bardağı iri ezilmiş ceviz.

Şerbeti: 5 su bardağı şeker, 5 su bardağı suyu tencerede kaynatın 1-2 damla limon suyuyla beraber 5 dakika daha kaynatın.

Yapılışı: Yumurta ve şekeri bi kapta iyice çırpın daha sonra yoğurdu ekleyin ve ununu da kek kıvamında olacak şekilde ayarlayın en son vanilin ve kabartma tozunuda ekleyin cevizleride karıştırıp yağlı fırın tepsisine dökün 20 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra keki istediğiniz şekilde kesin. Şerbetini sıcak dökün biraz bekletip servis yapabilirsiniz. Ayrıca üzerini de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. KONYA/ Bozkır'dan SEHER...
Kullanıcı avatarı
TuAnA
Özel Üye
Özel Üye
Mesajlar: 1165
Kayıt: 06 Şub 2007, 00:00
Konum: SULTANAHMET

Re: YOĞURT TATLISI

Mesaj gönderen TuAnA »

ARKADAŞIM PAYLAŞIMIN İÇİN SAĞOL YANLIZ RESİMDE EKLERSENİZ DAHA İYİ OLUR RABBİME EMANETSİN
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
Kullanıcı avatarı
tomurcuk
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 41
Kayıt: 16 Ağu 2007, 23:00

Re: YOĞURT TATLISI

Mesaj gönderen tomurcuk »

Canım benim ben resim ekleyemedim biraz da acemiyim. google'dan yoğurt tatlısı yazarsan ilk başlığı tıkla hemen resmi gelir ama tarifi biraz değişik ama görüntü aynı. Afiyet olsun.Ayrıca gerçekten çok lezzetli denersen sevinirim. Hayırlı iftarlar Tuanacım.
Kullanıcı avatarı
TuAnA
Özel Üye
Özel Üye
Mesajlar: 1165
Kayıt: 06 Şub 2007, 00:00
Konum: SULTANAHMET

Re: YOĞURT TATLISI

Mesaj gönderen TuAnA »

CANIM DENEDİM YEDİM BİLE GERÇEKTEN GÜZEL (YAPAN BEN OLUNCA :D )OLDU SAĞOLASIN.
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
Kullanıcı avatarı
tomurcuk
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 41
Kayıt: 16 Ağu 2007, 23:00

Re: YOĞURT TATLISI

Mesaj gönderen tomurcuk »

Afiyet olsun çok sevindim beğendiğine. :D Keşke beraber olsakda tüm İslami Yaşam üyeleriyle birlikte yiyebilsek.Ama maalesef birbirimizi sadece burada tanıyoruz. Neyse hayırlısı böyle paylaşmakda güzel... :D
Kullanıcı avatarı
TuAnA
Özel Üye
Özel Üye
Mesajlar: 1165
Kayıt: 06 Şub 2007, 00:00
Konum: SULTANAHMET

Re: YOĞURT TATLISI

Mesaj gönderen TuAnA »

tariflerini bekliyorumbizler kalben yakınız birbirimizedualarla beraberiz canım
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
Kullanıcı avatarı
banu44
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 40
Kayıt: 05 Haz 2007, 23:00

Re: YOĞURT TATLISI

Mesaj gönderen banu44 »

Malzemeler
250 gr Un (2 su bardağı)
1 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Taze (yaş) Maya
1 Kahve Kaşığı Pudra Şekeri
1 Kahve Kaşığı Tuz
1 Yumurta
Şurubu:
1 kg Toz Şeker (4 su bardağı)
2 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Kızartma Yağı: 1 litre (5 su bardağı) Rafine Yağ


Yemeğin Tarifi
Küçük bir kapta maya ve pudra şekerini karıştırıp, 1 kahve fincanı kadar su ile eziniz. 2 kahve fincanı un ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, kasenin üstüne bir kapak kapatıp, 20 dakika bekletiniz.
Kalan unu eleyiniz. Ortasını havuz gibi yapıp, içine kasedeki mayalı karışımı, kalan suyu, tuzu ve yumurtayı katınız. Elinizle yedirerek karıştırıp bir hamur yapınız. Hamuru 5 dakika sürekli yoğurunuz. Hamur elinize ve tezgaha yapışmayacak kadar olgunlaştıktan sonra, büyükçe bir tencereye koyup 5 dakika daha, çekerek yoğurmaya devam ediniz. Tencerenin kapağını kapatıp hamuru 30 dakika bir kenarda bekletiniz.
Şurub için: Orta boy bir kaba şekeri, suyu ve limon suyunu koyunuz. Orta ateşte sürekli karıştırarak şekeri eritiniz. 15 dakika kadar kaynattıktan sonra, bir kenarda bekletiniz.
Rafine yağı bir tencereye koyup harlı ateşte kızdırınız.
Hamurdan sol avucunuza sığacak kadar alınız. Başparmağınızı hafifçe aralık bırakarak sol yumruğunuzu sıkınız. (Avucunuzdaki hamur başparmağınızla işaret parmağınızın arasından çıkacaktır.) Hafifçe yağlanmış bir çay kaşığı ile çıkan hamuru küçük küçük kopararak, kızgın yağda kızartınız. Kızaran lokmaları delikli kepçe ile yağdan çıkarıp şurubun bulunduğu kaba atınız. Bütün lokmalar kızarıp şurubu iyice çektikten sonra servis tabağına koyup servis ediniz.
Kullanıcı avatarı
TuAnA
Özel Üye
Özel Üye
Mesajlar: 1165
Kayıt: 06 Şub 2007, 00:00
Konum: SULTANAHMET

Re: YOĞURT TATLISI

Mesaj gönderen TuAnA »

BANU44 KARDEŞİM VERDİĞİN TARİFİN ADINI YAZMAMIŞSIN NEDİR BU?
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
Cevapla

“Tatlılar” sayfasına dön